Lite extra till er medlemmar.

Jag vill bara påminna er om att ni faktiskt har rabatter på ert medlemskort.

Colorama ger er 20%. Kökscentrum ger er 10% och Helsingborgs Ryggklinik 10%. På Sportson har ni 10% på cyklar och 15% på tillbehör och inne på vårt SPA har ni 10% på behandlingar.

Intersport ger er 20% på ordinarie priser den 28 och 29 september och under hela september månad har ni 10% på byxor på STYLE & LIVING. 

Kom ihåg att få klistermärket för 2015 att sätta på kortet innan ni handlar bara. Klistermärket får ni i receptionen.

Under hela hösten har ni även chans till finfina priser från 17 olika företag om ni är med och löser gåtan på AffärsTv som visas upp varje vecka. Svaret skickar ni till 0736 99 78 07 tillsammans med ert medlemsnummer.

Sen kommer det en ganska stor fördel längre fram i höst men vi väntar lite med det. Datum är inte spikad än.

Stor kram på er denna regniga dag! /AJ

CORE BALLET

Jag la ut en video från tv 4 i morse på Aktiverums facbooksida och genast börjar det rulla in anmälningar till höstens CORE BALLET kurs med Gudfinna. Videon handlade om just den träning och hur stor den är i USA. I Sverige är den ännu ganska ny, men vi har kört den i två omgångar redan. Vi känner oss lite före vår tid … 😉

Den tredje omgången CORE BALLET körs vecka 45-47. Tre veckor med träning två gånger i veckan och med massor av tips att ta med sig till sin egen träning. Eftersom anmälningarna började rulla in nu tänkte jag vara snäll och blogga om det för er som inte har Facebook eller har oss på sin fb. Alla ska få samma chans att anmäla sig.

IMG_0027

Här ser ni Gudfinna in action.. i en av alla övningar.

Ha en härlig tisdag! Nu ska jag smyga ut i köket och nalla en Rawfoodboll med citron och lakrits. Lotti levererar må jag säga! :) Kram AJ

 

 

 

Terapeuten rekommenderar

En av mina absoluta bästa masker i Kerstin Florian är den svarta Moor Mud masken. Masken är till för alla hudtyper och många av mina kunder har jag säkert använt den på eller presenterat den för. Moor mud masken är en lermask som framförallt fungerar som djuprengörande och porsammandragande. Huvudingrediensen är den naturligt utvunna organiska moor mud-leran från Ungern som är rik på essentiella mineraler och spårämnen. Masken rengör på djupet samtidigt som den förfinar, återfuktar och revitaliserar matt hud. Den främjar även cirkulationen i huden vilket hjälper huden att behålla sitt unga utseende. (Vid användning två gånger i veckan förbättras cellåterbildningen med 7-10%). Denna masken brukar jag även rekommendera som en peeling för de kunder som har en känslig hud, då de bör undvika mekanisk skrubb.

Applicera masken på fuktat, rengjort ansikte, undvik område kring ögonen. Låt masken sitta upp till 5 minuter och avlägsna den sen med en varm, fuktig kompressor. Håll masken välfuktad för bästa resultat. Spraya Neroli Water från Kerstin Florian över masken eller använd masken i duschen. Eller varför inte göra som jag, använd den i Aktiverums ångbastu?

Vi på Aktiverum SPA tycker denna masken är fantastisk och just nu hittar ni bl.a. den för 20% hos oss eller ute i receptionen.  Kram Lina

11910977_854803221254908_1822471925_n (1)

Publicerat i SPA

Nästa vecka börjar vi!

Nästa vecka kör vi igång vår tävling som kommer vara ända till jul. Varje vecka visar vi en 1 X 2 fråga på Affärstv med fina priser från våra sponsorer. Första frågan och pris kommer från Phil Smith. (Ni hittar produkterna i receptionen.)

01 phil_smith_02

Så håll koll på våra Tv-apparater och sms:a in svaret tillsammans med ert medlemsnummer till: 0736 99 78 07. På söndagen kommer jag dra vinnaren för varje vecka och meddela per sms. Vinsten hämtas sedan i receptionen. 

