Skitarg!

Är ett namn på en grupp. Jag vet inte om de är musikaliska överhuvudtaget men arga är de. Dömer man utifrån bilden känns de sådär …

images (2)

I vilket fall, det är inte därför jag bloggar. THESSAN kom i morse och var SKITARG! ”Blogga om sal 5 Annika! Städar de inte upp efter sig när de tränat där inne så stänger vi salen! Oj, oj.. nu är Thessan verkligen förbannad.

Nu är det ju så att alla inte läser bloggen (märkligt nog) men vi kanske måste fostra varandra och hjälpas åt. Ser man någon som bara lämnar sina grejer, spring efter dem och ta dem i öronen. Skyll på oss. Säg med rädsla i rösten: ”Vi MÅSTE städa annars stänger argbiggorna rummet för oss, de är helt galna!”

Det hade varit tråkigt om vi faktiskt fått stänga rummet och endast använda det med en instruktörs närvaro. Tror inte att ni bilvit så skitglada om det blir så. 

Kram på er kära ni. Nu ska jag gå och krama Thessan.. /AJ 

Infomaister igen ..

Som sagt, ibland känner jag mig som ett nyhetsankare. Men det är kanske det jag är …

I vilket fall, här kommer info.

Mamma/barnkursen startar för sista gången innan sommaren den 5 maj. Det är några platser kvar och ni tränar måndagar och torsdagar 10.00. Linda och Gudfinna håller i trådarna. Linda ska på vidareutbildning nu så hon kommer vara supertaggade inför kursstarten med många nya övningar och tankesätt. är du medlem kostar kalaset 745:-. Icke medlem som bara vill gå på kursen betalar 1490:- och icke medlem som även vill utnyttja andra pass o gym under kursens gång betalar 1790:-.

Jag fick frågan om vad min och Thessans Grupp PT ska innehålla och kom på att den infon har jag varit lite klen med. Vi kommer köra Bulgarian sandbags, TRX, hantlar, gummiband och egen kroppsvikt för att få stor variation på övningar. Balansbollen kommer vi inte glömma, inte heller medicinbollen eller de roliga repen i sal 5… Allt för att vi ska få mer kunskap både i hur man tränar effektivt och hur man använder alla konstiga redskap som många sneglar på. Så, vill du veta hur den där sandbagen funkar eller hur effektivt TRX egentligen är tycker vi att du ska boka 4 lördagar fram med oss. 900:- för 4 PT lektioner. DET är billigt!

Solen strålar å vi med den! Njut av dagen kära vänner. /AJ

Ute eller inne. Springtime eller Stockholm.

Den 10 maj går Springtime av stapeln här i Hbg och vi hoppas givetvis på bra väder. En svalkande bris i solen, medvind i uppförsbackarna och en härlig publik längs hela sträckan. Vi  finns på torget framför Dunkers från 10.00 tillsammans med Intersport som kommer sälja grejer till bra priser. Jag hoppas Per i Viken kommer sälja korv! (Alla ser vi fram emot olika saker) Kom gärna och hälsa på i tältet. Daniel lovar massage till alla trötta!

Never-give-up-on-a-dream-just-because-of-the-time-it-will-take-to-accomplish-it.-The-time-will-pass-anyway.

För er som inte vill njuta av Hbg denna dag kanske ska åka till Stockholm och Fitnessgalan i Globen. Wivi-Anne ska hålla sina berömda föreläsningar där den 10 och 11 maj. 10 maj är det Ayurveda  och den 11 maj håller hon föredraget Från VD till Yogi. Ska ni ändå upp och inte har lyssnat har ni chans. Tänk att vi har henne hos oss! Stockholm är säkert gröna av avund.

Wivi-Anne II

Annars rullar passen på, både ute och inne. Har ni provat Wood än? Våra två utepass på baksidan. Passa på att få färg i ansiktet, frisk luft och andra övningar än de här inne nu i sommar när vi kör ute. Måndagar och onsdagar 17.40. Välkomna ut!  V A R I A T I O N är BRAAA!

SONY DSC

Hur går det med övrigt utbud här på Aktiverum? MIIT kursen vecka 19-21, är ni anmälda? Grupp PT med mig och Thessan 4 lördagar i maj? Någon som vill? Kanske en egen PT lektion med någon av våra grymma tränare? En behandling på SPA? En 8-veckors kurs med Ola? Ja, jag vet! Vi har mycket, men vi tycker det är så kul! Hoppas ni också tycker det och hittar er egen väg genom vår djungel ..

