En grym tjej som vikarierar!

Hej på er! Hur har ni det? Själv har jag semester och njuter av värmen i Örebro. Jag fick nys om att Siri skulle vikariera på några pass i veckan, en grym instruktör så det får ni inte missa. Här kommer lite mer om henne…

Hon kör pass som Step, Aerobic, Pilates, Spinning, Löpteknik och mycket mer. En tjej som kan det mesta med andra ord.
Hon skriver själv… Mitt namn är Siri, är 30 år och kommer från Lund, och är utbildad kostvetare, personlig tränare, massör och gruppträningsinstruktör. Lätt att tyda är därmed att jag älskar mat och träning av olika slag!
Utbildade mig till gruppträningsinstruktör på Gerdahallen i Lund 2006 och har därefter instruerat och jobbat med träning kontinuerligt, allt från i Umeå, Gävle, Uppsala, Stockholm, Kalmar, Helsingborg, Malmö, Lund – till på Playitas, Fuerteventura. Och nu har jag landat här igen vilket känns himla bra.
Viktigt för mig när jag instruerar är att vara pedagogisk, ge värme (i dubbel bemärkelse) och att varje deltagare ska känna sig sedd.

Passen hon kommer köra hos oss förklarar hon själv såhär:

Stretch & relax:
Ett lugnt skönt pass för nedvarvning av både kropp och sinne.
Består av andningsövningar, stretch- och rörlighetsövningar för att släppa på spänningar och ge en ökad rörlighet.

Step styrka:
Ett intensivt och komplett träningspass där kondition och styrka kombineras. Enkel koreografi på stepbrädan varvas med styrkeövningar där vi både jobbar med fria vikter och kroppens egna motstånd.

Stretch & relax kommer hon köra på tisdag (26/7) 18.00 och på lördag (30/7) 11.15 (istället för Body Balance)

Step & Styrka kommer hon köra på lördag (30/7) 9.15 (istället för Body Vive)

11180605_10153150429215622_7075759312675448600_n

Kör hårt!! /Jossan

Träningslägen i Klitterbyn

Bättre sent än aldrig…

För några veckor sedan hade vi ett träningsläger i Klitterbyn med Gudfinna i spetsen. Vad jag har hört hade de en riktigt rolig tillsammans, en helg fylld av träning och skratt.

Eftersom jag själv inte var med får deltagarna tala…
Ett riktigt härligt, svettigt och roligt dygn!  Gudfinna var i sitt esse med visselpipa och roliga vitsar:) träningsmässigt var det grymt kul och varierad utomhusträning där favoriten blev aerobicuppvärmning utomhus (under tak) i regn och åska. Mäktigt! Att träffa nya bekantskaper är en av höjdpunkterna så kan varmt rekommendera andra att hänga med nästa gång. Jag föranmäler mig redan till nästa träningsresa:)! Tack för en trevlig helg

 Absolut tycker jag det ska göras om.  En perfekt helg med blandning av det bästa. Trevligt sällskap och träning. 

En mysig helg med en massa härliga människor💛 och träningsvärk som gjorde sig påmind flera dagar efter☺

En fantastiskt trevlig helg med intensiv och varierande träning tillsammans med sköna personer. Kvällen grillning med mat i mängder, musik och skratt en självklar höjdpunkt. 
En fantastiskt rolig helg med bra träningspass där alla kunde vara med utefter sin nivå. Utfallsgång i sanden, löpning i mysig miljö och squats och armhävningar till förbannelse till tonerna av Gudfinnas visselpipa. Dessutom trevligt umgänge, grillning, kvällspromenader och morgondopp i havet. Det här vill vi göra om, och gärna fler dagar nästa gång! 

När jag läser deltagarnas recensioner och berättelser blir jag riktigt sugen på att följa med nästa gång! Hänger ni på??

Och ja absolut ska vi försöka få till fler träningsläger!

Jag avslutar med lite bilder och önskar er en härlig sommar!! /Josefin

IMG_9213 [19311]IMG_8683 [19310]IMG_8011 [19308]IMG_4543 [19309]

Fermenterad kost

Hej på er!

