En ny rapport från vår Anja.

Ja, snart börjar en ny Weight Trainer kurs och Anja är på sista versen med sin. 4 veckor med träning och stenhård koll på maten samt peppning och stöttning från Thessan, Olle och Annika L. Anja behövde inte gå ner så mycket i vikt utan förändra sina tankemönster kring mat och få mer ork. Här kommer hennes nästa delrapport i hur det går för vår solstråle:

Annika undrade om det inte var dags för blogg snart? Klart som korvspad svarade jag i bilen påväg till BUP. Jag höll tillbaka tårarna och tänkte att det här kommer aldrig att gå. Idag kommer vara dagen då jag kör mig själv i botten.

I väskan hade jag mitt fröbröd och ett par ägg men i mitt huvud fanns bara en enda tanke: Var fan ska jag få tag på ett Marabou mjölkchoklad? Knappast på BUP va? Idag drog vår dotters utredning igång. Det första mötet varade i lite över en timme och vi blev äntligen bekräftade i vilken oehört svår situation vi befinner oss i. Vi har känt oss sanslöst ensamma i det här och äntligen fick vi träffa någon som förstod och för första gången någonsin kände jag att det finns hopp om det här. Det är enkelt att ”rocka sockarna” med bildbevis på facebook men det är något helt annat och ha ett barn som platsar under den där kategorin.

Efter mötet åt vi på MC Donalds. Bland pommes och Happy meals drog jag upp mitt fröbröd och mina ägg. Det hade inte hänt för 3 veckor sen kan jag säga. Då hade jag käkat den där jävla burgaren och våndats över det efteråt. Jag hade bokat in dubbla spinningpass och försökt svettas ut varenda liten kalori.

Istället kom jag hem. Satte mig på sängkanten och drog mitt första djupa andetag på vad som kändes som år. Sen körde jag raka vägen till Aktiverum och körde ass to the grass tills benen inte bar mig längre. Inte för att jag kände mig tvingad till det utan för att jag hade lust. Weight trainer kursen lider mot sitt slut. Under veckornas gång har jag firat min födelsedag utan sötsaker. Jag har sprungit 6 km som snabbt blev till en mil. Jag har insett att jag inte behöver springa Springtime och att det är ok. Jag springer milen på lite över en timme och det är bra nog. Tycker jag det är kul? Nä.. knappast. Löpning är ungefär lika roligt som Våra bästa år. Jag har ätit en burk makrillfile medan andra käkart kladdkaka och jag har hängt i de där j-la TRX banden trots att de skrämmer skiten ur mig. Jag har kallat Funktionell träning för pensionärsgympa men Tessan har också sett till att jag fått äta upp mina ord.

Jag har bestämt mig för att plugga vidare. Inget som kommer göra mig rikare, däremot något som kommer få mig att förstå vårt barn bättre. Min hy har blivit bättre och jag är piggare i både kropp och knopp. Jag har lärt mig att vila och jag har insett hur viktigt det är. Sträckan mellan Nyhamnsläge och Mölle har blivit min terapi. Jag behöver inte alltid åka dit, det räcker att jag sluter ögonen och tänker på den där plasten så fylls jag av lugn och ro.

Kursen kostade mig 2400 kr. Småpotatis med tanke på att ovanstående rader bara är ungefär hälften av allt det där jag lärt mig. Minns ni klänningen? Den som höll på att ta livet av mig inne i en provhytt på Lindex. Kommer den att passa? Vi ses nästa vecka för en slutrapport. /Anja

…Och om klänningen inte passar finns det miljoner andra att välja mellan! Eller hur? Den viktigaste förändringen i en människas liv tycker jag är den mentala. Energin som lyfts och blir starkare. Sen om biceps hänger på och rumpan lyfts är det bara bonus. Tack för att du delar med dig Anja! <3 /AJ

Hur håller jag mig frisk?

