Måndag!

Jippiee! Nu är det måndag igen med massor av goa pass och härlig energi. I kväll kör Hannah Afro igen och jag hoppas att ni som missade det förra veckan kommer springandes.

Louise kör just nu SH´Bam efter ett svettigt Funktionell och Thomas är inne med ett gäng på Indoorwalkingen och tränar. Vi är vakna och svettas redan!

Har vi några mammor som gärna vill komma igång efter sommaren så kör Linda och Gudfinna igång Mamma/barn vecka 35. Den 25 augusti står de redo för att träna er. Måndagar och torsdagar 10.00. För medlemmar koster denna kurs på 8 veckor 745:-. Icke medlemmar betalar 1490:- för kursen och vill man som icke medlem även köra andra pass och träna i gymmet kostar det 1790:- för 8 veckor. Anmäl er i receptionen. Undrar ni över något kan ni maila Gudfinna på gudfinna@studioaktiverum.se

Augusti är snart här, höstschemat börjar närma sig. Vi kommer även starta upp hösten med massor av andra kursen för er som inte är småbarnsmammor så håll ut. Det kommer!

 

 

SONY DSC

Ha en härlig måndag på er alla! /AJ

 

Är du tuff?

Ja det kan man fråga sig. Vad är att vara tuff egentligen?

Idag är det att anmäla sig till Daniels kurs som börjar den 11 augusti 19.00. I våras körde Daniel en tävling som heter just Toughest som handlar om att skita ner sig (ja, smuts alltså), träna hårt och utmana kroppen till det yttersta. Ja, det kräver tuffa människor men jag tror bestämt att det är jätteskoj. Gå gärna in på nätet och slå upp TOUGHEST.

I vilket fall tänkte Daniel köra 6 måndagar i rad mellan 19.00-20.00 med er som antingen vill tävla i ämnet eller bara tycka att det är skoj att utmana sig. Ni kommer hålla till utomhus givetvis. I kursen ingår även 1 PT timmer med Daniel där ni i lugn och ro kan gå igenom vad just DU behöver för slags träning.  Sedan kommer han även utföra ett fystest också med er så ni vet hur ni ligger till.

Ni som medlemmar betalar 1250:- och ni som ännu ej är medlemmar hos oss betalar 1950:- för dessa veckor.

Anmäl er i receptionen eller snacka med Daniel om ni undrar över något. daniel@studioaktiverum.se om ni inte ser honom.

Vad tror ni? Kan det vara något för herrskapet att? Vi hoppas det!

SONY DSC Han står redo ute redan nu …. ;)   Kram så länge./AJ

 

Afrodans!

Var ni på Hannahs Afro igår 17.30? Om ni missade vårt nya yrväder är ni välkomna nästa måndag och nästa måndag igen för lite afrikanska rytmer. Hjärtans välkomna!

Jag pratade med Staffan precis angående omklädningsrummen vars golv behöver ses över. Vi börjar arbetet på måndag men hälften av duscharna kommer vara tillgängliga för aktivitet så ni kan gör er fina. Ni minns hantverkarna  ..

imagesCA0GILPI

Har även hunnit prata en sväng med Louise idag och hon vill påminna alla om att barnens träning på söndagar börjar åter igen v.37. Den 14 september är det deras tur. Aktiv young och aktiv teens. Jag frågade vad för slags träning de skulle ha och hon rabblade upp funktionell träning, balans, flexibilitet, reaktion och stabilitet. Det blir en salig rör av alla bra grejer barn behöver. Louise och Saga kommer köra tillsammans. Det blir ett bra team!

SONY DSCSONY DSC

Nu ska jag knåpa med vår medlemstidning ett tag. Den kommer i början av september i brevlådan. Kram så länge /AJ

Det ÄR sommar NU.

Passa på att göra allt det där ni planerat för i sommar. Det är hög tid… Stanna upp och känn efter. Det ÄR sommar nu.

Ibland hinner vi inte känna in sommaren förrän träden börjar gulna och kvällarna blir kortare, vilket i och för sig också är mysigt men det är NU vi ska njuta av denna årstiden. Jag brukar ta långa kvällspromenader kring fälten och tänka ”njut nu, inte sen!”