Man får bara skicka ett sms per medlemsnummer och vecka, men det fattar ni säkert. 😉 Under hela hösten vill jag dock ha 17 sms från er …

Vi har alltså 17 företag som sponsrar med priser, en ny varje vecka. Är inte det fantastiskt?! Vi personalen är lite avundsjuka eftersom vi inte får lov att vara med i tävlingen. Jag hade annars spanat in några priser jag skulle ge mig själv… :)

Andra företag ni kommer stöta på under veckorna är: Padel Crew, Style & Living, Flower Team, Kerstin Florian, Colorama, Cervera, Björk & Magnusson, M.A.T, Blommor o Trend, Tegel, Foodbox, Kökscenter, Telegrafen, Zeta, Intersport och Crocket & Jones.

Nästa vecka börjar också som känt, HÖSTSCHEMAT i alla sin prakt. Som även den vara fram till jul. (Någon vecka innan) Lite fler Yin Yoga och förhoppningsvis ligger passen EXAKT där ni vill ha dem. <3

Vecka 42 kommer vi köra helt i ROSA på Aktiverum. Då samlar vi in pengar till forskning för bröstcancerfonden och föreningen Pärlan här i Hbg. Vill ni vara med som företag och sponsra ett pass eller dyl är ni välkomna att höra av er. Vi blir glada för alla som vill hjälpa till att få in pengar och uppmärksamma en av många sjukdomar.

Har du ett eget projekt eller vill berätta om någon annan organisation som är viktig för dig och oss får du gärna skriva lite och maila till mig annika@studioaktiverum.se. Detta kan jag sedan blogga om så fler får upp ögonen för en organisation som du brinner för. Själv skänker jag alla mina sista korvören till naturskyddsföreningen.

Ja mina vänner.. vi är mer än bara ett gym. 😉

Det var alles för idag. Stor kram! /AJ

Aktiv Shape.

Nu kör Annika L och Gudfinna igång med höstens Aktiv Shape igen. 12 veckor med personliga träningsprogram, kostprogram och ett resultat att räkna med. Många har gått och många har lyckats riktigt bra med att ”väcka” kroppens förmåga att styrketräna på nytt.

Har du fastnat i dina vanliga mönster och samma gamla övningar med samma reps och set är det kanske dags att ruska tag i både dig själv och dina muskler. De behöver nämligen utmaning, varje gång vi tränar. Kanske behöver du påminnas om kostens betydelse och förändra lite för att kroppen ska svara på träningen. Den utgör nämligen en S T O R del av resultatet.

Du bokar dina träningstider med Gudfinna och Kosttider med Annika precis när det passar dig. Du får en gemensam föreläsning om träning och kost, 4 st personliga möten med Gudfinna och 5 tillfälle att väga och mäta dig och prata kost med Annika under dessa 12 veckor. Det är alltså ganska svårt att inte få resultat. De kommer vara på dig hela tiden.. 😉

Första kursen startar redan nu den 1 september. Kostnad: 2925:- , vilket går att dela upp på 3×975:- . För icke medlemmar tillkommer 3 månaders träningsavtal.

DSC_1907

 

Är du taggad för tuff styrketräning som ger resultat, står de redo att möta dig.

Ha en go fredag och en härlig helg! /AJ

Hudtillstånd i solljus

För några veckor sedan skrev jag om solljus på gott och ont. Som jag skrev då så har solen och dess ljus många fördelar som vi inte får glömma för ett friskare liv. Vi behöver verkligen vår sol, för både huden och kroppen. Vi mår oftast i allmänhet bättre av ljuset under sommarmånaderna. Som jag nämnt i tidigare inlägg har vi alla olika hudtillstånd. Våra hudtillstånd blir antingen bättre eller sämre av solljus.