Många som börjar träna börjar oftast för mycket med en gång .. Det är så kul att komma igång att man vill göra det HELA TIDEN. Efter ca tre veckor ligger man sjuk. När jag jobbade som PT hörde jag allt som oftast entusiastiska nybörjare som suckade; ”Jag blir ALLTID sjuk så fort jag börjar träna. Kanske är det inte så bra som alla säger?” JO, det är det! Men börja smått, börja lugnt och ta inte alla pass första veckan. Fyll på med näring, mer näring än tidigare och vila kroppen så den kan återhämta sig efteråt. Annars kommer sjukdomar som ett litet fint brev på posten ..

Stress? Ja, stress orsakar att du blir sjuk. Tillhör du den gruppen som alltid blir sjuk när du är ledig några dagar? Jag tillhörde också den innan. Varenda jul, påsk och sommarsemester började med feber. Varför? För hög stressnivå i kroppen. När du slappnar av släpper du ”garden” och kroppen ”bryter ihop”. En homeopat sa en gång till mig; ”Om du låter dig bli sjuk och vilar då, kanske du inte behöver springa runt och vara småkass hela tiden.” Så sant! Tillåt kroppen vila när den ger dig signaler om att det börjar bli för mycket. För hög stress under lång tid är faktiskt riktigt farligt.

Kosten? Givetvis spelar kosten roll. Äter du bra med näring och fyller på förråden kan kroppen ta hand om mycket ”skit” själv. Naturen är ett hälsoapotek, det är bara att plocka. Viss mat ökar inflammationer i kroppen, annan mat sänker och hjälper immunsystemet.

Frisk luft hjälper bra! Nu börjar det blir trevligare att vistas ute också. Kom ihåg att inte klä av dig för tidigt bara. Solen SER ju så varm ut .. ;)

Mentalt? Jo, man kan bli sjuk bara av tanken. Sara brukar skälla på mig när jag stimmar över någon som hostat i min närhet. ”Intala dig att du har ett skydd istället för att tro att alla bakterier anfaller dig!” Ett sinne med bra energi är nog mer skyddad än ett sinne med låg och dålig energi. Eller vad tror ni?

Vårt PH värde i kroppen spelar också roll. Är vi för sura har vi lättare att dra på oss sjukdomar. Kosten har betydelse så klart på om vi är sura eller lätt basiska.

Dagisbarn? Hur värjer man sig mot dem? Hihihi… ja, enligt mig GÅR DET INTE. De bär på mördarbakterier från yttre rymden som far emot en med ljusets hastighet och klamrar sig fast överallt på kroppen. De letar sig in med sina vassa klor och skarpa huggtänder och har fest i varenda cell. Men men .. de är ju så söta de små liven. <3 (barnen alltså)

Hoppas att ni tar hand om era kroppar på bästa sätt så vi kan ses mycket här under våren! Önskar er en härlig dag med positiva vibbar. Sprid lite även till de som inte har, de behöver det. Stor kram på er. /AJ

 

25% rabatt på ansiktsbehandlingar‏

top-mask

 

 

 

Varför går man på ansiktsbehandling? En ansiktsbehandling är en behandling som ska förbättra ansiktets välmående. En behandling består av många olika delar och det finns många olika typer av behandlingar. Den vanligaste ansiktsbehandlingen är den klassiska behandlingen och i den ingår vanligtvis en rengöring av ansiktet, en hudanalys, peeling, ånga, portömning, ansiktsmassage, ansiktsmask, serum, ögonkräm samt en avslutande crème. Efter detta görs alltid en rekommendation för just din hud. Allt detta görs för att ansiktet ska må så bra som möjligt.

Hudanalys innebär att vi hudterapeuter undersöker din hud för att fastställa vad just den behöver. Olika hudtyper behöver bland annat olika behandlingar och produkter. I hudanalysen tittar vi bland annat på hudens tjocklek, hudens porer, talgproduktionen, blodcirkulationen, ansiktslinjer, hudens spänst, fuktighetshalten, hudförändringar, anomalier m.m.