Nästa vecka börjar maj månad. Kram /AJ

Kommer ni ihåg Anja?

Ni som följer bloggen kommer säkert ihåg henne. Den smått hysteriska, superroliga, glada varelse som efter tre barn ville få tillbaka sin kropp. Hon sätter nya mål hela tiden och det som ligger närmst just nu är Springtime. Välkommen tillbaka till bloggen Anja!

Det närmar sig. Springtime alltså. Och för att nå mitt mål var jag den första som anmälde mig till Aktiverums löpkurs. 12 veckors jogging lät enkelt. Och jag skulle förstås närvara. Varenda vecka!

Men bor man 4 mil utanför stan och dessutom har satt tre barn till världen så är det inte alltid fullt så enkelt. Avskyr man dessutom att springa så gör det ju inte saken lättare precis.

Jag minns den där torsdagen då jag stod och velade i hallen. Skulle jag köra in eller skulle jag skita i det? Jag bytte om men jag tog gooood tid på mig. Jag låtsades leta efter bilnycklen och jag minns att jag så gärna önskade att jag hade brutit ett ben.

Jag körde in men funderade på att ta av vid Familia…Väla….ja till och med Biltema. Jag körde J-Ä-T-T-E-S-A-A-A-K-T-A men kom ändå fram till Aktiverum i tid. Fan! Jag svor och bestämde mig för att skita i den där kursen. Att springa är helt enkelt inte min grej.

Men av någon anledning stod jag kvar. Och när Sara frågade mig hur det var så kunde jag helt enkelt inte ljuga längre:

-Jag tycker den här kursen är… SKITTRÅKIG!

Två timmar senare hade jag inte bara lättat mitt hjärta, jag hade kört intervaller nere på Gröningen och hade tagit mig (springandes) uppför hälsobacken också. Och jag var bara tvungen att skicka nedanstående rader i ettt sms till Annika. Dom löd:

”Jag måste bara…

Jag har svårt att träna på bestämda tider och löpkursen har blivit ett måste. Ingenting jag ser framemot och ingenting jag tycker är kul. Det slog mig idag att jag inte är Usain Bolt och att jag inte ska ta hem något Olympiskt spel. Det slog mig också att om det är den här negativa känslan människor har innan dom ska utöva fysiskt aktivitet så förstår jag att dom låter bli. Tog mod till mig och berättade för Sara att jag tycker kursen är…SKITTRÅKIG! Och vet ni vad? Hon pratade vare sig om den goa känslan efteråt eller sa att jag skulle rycka upp mig istället frågade hon MIG om det fanns någonting jag tyckte att dom skulle ändra på i upplägget. Hon sa att hon förstod mig och att hon uppsakttade att jag berätttade det för henne. Hon propsade inte på och hon sprang inte ifrån mig heller. Istället bestämde vi att att jag faktiskt får göra precis som jag vill men att jag ska ha som mål att komma en gång i veckan. Vi bestämde att vi skulle springa loppet ihop och vi bestämde att vi skulle utföra det i matchande chockrosa tights från HM. Summan av kardekumman är alltså att jag blir gråtfärdig när jag tänker på hur personalen på Aktiverum hjälper mig att nå mina mål.”

Jag har med andra ord kommit fram till hur viktigt det är för mig att träning ska vara roligt. Att springa när det ösregnar är ungefär lika kul som att glo på Bollibompa. Ska man dessutom göra det på tid så sorterar jag hellre sopor. Jag har under de här veckorna lärt mig att det är ok att känna såhär men det behöver inte betyda att jag har gett upp.

”Du har inte misslyckats förrän du har gett upp” sa Linda till mig när jag lagt på mig ett par kilon och mumlade någonting om att nu så är det kört.

Jag lämnar Aktiverum med ett leende på läpparna och det är just det som får mig att komma tillbaka. Vecka efter vecka. Graviditet efter graviditet. Och det gör det lite lättare att nå mina mål.

/Usain Bolt

Jag tror Anja kommer flyga fram i sina tights den 10 maj. Ser fram emot nya mål och ett glädjande blogginlägg efter springtime. Må gott alla som kämpar! /AJ 

Träningshelg!

