CORE BALLET in da house

Nu startar Gudfinna upp sin kurs igen för er som vill få bättre hållning, bli smidigare, få bättre magmuskler och bättre koll på alla små muskler som gör ett stort jobb i er kropp. Hon har döpt den till CORE BALLET och det är en mix av hennes tidigare Ballet Workout och stenhård magträning.

IMG_0027

Vad tror ni? Kan det passa herrskapet? Ni tränar vecka 18,19 och 20. Måndagar 18.30 och onsdagar 17.15. medlemmar betalar 795:- och icke medlemmar 1195:-.

Jag påminner er igen om fredagens utomhusträning med Thessan och Magnus. 17.40 drar de igång med buller och brak. Å eftersom det är fredag kan de säkert tipsa om ett gott vin efteråt eller en god Whisky. Dessa två har fler expertområden förstår ni.. ;)

Själv kan jag tipsa om att köpa en elektrisk kaffekvarn och mala sina bönor själv till frukost. VILKEN SKILLNAD!!! Allt annat bleknar i jämförelse.

Ha en fortsatt trevlig vårdag. Njut av alla D-vitamin vi tankas med idag. Jag hoppas vi ses inne en stund, om ni inte tänkte gå på HIF ikväll så klart… Kram AJ

Tack Daniel!

Ja som ni kanske vet ska Daniel bli pappa i dagarna samt ut på nya äventyr i Malmö efter sin pappaledighet så vi träffar inte honom så mycket framöver. Vi önskar dig STORT lycka till med dina nya mål och hoppas du kommer och hälsar på oss någon gång. Vi bör ju få titta på det lilla knytet när hen behagar komma till världen. Tänk att få ha dig som pappa Daniel! Kan bli hur kul som helst.

tuffast 7

Tack för att du varit hos oss och förgyllt våra kunders tillvaro med din energi och kunskap. Vi kommer sakna dig så klart! Men, livet är fullt av utmaningar och varför inte ta dem allihopa?! Du kommer rocka fett i Malmö. <3

DSC_0034

Vi har försökt trolla lite med hans eminenta pass framöver och det kommer se ut som följer; Peter kommer gå utbildning i GRIT i slutet av april och Hannah kommer utmana sin kropp på utbildning i BODYATTACK i maj. Peter har ni träffat på Tabata och Spinning samt i löpgruppen bla och Hannah kör danspassen samt Kidsen. Har ni inte haft nöjet att träffa dem än så kommer det fler tillfälle framöver. Fram till Hannah är klar med BODYATTACK kör Gudfinna HIIT med er. Så ni inte tappar … ;)  Peter kommer köra Intervallträning med inspiration från GRIT tills han är klar. Jag har dåligt med bilder på både Hannah och Peter men båda två är blonda och snygga… Peter har kortare hår än Hannah och har lite grövre armar också. ;)

Lunchen där GRIT ligger kommer Magnus kör IW/Tabata. Herman, vår nye Hunk, kör Cirkeln med er på tisdagar 16.45.

Ja mina vänner, Daniels utmaningar blir även roliga utmaningar för både oss och er. Det kan bli en riktigt spännande och bra vår och sommar. Nu väntar vi dock på värmen. PÅ FREDAG MÅSTE DET VARA VARMT! Då kör Thessan och Magnus TGIF 17.40 utomhus på gräsmattan. De lovar smuts under naglarna, så ta med handskar. De lovar också roliga övningar och mycket luft i lungorna. Bokning som vanligt i appen/nätet.

Kram på er! /AJ

 

 

Fredagsmys :)

Hitta ett smarrigt recept på Tasty-health som jag tänker prova i helgen ;)

Magra hemgjorda glutenfria hamburgerbröd
3 hamburgerbröd
 
Bröd:
250 g lättkesella
50 g havregryn malt till ett mjöl (1 dl havremjöl)
1 dl (55g) bovetemjöl)**
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk pizzakrydda
1/2 msk sesamfrön**Du kan använda annat mjöl, tex rismjöl, sojamjöl, fullkornsmjöl osv.

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Ha i alla ingredienser i en skål och blanda ihop allt till en ganska kletig massa.
3. Forma till 3 lika stora bullar och lätt på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Strö lite sesamfrön på bullarna.
4. Grädda i ca 15-20 minuter, eller tills de fått en fin brun färg. Ta ut och knacka på botten. Låter de ihåliga är de klara. Låt svalna.
Ha en riktigt skön helg alla och njut av livet ;) Kram/Louise

Hudtyp och hudtillstånd

Jag nämner ofta orden ”hudtyp” och ”hudtillstånd” under mina behandlingar. Vad är då skillnaden på hudtyp och hudtillstånd?