Psoriasis – De allra flesta med psoriasis blir bättre med solljus. UVB har en läkande effekt på huden, lugnar klåda och dämpar celltillväxten som är ökad vid psoriasis. Det finns olika typer av ljusbehandling beroende på hur svår psoriasisen är. (Dock finns en liten procent, 5-10, som har så kallad ljuskänslig psoriasis som blir sämre av solljus)

Acne – Även vid acne har solen en väldigt läkande effekt. På i stort sett alla typer av acne, förutom Rosacea som blir sämre av sol. Men det finns andra risker. Vid inflammation i huden kan det i kombination med sol bli hyperpigmenteringar vilket man ibland kan se hos de som varit mycket i sol med sin acne. Acnen har förvisso blivit bättre men till ett pris av fläckar som är mycket svårare att få bukt med.

Herpes Simplex – 9 av 10 bär på viruset men det är inte alla det bryter ut på. Oftast bryter det ut första gången i samband med trama, ex. graviditet, stress, influensa, sorg. Sen aktiveras viruset vid ex. förkylning, menstruation och av solljus.

Perioral Dermatit – Är besläktad med rosacean och likt den blir Perioral dermatit oftast sämre i sol. En liten del av de drabbade upplever att det blir bättre i sol men risken är också här att det blir hyperpigmenteringar.

Som ni kanske förstår bör man med vissa hudtillstånd vara försiktig, man får prova sig fram vad ens hud föredrar – men alltid i kombination med rätt spf-produkt.

kram Lina

Manlig hudvård

Hudvård för män är idag inget konstigt, män unnar sig behandlingar och använder produkter, kanske inte riktigt i samma utsträckning som kvinnor än, men vem vet, snart kanske majoriteten av alla skönhetsprodukter är riktade mot män. Fler salonger inriktade på män öppnar också. Intresset ökar hela tiden.

Ju mer tillgängligt det blir, desto lättare och mer attraktivt blir det också. Från att ha använt sin tjejs/frus produkter och försiktigt försökt hitta rätt bland rosa tuber och blommiga dofter finns idag något för alla. Då menar jag inte bara produkter för kvinnor eller män utan fler produkter som alla känner sig bekväma att använda. För det är ingen större skillnad på produkter för kvinnor och män. Män, precis som kvinnor har normal, torr, blandad eller fet hud. Med olika hudtillstånd, och bör behandlas och köpas produkter därefter. En skillnad är att en mans hud är ofta något grövre än kvinnors. Män har även fler talgkörtlar än kvinnor vilket för att deras hud kan vara fetare.

Precis som för alla, krävs en bra rutin. Vad jag däremot har betraktat när det gäller män och deras hudvård är ju enklare desto bättre. Och man behöver ju inte krångla till det. En grundlig rengöring är basen för all hudvård. Med bra produkter rengör man huden morgon och kväll. (Ska man raka sig gör man det efter rengöringen och låter då bli att torka sig torr, utan lämnar huden lite fuktig, så att vattnet kan mjuka upp skäggstråna lite vilket gör det både lättare och skonsammare att raka av. Man bör också använda sig av är någon orm av raklödder eller rakgele för att underlätta rakningen ytterligare, samt vara så skonsam huden som möjligt. För att vara extra snäll mot huden, kan man försöka att raka medhårs. Skölj sedan ansiktet med ljummet vatten och klappa huden torr – gnugga inte. Avsluta rakningen med en produkt avsedd för ändamålet, helst något lugnande) Slutför sedan hudvårdsrutinen med att återfukta! Använd produkter efter hudtyp/hudtillstånd. Något man också bör använda är en peeling 1-2 ggr i veckan för att huden ska se riktigt fräsch ut! :)

 

Kram Lina

 

Publicerat i SPA

Uppdatering av kommande kurser!

Ja mina vänner, nu är sommaren ÄNTLIGEN hälsar på tänkte jag ge er lite blänkare om vad som kommer nu i Augusti.

IMG_7419

Olas 8 veckors som startar den 23 augusti finns fortfarande platser kvar på. Är du ny eller nygammal och vill ha en rolig kick inför höstens träning är detta ett ypperligt tillfälle. Ni tränar tre gånger i veckan och du får hjälp med ett eget styrketräningsprogram. Lätt, kul och ett skönt sätt att starta på.