Peelingen tar bort döda hudceller, får en djupare rengöring, får upp lystern och hjälper även ingredienser som kommer senare i behandlingen att gå ner i huden på ett bättre sätt. Anledningen till att ånga används är för att det värmer upp och mjukar upp huden, vilket är viktigt för senare behandlingar. Då öppnas porerna och talget blir mjukt, vilket gör att pormaskar och orenheter kan tas bort utan att huden tar skada. Efter en portömning kommer en välbehövlig massage och det är oftast den som är behagligast. Massagen bidrar till flera positiva effekter i ansiktet, bland annat så ökar den genomblödningen i huden och den tömmer vener samt lymfkärl på slaggämnen samt vävnadsvätska.

Att få en ansiktsbehandling är väldigt nyttigt för alla hudtyper. En ansiktsbehandling gör att ansiktet börjar få tillbaka sin normala balans så att den ska fungera på bästa sätt. Behandlingen leder bland annat till att huden i ansiktet blir friskare, renare och hudtonen får tillbaka sin ursprungliga lyster. För att huden skall må som bäst rekommenderar vi en ansiktsbehandling var sjätte vecka. Det är dock helt avgörande för att bibehålla resultatet att rätt produkter används hemma och att huden tas om hand ordentligt mellan behandlingarna. Det behöver inte vara varken komplicerat eller tidskrävande, vi hjälper dig. För att du ska kunna komma igång ordentligt inför sommaren, då vi alla eftersträvar en frisk hud, har vi nu 25% rabatt på alla våra ansiktsbehandlingar april ut. 
Kram Lina

Publicerat i SPA

Står det stilla?

Har du tränat ett bra tag nu och det händer inget? Eller i början hände det massor med vikten och midjemåttet men nu står det stilla?

V.15, 16 och 17 kör jag och Gudfinna igång MIIT X-tra. Denna kursen pressar vi konditionen, styrkan och viljan. Vi ska göra vårt yttersta för att pusha era gränser, sätta nya och se till att ni får den där extra utvecklingen som kan va svår att komma till själv. Vi kommer ta er träning till en ny nivå helt enkelt.

Vi struntar i vågen (då muskler väger mer än fett!) och kommer börja med att ta era mått i början av kursen så ni har något konkret att jämföra med när kursen är över. Kurstillfällena är 12 gånger + 1 PT-timme med mig eller Gudfinna.

Kursdagar och tider.

Första måndagen kl: 10.15 pga röd dag, annars är det måndagar 18.30, onsdagar 17.15, fredagar 17.30 och söndagar 10.15.

Kursen pågår i 3 veckor och kostar 1495:- för er medlemmar och har ni någon ni vill ta med så kostar det 1795:- för icke medlemmar.

Vem passar kursen?

ALLA som vill ta sin träning vidare till nya nivåer, de som står stilla i sin utveckling, de som behöver den där extra pushen i sin träning, de som vill förbättra sin fysik,  de som vill slimma till kroppen och för de som vill träna upp sin vilja och motivation så att man kan ta i det där lilla extra i sin träning mm.

Frågor? Haffa mig eller Gudfinna så hjälper vi er så gärna ;)

Kram/Louise

h

Lite godbitar.

Jag slänger in ett litet erbjudande från Hälsokraft på Kullagatan till alla våra medlemmar. Vecka 13, (23-28 mars) som är nästa vecka, får vi 15% rabatt på ett köp om vi tar med oss Aktiverums medlemskort och visar upp.

01-HAL-HV

Kolla skåpen och se vad ni behöver och ladda inför nästa vecka. Rödbetsjuice, B-vitaminer, Magnesium, D-vitaminer, eller annat gott för din tränande kropp. Kanske några goda teer i kvällssolen. Kokosolja till kaffet eller Probiotica om vintern varit full av sjukdomar. Bara några tips.

Erbjudandet kan inte kombineras med andra kuponger och rabatter.

Till huset: DENNA VECKA..

Tisdag 17.00 Team Camilla och Sara på SH`BAM. Kom och njut av nya danssteg och härlig koreografi.

Fredag 16.30 Team Matilda och Daniel på BODYPUMP. Nya övningar här också, fast vi skippar dansen .. ;)

Lördag 12.15 Team Camilla, Sara och Saga på BODYBALANCE. Ett teknikpass så alla nya positioner sitter.