Hudtyper
Det finns fyra grundhudtyper, som oftast beror på våra gener. Dessa hudtyper är: normal, torr, fet och blandhud.

Normal hud” är ett uttryck som ofta används för välbalanserad hud. Det som kännetecknar en normal hud är: normal talgproduktion, enstaka komedoner, förhållandevis mjuk och slät hud, fina till normala porer, rosig och klar hud. När en person med normal hud åldras kan huden bli torrare. Därför är det viktigt att en person med normal hud underhåller huden med bra hudvårdsrutin.

Torr hud” används för att beskriva en hudtyp som producerar mindre sebum än normal hud. (Sebum är hudens egna ”smörjmedel”) Det som kännetecknar en torr hud är: låg talgproduktion, inga eller enstaka komedoner, stum och sträv hud, fina till normala porer, normal hudton. På grund av bristen på sebum, saknar torr hud de lipider den behöver för att bibehålla fukten och skapa en skyddande hinna mot extern påverkan. Detta leder till att bärriärsfunktionen försämras.

Fet hud” används för att beskriva en hudtyp med förhöjd sebumproduktion. Det som kännetecknar en fet hud är: hög talgproduktion, normal till ökad mängd komedoner, mjuk och följsam hud (med lite oljig yta), normala till förstorade porer, oftast lite gråare hudton pga. nedsatt genomblödning. Fet hud är inte detsamma som att man har/får akne.

Blandhud” är en blandning mellan antingen fet/normal hudtyp eller normal/torr hudtyp

 
Hudtillstånd
Förutom hudtyp så kan din hud ha olika tillstånd som varierar kraftigt under livet. Exempel på hudtillstånd är: yttorr, akne, geron/mogen, rosacea, känslig. Tillskillnad från hudtypen så beror hudtillståndet på olika interna och externa faktorer som den utsätts för. Faktorer som påverkar hudtillståndet kan blandannat vara:
- stress
- väder (kyla, vind, värme, sol, temperaturväxlingar)
- luftföroreningar
- inomhusklimat (luftkonditionering)
- kost (vitaminer, mineraler och spårämnen)
- genomblödning (motion, rökning)
- hormoner
- sjukdomar/mediciner
- skötsel och val av produkter
- ålder
Välj därför hudvårdsprodukter som passar hudtypen men som är anpassade för hudtillståndet. Men efter att jag nu har nämn faktorer som påverka hudtillståndet så ser ni att man kan förbättra sin hud enormt om man förutom hudvården tänker på att förbättra de övriga procenten som man kan styra över!.

Kram Lina

Publicerat i SPA

1 månad kvar..

Halloj!

Kan ni tänka er att de e ungefär en månad kvar till Springtime? Galet att de gått ett år sen sist! Jag, Jossan och Camilla ska givetvis hålla i uppvärmningen i år igen, weeii! Hoppas vi får se många aktiverum tröjor där nere, för att få en sådan så anmäler ni er i Aktiverums namn och sen mailar Sara Freij på sara@studioaktiverum.se ;)

För er som vill bli snabbare och orka mer så är intervaller va ett bra redskap för att flytta gränserna framför oss. Intervaller kan byggas på tid eller sträcka, vilan kan va aktiv eller inaktiv. Sen hur intensiteten på intervallen får byggas efter dina förutsättningar. Några exempel är:

Springa 30 sek, jogga 30 sek.

Pyramidintervall i meter 100-200-400-800-400-200-100.

Backintervall, spring upp för en backe och gå ner.

Korta intervaller, springa 15 sek, jogga 15.

Springa 600 meter, jogga eller skaka av dig och kanske försök att klara sträckan på bättre och bättre tid?

Naturliga intervaller som att springa till trädet, spring ifatt gubben framför dig, jogga till nästa lyckstolpe osv.