Fast .. gymmet är ganska tomt just nu.. Det KAN bero på att ni faktiskt är ute och njuter av sommaren. Temperaturen på grannhuset visade 33 grader när jag körde in till jobbet nu i eftermiddags. Det är VARMT. Hundarna ligger utslagna i ett svalt sovrum, grannarna pustar och blommorna skriker efter vätska. Vad gör ni? Stranden? Båten? Stugan? Källaren? Väla???

Sara kör sin sista dag innan tre veckors semester. I morgon träffar ni Matilda i receptionen. Hon hälsar er hjärtinnerligt välkomna! Fika, kramas eller träna. Kom hit och hälsa på.

Jag frågade Louise idag om hon hade någon matnyttig information till er varpå hon svarade: ”Säg till dem att de måste äta efter passen!”  Själv har jag snöat in på turkisk yoghurt med frusna blåbär och vinbär. Fast, det tar jag till frukost, men det kan spela kvitta egentligen, bara ni tar något efteråt så kroppen får sin belöning och kan hjälpa er nå era mål.

Var ni än befinner er och vad ni än gör, sprid positiv energi. Det blir roligare då. :) Önskar er en härlig lördag. Var rädda om varandra. /AJ

Uppfräschningen fortsätter

Det är ju ett år sedan vi fick nya salar, större yta i gymmet och vår fina sal 5 med alla leksaker i. Nu fortsätter vi …

Turen har nu kommit till våra duschar. Innan du skriker NEJ så ta ett djupt andetag och luta dig tillbaka. Det är inte så farligt som det låter. Ni kommer att kunna göra er vackra innan avfärd. :)

Vi kommer att under några veckor from v 31 stänga av hälften av duscharna och byta ut golven. Detta kommer att ske både i herrarnas och damernas omklädningsrum. När etapp ett är gjord så öppnar vi den delen och startar med etapp två. Det kommer att bli lite stök men vi försöker göra det så smärtfritt för er som möjligt. För damernas del så kommer det att bli spring av manlig personal i omklädningsrummet under första dagen då det ska byggas en sluss där byggarna sen ska gå. När denna sluss väl är byggd så kommer ni höra dem men inte se dem och de kommer inte att se dig.

imagesCA0GILPI

En bild på en byggjobbare så ni känner igen dem.. ;)

Hoppas detta känns bra för er. Mer info kommer!

Önskar er en underbar måndag! Kram AJ

 

Lördagar i barnpassningen

Tiden i barnpassningen på lördagar kommer att ändras tillbaka till 9-12. Självklart vill vi att alla mammor och pappor ska kunna träna tabatan 11.10. Nu blir det obligatorisk närvaro för alla småbarnföräldrar resten av sommaren ;) Lördagar 11.10 gäller! Nej skämt åsido, ni gör som ni vill. Men nu har ni i alla fall möjligheten att gå. Välkomna :) 

/ Lotta

 

Nya på Aktiverum

Senaste veckorna har jag ofta fått frågan – Är du ny här? Svaret på den frågan är både ja och nej. Jag har arbetat på city sen start och när city la ner så gavs jag möjlighet att få arbeta här på stora Aktiverum. För mig är berga hemma. Jag trivs och jag tycker väldigt mycket om mitt jobb. Men anledningen att ni inte sett så mycket av mig är att jag antingen gömmer mig på kontoret eller i barnrummet. Visst står jag i receptionen också men vanligtvis inte så mycket som nu. Jag trivs där med och det är kul att lära känna alla för mig ”nya” medlemmar. Idag är jag även ny här på bloggen. Tanken är att jag ska axla Annikas roll då hon är ledig. Tro mig, jag känner pressen :)

Riktigt ny på Aktiverum är Turbo Trainer, Star Tracs nya cardiomaskin.

Ni har kanske sett den i gymet redan? Den liknar en blandning av en spinningcykel och crosstrainer. Mange lovar att den är lätt att manövrera. Bara att ställa in sadelhöjden och trampa igång. Inga krångliga inställningar med motstånd utan det regleras när du kör. Ju snabbare tempo ju högre motstånd. Du bestämmer själv, snabbt eller långsamt, lätt eller tungt.Du kan välja mellan att använda både benen och armarna eller bara armarna. Väljer du bara armarna så sätter du bekvämt fötterna på de fasta fotplattorna under handtagen.