Må väl! /AJ

Correcting Body Care‏

Kerstin-Florian-1024x567 (2)

Jag tänkte i dagens inlägg presentera två helt underbara produkter. De här två produkterna används bland annat i våran Detoxkur, som jag skrev om i förra veckans inlägg. De finns även att köpa hos oss på SPA för er som vill fokusera på uppstramning, minimera uppkomsten av celluliter m.m.

Intensiv Slimming Serum
Effektiva, beprövade slimmande ämnen i kombination med växtbaserade uppstramande och förfinande extrakt, minimerar uppkomsten av celluliter och aktiverar lipolys processen, med mål att reducera fettvävnad. Detta högkoncentrerade, intensiva kroppsserum penetrerar omedelbart för att öka elasticiteten och tydligt förfina huden. Vilket ger en jämn och smidig kontur. Masseras på huden morgon och kväll, med kraftfulla cirkulära rörelser. Använd dagligen med koncentration på områden som utsätts för celluliter och bristningar. För bästa resultat – använd i kombination med Multi-Vitamin Firming Crème

Fördelar

  • Minimerar celluliter och bristningar
  • Aktiverande av lipolys,hjälper till att strama upp och tona huden
  • Förbättrar elasticiteten för ett smidigt, föryngrat utseende
  • En klinisk studie av lårfettets tjocklek, omkrets och volym visar stor minskning (upp till 24 %) efter 2 månaders användande
  • 80 % av försökspersonerna såg en betydande minskning av midjeomkretsen (upp till 3,9 cm efter 2 månader)
  • Kraftfullt anti-inflammatorisk och avlastande på mogna fettceller.

Multi-vitamin Firming Créme
Denna högeffektiva dagliga behandling ger flera fördelar som hjälper till att motverka tecken på åldrande. Beprövade botaniska extrakt och fruktsyror gör huden ljusare, näringsrika algextrakt ökar spänst och tonar, naturligt sheasmör, eteriska oljor, samt antioxidanter och vitaminer ger näring och skyddar huden. Återställer kroppens hälsosamma lyster. Applicera dagligen på hela kroppen.

Fördelar

  • Trippel-aktiv, vitaminrik crème som stramar upp, klargör, ger antioxidant skydd, återfuktar och ger näring åt huden
  • Stramar upp: Pelvetia Canaliculata-extrakt (brunalg) hjälper till att strama upp huden
  • Ljusar upp: Palmaria Palmata och fruktsyror gör huden ljusare
  • Återfuktar och ger näring: naturligt Sheasmör och druvkärneextrakt återfuktar omedelbart huden medan vitaminerna A, B, C och E samt ger näring

 
Kram Lina

Publicerat i SPA

Att förklara det lätt.

Jag är inte mycket för krångliga utlägg utan gillar när man får saker förklarade enkelt och rakt. Igår fick jag frågan om HUR fettet bränns i kroppen egentligen. Vart tar det vägen? Får man ut det när man går på toaletten? Svettas man ut fettet eller flyger det bara ut genom munnen när man andas?

Här kommen min förklaring. .. Alla celler blir någon gång hungriga och behöver energi. Muskelcellernas hunger styrs av hur mycket vi jobbar med dem. En muskel som belastas mycket blir självklart hungrig efteråt och skriker efter energi. Detta hör fettcellerna som kommer till undsättning direkt. De frigör sig och hoppar på blodbanan för att få skjuts till en cell. Fettet heter då fri fettsyra och muskelcellernas kraftstation äter med god aptit. Kör du styrketräning är musklerna dessutom hungriga lång tid efter din träning och äter under en längre tid. Detta gillar vi!

Jag tror att de flesta vet att man inte kan välja vilket fett på kroppen som ska hoppa in i blodbanan först. Man kan alltså inte punktförbränna fett. Detta beslutar kroppen om helt själv. Vi har ingenting att säga till om. Däremot kan vi bestämma om vi ska bränna mycket eller lite en dag. Ska vi röra oss eller ligga i soffan? Ska vi äta bra mat eller skräp? Dessa faktorer styr vår förbränning.