Satt och kollade vädret i morse och tänkte ”ja, det blir nog en bra träningshelg denna helgen.” Moln och regn över hela kartan. Jag börjar idag med Olas Cirkelträning på lunchen. Ett sant fredagsnöje!

images (12)

Vi har fått många mail om MIIT-kursen så jag misstänker att fler undrar där ute. Här kommer info som jag kanske missat:

Ni får utöver träning 4 dagar i veckan i tre veckor, en kostföreläsning med Annika Lilja, två vägningar och mätningar – en i början och en i slutet. En PT lektion i gymmet samt ett fitnesstest där ni kan se hur ni förbättrats under dessa veckor. Vet inte varför jag totalnonchalerade denna info i förra blogginlägget …

Det är fredag och min sambo försökte lura mig att Let´s Dance var inställt ikväll  pga hockey. Troligt att han vill sova ute under stjärnorna i natt … Jag tittar och njuter över både deras kroppars förändring av träningen, men också över att de är enormt duktiga. Ja, förutom den långe … Min favorit är den lille Wahlgrenaren. Så söt!

Dans är jobbigt! Har ni provat SH`BAM eller Zumba? Mattias kom in på kontoret efter ett av sina pass med förvånad blick och utropade: ”Annika! Vi har dansat Zumba med skolan, f-n vad jobbigt det var!” Mmmm…. vill man ha bra flås är det perfekt träning. Ni ser ju på Steffo Törnquist.

Trevlig fredag alla. Hoppas ni gör något skoj med helgen. /AJ

Det blixtrade till

Ja, efter blogginlägget igår blixtrade det till i anmälningslistan på MIIT-kursen. Nu är det bara 8 platser kvar. Funderar du? Tvekar du? Behöver du ställa några avgörande frågor? Maila mig eller Gudfinna så ska vi försöka svara så bra vi kan.

annika@studioaktiverum.se eller gudfinna@studioaktiverum.se

I tisdags slängde vi ut en gilla Aktiverum på Facebook och på måndag drar vi  5 lyckliga vinnare. Ett härligt bubbelbad eller en 25 min massage på SPA eller 30 minuters PT. Jag ska bara organisera upp alla 2019 st som gilla oss och ta bort personalen från vinstchanserna. SEN publicerar vi er. Tack för att ni gillar och delar vår sida! <3

Nästa vecka börjar påsken så håll koll på pass och öppettider så ni inte kommer hit i onödan med skorna i högsta hugg.

imagesCA55LMA9

Skärtorsdagen håller vi öppet som vanligt. Några pass avskalade bara. Långfredagen öppnar vi 09.45 och kör 5 härliga pass. Vi stänger 15.00.   Påskafton öppnar vi 08.45 och bjuder på 6 tuffa pass. Vi stänger 15.00. Påskdagen 09.45 med 4 olika pass. Samma stängning denna helgdag, 15.00. Annandag påsk 09.45. 5 pass i skiftande valörer. Gissa stängning? Ja, 15.00

Det är inte varmt ute idag minsann! Hoppas det lättar i påsk så vi kan njuta på gräset med ett påskägg i ena handen och en solfjäder i andra. Eller en färgglad hönsfjäder …

Må gott! /AJ

 

MIIT

Då drar vi igång en efterlängtad Miit-kurs igen. Veckorna 19, 20 och 21 tränar ni 4 gånger i veckan högt och maxat i intervaller som kommer ge enorma resultat. Måndag, onsdag, fredag och söndag tränar ni med Gudfinna och Daniel i spetsen.

Så här ser schemat ut:

Måndagar: 19.00. Onsdagar 19.30. Fredagar: 18.00. Söndagar 10.15. I tre veckor.

Pris? För oss medlemmar kostar MIIT 1595:- för icke medlem 2595:-.

Resultat från föregående MIIT visar på att ni ”förlorar” ca 10 cm i omkrets/person med mätning på 3 olika ställe på kroppen. DET är bra. Lägg på en detoxbehandling på det så kan ni springa ut i string och hämta tidningen på morgonen …  En 40% höjning av kapacitet i kroppen på dessa veckor enligt fitnesstesterna vilket betyder att ni kan göra volter ut till postlådan …

Boka er i receptionen om ni vill se resultat.

Ha en underbar tisdag. /AJ

 

En smärtsam behandling.

Men OJ så len jag är!

Jag har provat den nya behandlingen på SPA. Ni vet den som har en bild på en påskkyckling just nu i bygget. En detoxbehandling som fokuserar på celluliter. Oj, oj ,oj vilken smärta!