Givetvis är det tänkt att alla ska använda den. Men tillhör du dem som har en gammal knäskada och har svårt att sitta i en roddmaskin, då är detta cardiomaskinen du väntat på.

Känner ni er osäkra och vill ha lite extra hjälp första gången ni provar den så är ni välkomna att fråga någon av styrkeinstruktörerna. De hjälper er gärna om de är lediga.

Turbo kommer att vara hos oss på prov under några månader och under tiden han är här så vill vi gärna ha feedback från er kunder om vad ni tyckte om honom. Lägg gärna en lapp, ris eller ros, i lådan som hänger vid passtavlan. Era åsikter betyder mycket för hans framtid här hos oss.

 Ha en fortsatt bra sommar. Idag säger meteorologerna att värmen är på gång. Jag hoppas de har rätt!

 / Lotta

Ny bild

Anja is back.

Jag har ingen aning vilken vecka jag befinner mig i. Är det fem, sex, sju eller kanske till och med vecka åtta? Och vet ni vad? I dont care!

När jag för några veckor sedan stod och lyfte mitt skrot på gymmet kom det fram en tjej till mig och sa att hon tyckte det var kul och följa mig på bloggen. Hon kallade mig för modig och jag började genast vrida och vända på mig. Jag sa nåt om hur flitig jag var i höstas när jag istället borde sträckt på mig och tackat för hennes fina komplimang. Samma vecka stod jag på Buttliftkursen där det var en för mig helt okänd tjej som kom fram och sa något om hur i helsike jag kunde ha en sådan kropp när jag fött tre barn. Jag borde tackat men istället skrattade jag bort hennes fina komplimang.

Nu tänker jag ta tillfället i akt och tacka just er två. Så från djupet av mitt hjärta… Tack för era komplimanger, jag lever på dem än idag!

Sedan en månad tillbaka jobbar jag inom socialpsykiatrin och för första gången någonsin gör jag något som jag tycker är precis lika kul som träningen. Det är ett tufft jobb och nästintill omöjligt att inte ta med sig hem. Att det finns ungdomar som far så illa berör mig verkligen. Dom skadar sig själva med allt ifrån rakblad till mat och det är något som inte borde få hända. Mina träningsveckor känns mitt i allt det här väldigt oviktiga. Mitt bloggande också. Men så vet jag att det finns dom som faktiskt tycker om att läsa. Som inspireras av det faktum att jag har tre barn och ändå har tid och ork att tillbringa kvällarna på Aktiverum.

Tillsammamans med Linda har jag dock bestämt att inte köra all in under 12 veckor. Det beror på många saker men främst handlar det om att jag inte får ihop det med jobbet och familjen. Och ska jag bvara brutlat jävla ärlig så saknar jag pizza! Jag är svag för socker och jag gillar kickarna jag faktiskt får av en bit choklad. Att leva ett liv utan pizza är tråkigt men jag lär mig mer och mer om vikten av balans. Att kunna äta tårta på mina döttrars födelsedag är för mig livskvalite eftersom det fanns en tid då jag inte åt annat än kålsoppa och jag kommer ha semester även om jag vet att jag utlovade Hulk Hogan träning och fyra veckors stenhårt pumpande på gymmet. Jag behöver semester och jag behöver vara med min familj.

Utmaningen blir då att kunna semestra utan en påse gifflar nära tillhands. Jag har fortfarande kilon att bli av med och jag står fortfarande fast vid vår spektakulära GRAND FINALE men att säg jag kommer vara där om si eller så många veckor känns faktiskt helt poänglöst. Det skapar bara stress och press och ett tag jag tappade glädjen helt och hållet. Så istället för att utmana mig i att köra så många träningspass jag bara kan på en vecka har jag utmanat mig på andra vis. Som att gå på ett av Olles pass. It happend today och det trodde jag ju aldrig! För jag är ju en sån där som bara kör Mathilda eller Klaras pass. Och jag sitter ALLTID på samma spinningcykel. Efter andra uppvärmingslåten på Olles indoorwalking nynnade jag på kom och ta mig långt härifrån och i slutet av passet såg jag 10 olika Ollor men kul var det och jag kommer definitivt gå igen. Samma sak var det med Gudfinna..