Generna? Jo, de har alltid ett ord med i spelet. Du kan träna och äta EXAKT likadant som en annan människa men inte alls få exakt samma resultat som denne. Men du kommer få resultat ..

Hur gör du för att få dina muskelceller hungriga?

Med denna enkelhet önskar jag er en krångelfri onsdag full med solsken och D-vitamin. /AJ

Så mycket man kunde när man inte visste något.

Min farmor sa alltid: Så mycket man kunde när man inte visste något. Ju mer kunskap jag fick desto mer insåg jag hur lite jag visste.

För en månad sen ungefär skrev jag ett inlägg som handlade om att vi som kostrådgivare inte bara kan ”slänga ihop” ett kostschema till någon som sticker in huvudet genom dörren. Vi vill nämligen känna till vem du är och hur ditt liv ser ut innan vi kan ge dig råd om hur du ska leva. Vi behöver veta!

Anja visar idag i sitt blogginlägg precis vad jag menade då. Jag blev stolt över hennes ärlighet men enormt ledsen över hennes situation och jag vet att många som söker hjälp hos oss med träning och mat har någon typ av problem i ryggsäcken. Det är inte bara att häva ur sig: ”Äsch! Sluta med godis och pasta så går du ner i vikt. Det gör jag!”

Ärlighet kommer vi långt med. Tack Anja för att du vågar dela med dig.

Förlåt Rut. Förlåt för att du fått se och ta del av min mörkaste hemlighet. Du fyller 7 år i år och den där jävla ätstörningen har spökat i mitt liv, under hela ditt. Jag skäms. Jag skäms för att jag låtit dig se på när jag misshandlat mig själv både fysiskt och psykiskt. Jag skäms för att jag inte kunnat hämta dig på dagis i tid eftersom jag varit fullt upptagen med mitt matmissbruk och jag skäms över att du har behövt hänga med mig till Ätstörningsenheten. Ingen flicka i världen borde behöva sätta sina fötter där och det är mitt ansvar och se till att varken du eller dina småsystrar hamnar i det där.

Jag tittar på dig och tänker på den där fantastiskt fina texten. Den är tagen men den beskriver dig så fint: ”Du tycker kanske att jag är expert på att skämma ut mig. Du förstår jag ser inte att vara högljudd, hoppa i vattenpölar eller skratta högt som pinsamt. Jag gör det som faller mig in. Det jag känner för i stunden. Jag har inte tid att fundera på vad andra människor tänker om mig. Det finns så mycket annat som distraherar.”

I sluten av månaden drar din utredning igång. Jag ber om ursäkt för att jag ibland skämts över dig och för att jag emellanåt önskat mig ett ”normalt” barn. Herregud, du är ju perfekt och felfri precis som du är!  

I torsdags hände något som kunde vänt upp och ner på allt. Hade det varit för 2 veckor sedan så hade min värld rasat och jag hade återigen tagit till maten. Försökt döva mig själv och fly smärtan genom hets och tvång men istället tog jag kontakt med skolans rektor. Jag har Weight Trainer att tacka för det. Kollegorna på jobbet skrek rakt ut är jag berättade att jag betalat 2400 kr för det här. Någon utav dom sa att jag inte var riktigt klok. Själv håller jag inte alls med. Jag tycker att jag är förbannat klok! Hade jag inte hoppat på den där kursen så hade jag som sagt hanterat händelsen med Rut helt annorlunda. Då hade jag flytt. Än en gång. Det fungerar inte längre. Jag måste finnas här för henne. Kämpa, kriga och ta reda på vartenda rättighet vi har. Bra mat och fysisk aktivitet gör mig stark i både kropp och knopp. Tro mig, det behövs när man är mamma till tre.

När jag satt ner med Therese för att kolla igenom min matdagbok var det viktigt för mig att poängtera varför jag valt att käka mat. Och det är just av den anledningen, att jag måste orka vara Ruts mamma. Samt mamma till mina andra små. Och jag måste orka jobba heltid. Mitt jobb (inom psykiatrin) är precis lika betydelsefullt för mig som min familj. Vidare måste jag få äta för att ha ork att träna. När och hur ofta jag vill. Mitt stora problem är mitt sockermissbruk. Ja, jag ser det faktiskt så. Jag blir irriterad på folk som uttrycker att tårta är ”mäktigt” och jag fattar inte hur man kan nöja sig med att äta en giffel när man kan käka en hel påse. Så fort jag hör ordet plockgodis så får jag ett stort leende på läpparna och jag börjar genast nynna på ”I will always love you” med Witney Houston.