Den börjar bra.. med härlig torrborstning med en borste du får med dig hem för vidare egenvård. Torrborstningen var superskön! Jag rös i hela kroppen. Jag måste säga att det dammade rejält. Så mycket död hud som täcker vår kropp. Efter borstningen fick jag varma, blöta handdukar med källvatten från Sydafrika. Ett vatten vars mineraler kommer från snäckskal. Underbart att bara veta att man får så fina grejer på sin hud.

SEN kom smärtan… i form av hård massage. Djup smärta med en härlig ingefärsdoftande slimmande creme. Det var bara att stå ut. Hård massage är ett av de effektiva sätten att ta bort celluliter med. SEN kom dödsstöten .. ISKALLA handdukar rakt på det masserade varma goa området. Har ni badat isvak efter en lång bastu någon gång? Ungefär så kändes det. Det finns ju en anledning till varför människor utsätter sig … Efter diverse svordomar och hot togs handdukarna bort och jag fick en avslutande creme som luktade ännu godare än den första.

Jag tackade för mig, bad om ursäkt för mitt hetsiga humör och gick för att kissa 4 liter vatten. Det ÄR utdrivande.

Ja, jag är len, har fortsatt med min torrborstning och har bokat in en hård benmassage inför nästa vecka, MEN fy för mina vänner… NI MÅSTE OCKSÅ PROVA.

55 minuters smärta för endast 725:- och jag lovar, ni kommer känna av varenda krona. Efter den sista april kommer behandlingen kosta 925:-, så passa på nu. Rekommenderas varmt.

Kram på er! /AJ

 

 

Spring i benen..

adf130504_5271130504_5226130504_5224SONY DSC063_207370334IMG_3630-1[1]Bild mobil 027marathonSONY DSCimg_5911SONY DSC

Har ni spring i benen än mina vänner? Från vad jag hör av Springtimegruppen är de på G och kommer nog slå världsrekord i år. Peter och Sara är så nöjda och glada över allas entusiasm och det är en fröjd att lyssna till deras upplägg och plan. Alla som vill springa i en Aktiverumtröja (registrera Aktiverum som företag vid anmälan) beställer en tröja hos Sara Freij. sara@studioaktiverum.se senast om en vecka. Sara påstår att de är snygga och givetvis är de gratis. Det går att efterregistrera i sin anmälan.

Jossan, Camilla och Louise kommer hålla i uppvärmningen för hela tävlingen. Tröjorna hämtar ni på Aktiverum helst innan startskottet går .. ;) Tänk att det bara är en månad kvar! Hoppas det blir perfekt löpväder. Inte för varmt, inte för kallt och med en stark medvind hela vägen.

Hittade en massa gamla löpbilder för att få er i perfekt stämning.

HAHAHAHAHAHA! Sen hittade jag en urgammal bild på Sara Freij och Emelie Nilsson när de sitter fast i en fors på en paddeltur i Björnrike. Jag och Camilla trängde ut dessa två förvirrade själar (ofrivilligt) mot stenbumlingar och grunt vatten. Personen som går på vattnet är inte Jesus. Det är vår guide som kom till undsättning. Vi hinner precis berömma oss själva för våra kunskaper i vatten då vi hör arga rop bakom oss ….. ”Era jävlar!” DET var en härlig dag på jobbet. /AJ

dsc015131

 

WOOD

Följ med på baksidan och träna utomhus!

Måndagar och onsdagar kommer vi köra WOOD – Uteträning 17.40. Paul är taggade till tänderna och hoppas givetvis att ni hänger på. Allehanda redskap kommer användas och ni bör inte vara rädda för att skita ner er. SONY DSC

Jag har varit runt och kollat på Olles BodyPump, Magnus CX och Louises Spinning nu och jag måste säga att rädda för att ta i verkar ni inte vara. Vilken energi det är på stället en måndag! Tycker ni att det är trångt inne kan nu ju som sagt träna ute från och med denna vecka.

Lite fler bilder från arkivet så ni blir inspirerade på att gå ut ..;)

SONY DSCIMG_0938IMG_0004IMG_1530IMG_3665-1[1]SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

Det ser väl härligt ut! Träning ska vara härlig, kul, inspirerande och sjukt jobbig .. Då blir den liksom bäst. Eller hur?

Ta hand om er! /AJ