Första gången jag sprang Springtime var mitt mål att springa en hel mil utan att stanna. Jag kommer ihåg att jag hade en crossfit tjolanta framför mig som sprang lite snabbare än vad jag hade valt och under loppet blev mitt nya mål att inte tappa bort henne, så jag såg till att hålla mig ca fem meter bakom tills hon stanna och drack, då fick jag hitta mig ett nytt offer och jaga :P

Glöm inte att vara rädda om er kropp bara, pusha gränser inte välmående. Behöver ni hjälp eller mer kunskap kring löpning, haffa gärna någon av oss PT´s så hjälper vi er ;)

images

Kram/Louise

Kritiskt granskande

rynkorJag hade en intressant och väldigt rolig diskussion med en utav mina kunder igår. Vi pratade om olika produkter och deras innehåll. Jag har länge varit väldigt intresserad av produkter som får olika priser, som nya produkter, bästa produkter, mest sålda produkter m.m. Som hudterapeut vill jag vara uppdaterad, kunnig och samtidigt otroligt nyfiken. Jag testar, granskar och jämför allt jag kan komma åt. Jag brukar skoja med mina kunder om att ju mer insatt man är i ingredienser och alla produkter som finns, ju mer kritisk och förvirrad blir man. Jag är den terapeuten som ställer flest frågor till föreläsare och utställare. Jag vill veta allt. Förstår ni hur otroligt mycket det finns i denna bransch? Och hur trender påverkar. Parabener eller inte? Vad är naturliga produkter? Mineralmakeup eller inte? Syra är inte bra för känslig hy? Hur många procent syra ska man ha för att det ska bli skillnad? Jag får ej va brun om jag ska göra laser? Det tar aldrig slut. Det finns så många frågor och tre gånger så många svar. Du är den enda som kan bestämma vad du ska tro på. Tänk efter. Är det rimligt det hon eller han säger? Be om en förklaring om du inte förstår? Och framförallt: Varför är denna produkt bra för just mig? Jag har nämnt detta tidigare i bloggen när jag skrivit om olika ingredienser. Även om din vän eller släkting säger: denna krämen är jätte bra! Så är det kanske inte den bästa för just din hud. Min mening med detta inlägg är inte att göra er mer förvirrade utan det är att göra er mer kritiskt granskande. Jag vill göra er mer insatta och framförallt hjälpa er att ta hand om er hud på det bästa sättet.

Jag vill även påminna er om vårt erbjudande på ansiktsbehandlingarna. Vi har fortfarande 25% rabatt på dem hela April månad. Ansiktsbehandling brukar jag rekommendera att man kommer och gör var 6e vecka. När vi nu har detta erbjudandet hoppas jag att få träffa just dig! Jag hoppas att du känner att jag och mina kollegor är så pass kunniga och bra att du sedan vill komma tillbaka till oss. Ett extra plus är att hos oss får du även 3e ansiktsbehandlingen för halva priset. Så boka behandling hos oss och hjälp oss att hjälpa dig att hjälpa din hud.

Kram Lina

Publicerat i SPA

Nya kursstarter är på gång.

Någon frågade mig i gymmet när Gudfinnas Butt Lift kurs startar. Jag vet inte riktigt än exakt datum för den men jag kommer lägga ut det så fort jag får besked. Jag lovar!

Istället kan jag informera om att Ola startar upp en ny 8-veckors kurs för alla som vill komma igång med sin träning den 26 april. Dagen efter, den 27 april, startar Linda och Gudfinna nästa Mamma/barn träning. Det finns fortfarande platser kvar på båda.

SONY DSC

Ja, ni ser ju.. Ola vill se just DIG på sin kurs.

Wheigh Trainer startar i kväll igen och den är full vilket är skoj. Ska bli spännande att se hur det går för detta gäng!

Jag såg på Instagram att MIIT-extra inte hade skördat några offer än… Alla deltagare överlevde och orkade till och med skriva en rad under sina fotografier. Strongt jobbat alla!

Och i kväll väntar vi med spänning på Göran Hassel och hans föreläsning om sin resa. Han är beundransvärd!

Med detta vill jag meddela att jag har världens bästa jobb. /AJ

Bygg muskler i sängen.

Visste ni att minst vart tredje person har sömnproblem? Rekommenderat sömn för en vuxen är 6-9 timmar per natt. Tränar man ett par ggr i veckan så behöver man mer sömn den ”vanliga svensson”. Givetvis ska det va en kvalitativ sömn med alla dom olika sömnstadierna och inte sammanlagt 7 tim av hackad sömn. Jag kan erkänna att jag går inte och lägger mig som planerat alltid för att jag exempelvis fastnar framför någon av dom media skärmar man har och då vaknar upp ungefär så här:

FullSizeRender

Och jisses vad jag märker det på min kropps uthållighet på pass och vid min egen träning.. Återhämtningen (sömn, näringsrik kost, vilodagar och undvikande av stress) är så VIKTIG för er kropps utveckling oavsett mål med er träning. Tecken på för lite återhämtning kan va förkylning som vägrar släppa eller återkommer vartenda gång du kommit igång med träningen, trötthet 24/7, utmattad  kropp eller överträning för det är några av sakerna som ofta händer när man går på för hårt med träningen och återhämtar för lite, balans är A&O! ;)

Några fördelar med god sömn:

 • Du presterar bättre på gymmet.
 • Kroppen reparerar muskelfibrer som du brutit ner på gymmet.
 • Fett används som byggstenar för reparationen – du förbränner fett medan du sover
  Ökar anabolism nivån (cellernas uppbyggnad) och sänker katabolism nivån (nedbrytning av cellerna).

Tips för en godare sömn:

 • Undvik att träna för tätt inpå din normala tid du går och lägger dig.
 • Sov och vakna ungefär varje dag så att kroppen vänjer sig och gör det till en rutin.
 • Slappna av i kroppen och försök undvik negativa tankar.
 • Ha en sval temperatur i ditt sovrum när du ska sova.
 • Låt det vara mörkt i rummet, undvik att ha en tänd lampa.
 • Lämna telefonen i ett annat rum.
 • Meditera. Försök att slappna av i vartenda litet muskelfiber.
 • Undvik socker.
 • Undvik stress.

Hoppas detta hjälper någon sömnlös själ :) Nu ska denna nanniga tjolanta gå och lägga sig zzz..

Jag och söta Agneta ”Aggizen” står och sprider kärlek & glada påsk känslor i receptionen. Ha en riktigt skön påsk och njut oavsett om de är av ett träningspass eller av ett påskägg ;) Kärlek/Louise

Nu är det Påsk.

Hoppas ni tagit påskschema som ligger i receptionen, annars kan ni alltid kolla på er app från dag till dag. Givetvis vill vi se er alla här under ledigheten (som vi hoppas ni har) så vi kan önska er en riktigt Glad Påsk med en kram.

Fint väder hoppas vi också på och apropå det så kommer Thessan och Magnus köra en Thank Good Its Friday den 24 april UTOMHUS. 17.40 drar det igång och vi önskar superväder. Sara påpekade lite fint att ”om det pissregnar får de träna inne.” Det var ju snällt av henne! :) Exakt vad passet kommer innehålla vet bara de än så länge, men jobbigt blir det.

Vår kära köksa åker till Blåkulla idag och återkommer med god lunch, goda mackor och roliga sallader på tisdag. Kanske träffar ni henne om ni också ska dit ikväll. Apropå roliga sallader.. detta är min humor.. skrattade så jag grät i morse. Speciellt till bilden längst ner.

47a96f49448b62955ac131c31abe33304a6d654a89ae2c3b6a1eafd7081e4db1_1Med det önskar jag er en rolig påsk.  /AJ

 

Utvägning och resultat.

Mina tårar rinner när jag läser Anjas sista inlägg efter WT kursavslut. Ja, jag har kanske blivit blödig på gamla dagar men hon skriver verkligen rakt in i hjärtat. Ni ska också få läsa… här kommer hennes text:

Weight Trainer kursen är slut och det är med blandade känslor jag skriver det här inägget. Först och främst vill jag tacka för alla fina ord angående bloggen. Jag blir rörd till tårar när jag får höra att mina ord berör och att jag skriver på ett sätt som ni kan förstå. Ärligheten, smärtan, humorn, det verkar som om den berör er alla.
Som ni vet handlade inte mina fyra veckor om att rasa i vikt utan att bryta min kärleksaffär med Marabou mjölkchoklad. För fyra veckor sedan gick det inte en kvart utan att jag stoppade en sötsak i mun.
Fanns det inte mjölkchoklad till hands så rotade jag i skåpen efter ungarnas Digestive. Istället för frukt åt jag semlor. Pollypåsarna ropade efter mig i mataffären och jag svarade på deras tilltal.
Men det var då det. Idag har jag insett att hur brett mitt leende än blir när jag tänker på smågodis så kan jag inte äta det. Detta betyder dock inte att jag kommer leva ett liv utan sötsaker men jag kommer välja mina tillfällen. Jag har lärt mig vikten av planering. På ett av våra ”fatcamp” möten sa någon att hennes vältränade kompisar hade ätardagar och undrade om vi också fick lov till det när vi väl nåt våra mål. Vad tror ni svaret på det var? Nej. Såklart inte. Allt handlar om mängden och att sätta i sig allt från pizza till glass, kakor och godis på en och samma dag är inte ett normalt beteende.
Som ni vet valde jag bort sopporna och åt mat. Jag trodde på rikigt att jag skulle åka på spö när jag kom till ett möte och berättade att jag skulle hem och äta ungstekt falukorv medan de andra satt och skakade sina soppor. Jag har tränat otroligt mycket men jag har också tillåtit mig att vila och för mig är det här den största förändringen. Den bästa.
Tidigare var en vilodag en ätardag för mig. Idag är det inte så. Idag är det istället en dag då jag kan lägga lite extra tid på att bara vara med flickorna. Rita, måla, leka hund, katt, gris. Jag skulle kunna dela med mig av alla hemligheter vi lärt oss på kursen men då behöver ju ingen gå den och det tycker jag att ni ska. Att vara i ett sammanhag där alla stävar efter samma sak är för mig nyckeln till framgång. Det har varit guld värt för mig att jag har kunnat skratta åt att det fanns någon i gruppen som åt ETT popcorn en fredagskväll och att jag har kunnat svära tillsammans med någon annan under våra klasser med Tessan.
 Stödet hemifrån. Jon som har fått natta ungarna medan jag har tränat. Han som har lagat all mat under fyra veckor och som tagit hänsyn till varenda liten ingridiens. Han som köpte en klänning åt mig och som lät mig köpa en helt ny när jag idag nått mitt mål. Han som tankat min bil när jag tagit till det som ursäkt för att slippa träna. Han som inte sagt ett ord om att jag kör 4 mil enkel resa för att träna fem av veckans sju dagar. Han har till och med uttryckt att han ”hatar den jag blir när jag äter skit”. Då kanske ni förstår hur illa det var. På jobbet har jag haft Anders. Min allra bästa kollega som också delar mitt intresse för träning. Medan våra kollegor har ätit äppelkaka på personalmöten så har vi tittat på.
Jag vill tacka Annika och Tessan för dessa fyra veckor. Utan er hade det ju aldrig gått! Tessan som tyckte jag åt exemplariskt och som sa till mig att jag hade muskler. Hennes ord fick mig att springa en mil och hon borde få löneförhöjning för det där. Utan er två hade jag aldrig suttit här … 5.3 kg lättare! Det är ett fantastiskt resultat med tanke på att jag inte gått med kurrande mage en endaste gång. Minns ni klänningen? Den som höll på att ta livet av mig i en provhytt på Lindex? Den passade inte idag heller men istället för att tröstäta så åkte jag och köpte mig en exakt likadan fast i en större storlek. Weight trainer kursen må vara till enda men än tar det inte riktigt slut. Jag har fler mål som ska nås. Jag drömmer fortfarande om att få bröstmuskler större än Olles och i sommar är det kanske äntligen min tur att ligga på Gröningen och göra armhävningar på en arm i en tiny winy stringbikini medan Tessan avundsjukt tittar på.
Sist men inte minst vill jag tillägna vår dotter ett par rader. Rut Himla Vilja. Vår förstfödda. Denna fantastiska men samtidigt sanslöst jobbiga lilla flicka. Hon som tar lika mycket energi som hon ger. Rut, du är min värld! Det som andra skulle säg är mina svagheter anser jag är mina styrkor. Du förstår en ätstörning är ingenting man skryter om. Inget man berättar på första dejten och absolut ingenting man skriver i sitt cv. Häromdagen frågade du mig om du hade en diagnos och det högg till i mig. Älskade lilla ängel, du har ingen diagnos. Du är speciell och väldigt annorlunda men någon diagnos det har du inte. Det som andra tror kan komma att bli dina svagheter kommer bli dina allra bästa sidor, tro mig! Du kanske undrar varför jag tackar nej till de där bullarna, till den där glassen och varför jag har med mig mitt fröbröd när ni andra käkar på Burger King. Du ska veta att jag gör det för er skull. För din och dina småsystrars. Jag vill inte bli den där jag var igen. Den som inte kunde trösta dig när du grät. Den som stängde dig ute när du behövde mig som allra mest. Det må vara många år sedan nu men en del av mig tror att jag var påväg dit igen. Tro mig jag förstår att du tycker det är ”förfärligt” när jag ska köra in och träna ibland och det gör det ont i mig med. Men en dag kommer du förstå att allt jag gör, det gör jag för er tre. /Mamma
 
IMG_7800