Under veckan som gått har det alltså inte passerat en sötsak genom denna mun och det visade sig att man faktiskt kan fira sin 32 års dag utan att stoppa truten full med tårta. Jag har sprungit 6 km vilket absolut inte hade hänt för lite över en vecka sedan. Detta är helt Thereses förtjänst. När hon in torsdags överröste mig med komplimanger för min starka överkropp och min ”felfria” matdagbok kände jag mig lätt som en fjäder och gav mig ut på vårens första löprunda. Bara det är värt 2400 spänn!

Tack Anja. /AJ

 

Berättelsen om IndoorWalking.

Året var 2008. Våren var kommen. Spinningpassen som gått superbra i alla år började så smått falla. Ja, inte här men i övriga Sverige. ;) Behövde vi månne något nytt? En ny leksak? En ny utmaning? Pilatesbollen var bra men ingenting att bli upphetsad över. Nej, vi behövde en rejäl nyhet!

Då, från ingenstans kommer frågan. Frågan om jag och Sara vill åka till soliga Spanien för att se om de kommit på något rolig. Givetvis tackar vi ja. Vilken ära! Vi blir exklusivt utvalda att få vara med!

Redan på första gymmet vi besöker står den där. Praktfull och fin. Vi provar ett pass, sågar instruktören och musikvalet MEN blir fullkomligt förälskade i maskinen. Vilken grej! Vid varje nedtramp formas rumpan, det bränner i låren och tom små muskler i ryggen får jobba hårt. Efter 20 minuter tittar vi på varandra och nickar. Vi har hittat grejen!

DSC_0971

Det tar inte lång tid förrän de 15 första Walkers står på Aktiverum och det blir KAOS. ALLA ska träna IndoorWalking och ALLA slåss om biljetterna. Vi utökar antalet pass och så småningom måste Staffan gräva djupare i fickorna och köpa in ytterligare 10 maskiner. Inom loppet av ett år har vi 40 maskiner och pass vareviga dag på (nästan) dygnets alla timmar.

Redan efter tre veckor börjar jag märka skillnad både på kondition och benstyrka med framförallt på min rumpa. Den har aldrig varit så snygg! Ja, lite ytligt, men det är kul när man känner skillnad på kroppen. Fåfänga är ett bra drivmedel.. Jag träffade kunder dagligen som berättade om nya byxor och om bättre flås i vardagen och vi kände att DETTA var verkligen rätt för oss.

Resten av Sverige följer på. Bäst respons fick IW i Göteborg där både jag, Sara och Olle varit otaliga gånger och utbildat instruktörer. Längst upp var i Luleå och längst ner i Höllviken. Vilken ära att få sprida detta!

Visst, IW är jobbigt! Riktigt jobbigt. Det finns ingen viloplats som på spinningen, man MÅSTE stå upp hela tiden och det syns direkt om man fuskar. Men det är också dessa ”jobbiga” saker som gör det så oerhört effektivt. Rumpan MÅSTE jobba heeeela tiden, flåset är igång konstant och överkroppen är med i rörelserna vilket gör att pulsen kan komma ännu högre upp. ÅH! Härliga IndoorWalking!

Som nybörjare på IW är det helt ok att ”bara” orka 20 min de första gångerna. Själv knöt jag skorna ett antal gånger under mina första pass… snörena gick upp HELA tiden.. ;) Man kan också behöva rätta till tröjan, sätta upp håret, hämta vatten eller kanske tom behöva kissa mitt i passet.. Knepen är många men de är helt tillåtna. Efter några gånger kommer ni märka skillnad.