Innan jag hoppade på Buttliftkursen så var jag hellre otränad än och gå på hennes pass. Annika Johnsson har samma inverkan (och jag tackar gud för att hon inte kör pass idag). Så nu är det bara den där Gritten med Daniel och utomhus wooden med Paul kvar…

Vi hörs snart igen! Anja

IMG_2496

Tack för dina ord Anja. Du är en klok kvinna trots ditt sockersug ;) hihi … Kram! /AJ

Studiebesök.

Idag har vi som arbetar med medlemstidningen varit på besök hos Väla och Intersport o På Bergs. Det vi kommer att ta upp i tidningen kan jag inte börja babbla om här, det blir liksom inte så roligt då i slutet av augusti. MEN, jag kan faktiskt berätta om Foot Balance som är en supergrej på Intersport. Jag har alltid tänkt att, ”ja ja, det är för de som löptränar mycket”, men idag fick jag smäll på fingrarna i den frågan.

Sulan som de gör på plats efter du ställt dig på en spegel kan du ha i samtliga skor. Kanske behöver du inte den i dina fina löparskor som redan är bra dämpning och stabilitet i, men i dina skor på jobbet som du har 8 timmar om dagen eller i stövlarna du alltid får så ont av men som är så jääädrans snygga att man bara måste ha dem på sig. Däri kan du stoppa dina footbalance sulor och låta foten må gott hela dagen. Smart!

Och om ni tänker som jag när det gäller att stå på en glasskiva så släpp det. De tittar på hur du står, INTE på om du har ludd mellan tårna eller omålade naglar .. ;)

Vi begav oss därefter till mitt favoritfikaställe På Bergs för en intervju. Det som gläder mig där är att allt är bakat från grunden, du kan få både laktosfritt och glutenfritt, supernyttigt och världens godaste kladdkaka på en och samma gång. Kanske inte i samma bakverk men det gör att man med gott samvete och frisk mage kan fika med hela sin umgängeskrets på samma gång utan att någon ska må dåligt. Ni vet, en av er vill äta nyttigt, en vill frossa, den andre vill ha cappuccino utan laktos och den fjärde vill ha en macka. Phuu.. Man kan bli ovänner för mindre. På Bergs slipper man det.. Det som gjorde mig ännu gladare var när de berömde Lotties lunch uppe på Aktiverum. Jag kan bara hålla med, man blir bortskämd med så god mat på sin arbetsplats. Äkta hemmalagad redig mat är det bästa. Så fika på Bergs, lunch på Aktiverum med en härlig promenad i nya sulor och skor från Intersport. Vilken dag det blev!

IMG_7511IMG_7512

Lite träning på det kanske? Kvällen bjuder på BodyPump, Spinning, Step 2, Utomhusträning, IW, Yoga, Funktionell träning, Zumba och CX works. Bara att välja och vraka. Ha en skön kväll alla. /AJ

 

 

Sommarkortet.

Jaha mina vänner, dags att bjuda in era vänner att träna på Aktiverum hela sommaren för 995:-. Kortet började gälla igår och slutar gälla den 24 augusti så det är lång tid kvar.

På fredag är det midsommarafton och vi ska lägga blommor under kudden, äta sill och skyla oss med paraply. På lördag vilar vi upp oss och ses igen på söndag tycker jag. Fredag har vi öppet 08.45-12.00, på söndag som vanligt.

Olle förgyller midsommarafton här med spinning 09.15 samt funktionell träning 10.15. Gudfinna kör Butt liften 10.15 för er som går den kursen. Undra om Olle ska ha klänning …

olle cykel 1

Jag vill faktiskt bara påminna alla er om att det ÄR sommar NU. Juni är inne på hälften drygt och allt ni planerat ni ska göra är bra om ni gör nu. Jag har en lång lista hemma på ”att göra” innan sommaren tagit slut och om ni är som jag måste vi alla skärpa oss. Jag tror att sommaren är 8 månader lång och drar gärna ut på alla mysiga grejer på listan. Nej, det ska inte bli stressigt att fira sommar men kom ihåg att njuta av den när den är här. Spring inte förbi alla underbara solnedgångar, alla mysiga fik som ploppar upp. Kom ihåg att dofta på fläderblommorna, att njuta av rosorna och pionerna som blommar nu och ta gärna en extra lång kvällspromenad nu medan det är skönt att vara ute.

SONY DSC

Ta gärna kameran med er också. Det är kul när det blir bra.

Kram på er alla! /AJ