Linda och Gudfinnas Mamma/barn kör igång den 24 augusti och är till för dig som just fått barn och vill komma tillbaka på ett säkert sätt. Kroppen kanske känns lite ”vinglig” och dina bålmuskler undrar vad som hänt. Tjejerna är utbildade i att ta hand om din ”nya” kropp och att få dig tillbaka på rätt kurs igen. Kursen är 8 veckor.

Annika L, Thessan och Olle står redo för en ny Weight Traner som börjar den 20 augusti. Här går du 12 veckor och får coachning både för matens och träningens skull. Du får 6 stycken grupp-PT pass med övningar utformade för att utmana och stärka dig. Vägning och mätning ingår. Likaså en personlig kostplan som du bör följa slaviskt för bästa resultat.

Redan nu den 8 september håller Maria Lyckmark en kurs i Mindfullness. En 6 veckors kurs där du tränar på att vara här och nu, öka din medvetenhet och utveckla dig själv. Vet du med dig att du lätt svävar bort och har svårt för att hålla fokus eller glömmer bort saker tror jag detta kan vara något för dig. Att öka medvetenheten i kroppen och i känslorna tar oss många steg fram i alla aspekter.

Vi börjar där. Det blir en rolig höst på alla sätt och vis. Lite nyheter och lite nya leksaker är på ingång. Kram så länge! /AJ

Detox!

Nu startar vi upp vårt kursutbud igen efter ”sommarens” alla strapatser. Först ut är mamma/barn och Olas 8-veckors kurs som startar i slutet av augusti. (se tidigare blogginlägg)

Vecka 36 kommer vi med en nyhet! Detoxkurs i samarbete med Hälsokraft på Kullagatan. Under tre veckor, (v.36,37,38) ska vi rensa kroppen från slagg och gifter. Vi ska få igång alla organ och svettas ut massor. Ett rent inre återspeglas i vårt yttre.

IMG_7419

Träna yoga en gång i veckan och 60 minuter Indoorwalking två gånger i veckan för att hjälpa kroppen på traven. Ni kommer få en enskild konsultation nere på Hälsokraft där du får information och produkter utvalda efter ditt behov. Givetvis bestämmer du själv om du vill köpa dem eller ej. Men vi lovar bra priser!

Det finns mycket man kan göra själv varje dag för att rensa ut och bygga upp kroppen och du kommer få alla möjliga tips och råd från oss.

Gudfinna kommer hålla i Indoorwalkingen som är på Tisdagar 17.30 och torsdagar 17.00. Lena kommer köra detoxyoga med er på lördagar 12.30.

Pris för denna eminenta kurs är 1095:- för medlemmar och 1395.- för icke medlemmar.

När ni bokat er på kursen och betalt bokar ni även er till konsultationen på Hälsokraft. Ni får då en kod att använda av oss.

Stor kram! /AJ 01-HAL-HV

 

En ny tävling till hösten!

coloramaLes Mills tävlingen fick mycket respons och några glada vinnare, och nu håller vi på med en ny med ÄNNU FLER vinster.

tegel

 

Under 16 veckor kommer vi lägga ut en fråga på Affärs tv där vi lottar ut fina vinster bland de som svarat rätt. 16 veckor, 16 olika vinster och 16 företag som sponsrar vinsterna. Låter inte det bra?!

images (1)

Än så länge har vi:

Phil Smith. Telegrafen. Padel Crew. Flower Team. Zeta. Colorama. Cervera. Intersport. Björk & Magnusson. FoodBox. Kökscentrum. Blommor o Trend. Tegel. Style & Living. M.A.T.  …. ETT företag kvar. Blir det ditt? Vi kommer med mer info snart! KRAM på er. /AJ

cervera

hämta

01 phil_smith_02flower teamhämta (2)björk o magnusson

blommor o trendpadel crewMATzetaimages (2)

Telegrafen