Känner ni att ni behöver en genomgång av Walkern är det bara att fråga. Vi hjälper er mer än gärna. I morgon har ni chansen att prova på under hela förmiddagen. Ta en biljett till Vasaloppet, smyg in och var med så länge du känner. I morgon finns ju distraktion i form av storbildsskärm där man kan titta på de som har det än värre i spåret.

Ja mina vänner. Detta var den korta versionen. Vi har många roliga historier från Spanien och våra ”utbildningar” där. Fråga Olle … han har flugit osäkert många gånger … Stor kram på er! Trevlig helg. /AJ

Slimming Detox kur

celluliterJag nämnde i mitt förra inlägg att vi på spa har en hel del fantastiska kurer. En av mina absoluta favoriter är vår Slimming Detox kur. Vi på SPA aktiverum är en av de 8 SPA som i Sverige utför denna behandling. Detta är den optimala kuren som arbetar på problemområden som t.ex. celluliter och pigmenteringar.

Celluliter är ett vävnadsproblem där bindväven binder på sig vätska, fett och en del slaggprodukter. Om det får sitta länge i vävnaden kan det också bli irriterat och kan göra ganska ont. Vävnaden blir känslig, får lätt blåmärken och är ofta kall då cirkulationen är nedsatt på det området. Celluliter kännetecknas av gropig, matt och livlös hud, ofta på lår, rumpa och överarmar. Att det blir så, mer hos vissa och nästan inte alls hos andra, beror på att bindväven ser olika ut. Förutom att det är ett fysiologiskt problem så är celluliter även orsakade av livsstil. Brist på rörelse och nedsatt mikrocirkulation ger stagnation i vävnaden. För mycket bordssalt bidrar till vätskeansamlingar som gör att celluliterna sitter fast hårdare. Felaktig kost som ger slaggprodukter är också en orsak.

För att kunna förbättra och minimera uppkomsten av celluliter bör man se över de faktorer som i första hand gjort att vi fick celluliter. Kan vi förbättra kosten, äta så ”ren” mat som möjligt med mycket grönsaker och protein? Dra ner på det mättade fettet och givetvis saltet. För snabbt resultat – håll en diet med lite kolhydrater. Vi behöver röra på oss, motionera ofta och torrborsta huden för att få igång kroppens sophanteringssystem – lymfsystemet.

För att få bort celluliter krävs det arbete, men med hjälp av bra produkter och behandlingar blir det mycket lättare. Detoxbehandlingar med fokus på celluliter och slimming är alltid aktuellt den här tiden på året. Precis som träning så behöver både behandlingar och produkter sin tid för att ge effekt, därför tycker jag det är perfekt för er att få reda på mer om detox-kuren nu så att ni snart kan börja om ni vill få era resultat i början av sommaren.

Denna intensiva kroppsbehandling är utformad för att förfina och öka hudens fasthet, medverka till utrensning och energi. En exklusiv torrborstteknik hjälper till att exfoliera huden, stimulerar den lymfatiska dräneringen och cirkulationen samt främjar upptaget av uppstramande ämnen. En grundlig, djupgående massage med ett aktivt uppstramande serum stimulerar cirkulationen, ökar spänst och för bort gifter från kroppen med hjälp av ingefära och koffein. Svala kompresser dränkta i mineralrika Mineral Wellness Soak hjälper till att skulptera och forma samtidigt som Multi-Vitamin firming Creme återfuktar och ger uppljusande effekt på kroppen. 

Denna detox behandling har blivit en stor trend i Hollywood. Hudvårdsmärket Kerstin Florian har vunnit flera tunga spa-titlar den senaste tiden och är verkligen på hugget i USA. Skönhetsredaktörerna på aftonbladet skrev i somras om hur Skådespelaren Ali Landry hade beskrivit behandlingen på bästa sändningstid på kanal E!News i USA. Jag har nu letat fram klippet till er där ni kan se lite utav behandlingen och höra hur Hollywoodstjärnan berättar i klippet hur de där retliga två kilona hon bär på försvann i ett nafs med hjälp av den slimmande behandlingen. https://www.youtube.com/watch?v=bVC5je8gY3E&list=PLeVLIaqx-STXgEACeXMJArsWM4gdlcifB

Kram Lina
Publicerat i SPA