Jag tänkte för en gång skull skriva om något annat än våra kampanjer och vad som händer i huset. Det har blivit väldigt inne med fermenterad kost och såklart har även jag blivit påverkad. Eller mest har jag nog blivit påverkad och inspirerad av Sara men jag litade inte riktigt på henne förrän jag hade läst det i tre tidningar 😉 och nu när jag har läst lite mer om det förstår jag hur bra det är. Jag har scoobysar och kefir i fönsterkarmen och syrade grönsaker i kylen. Nu ska de goda bakterierna vinna! Tänkte jag skulle skriva lite mer om denna fantastiska kost och låta er följa min kefir och kombucha process. Kul va?! :-)

Fermenterad kost är syrade livsmedel. Vanligast är att man syrar grönsaker, mjölk eller te. Under fermenteringen förökar sig de goda bakterierna som även kallas probiotika, de motverkar tillväxten av skadliga (förruttnelsebakterier) bakterier. Probiotika hjälper till att hålla magen glad (bra för tarmfloran) och kroppen frisk (bra för immunförsvaret) men det hjälper även kroppen att ta upp vissa vitaminer och mineraler som Zink och Järn. Probiotika producerar antiseptiskt väteperoxid och starka syror (mjölksyra och ättiksyra) vilket sänker PH-värdet i magsäcken. Detta är bra då det motverkar syrakänsliga skadliga bakterier men även svampsjukdomar som Candida. Probiotika kan även vara till hjälp hos laktosintoleranta personer då det stimulerar nedbrytningen av laktos.

Med andra ord fermenterad kost är bra för allt :-)

Kefir och Kombucha har blivit populärt  på senaste pga av deras höga halt av nyttiga bakterier. Jag nappar ofta på nya saker, tycker det är roligt och speciellt när man kan experimentera med det själv hemma. Jag vet inte riktigt om jag ska skriva de/dem eller det för det är ju faktiskt en levande bakteriekultur och svamparna har blivit som mina små husdjur 😉

Kefir är farmenterad mjölkdryck som görs av kefirgryn. Kefirgryn, som egentligen inte är ett gryn utan det bara ser ut som det, består av mjölksyrebakterier, jäst, salt, protein, lipider och socker som bakterierna äter av.  När grynen ligger i mjölk börjar den surna och blir lite lätt kolsyrad, vad detta betyder är helt enkelt att kefirgrynen har gjort sitt jobb och att mjölken nu innehåller en mängd olika nyttiga mikroorganismer. Smaken på kefir ska alltså vara syrlig och lätt kolsyrad.

Kombucha är fermenterat te. Vi säljer Kombucha i vårt café och såhär skriver Roots of Malmö Kombucha som är vår återförsäljare. Kombucha är en kolsyrad dryck med mångtusenåriga anor som är god och nyttig på samma gång. Uppfriskande som läsk, men med låg sockerhalt, och helt fri från tillsatser.
Många dricker kombucha som ett alternativ till vin och öl. Andra dricker den för att de tycker att magen mår bra av det eller för att de upplever att det stärker deras immunförsvar. Vi själva dricker kombucha för att det är så himla gott.

Så vad är kombucha egentligen? Jo, kombucha är fermenterat te. Det tillverkas av svart te i vilket man tillsätter socker och en mikrobiell kultur (en så kallad kombuchamoder, eller volgasvamp, eller scooby… kärt barn har många namn!). Mikroorganismerna i kulturen bryter ner teet och sockret och omvandlar det till organiska syror, vitaminer och enzymer. Det är det som kallas fermentering. Resultatet blir en syrlig dryck som är rik på b-vitaminer, anioxidanter och enzymer. Innan vi fyller den på flaskor lyfter vi bort kombuchamodern och tillsätter en ekologisk smaksättning (till exempel färsk ingefära).

Man kan ju göra Kombucha själv men tycker man det låter jättejobbigt och inte alls något för er går man till Lottie och köper en färdig god och nyttig Kombucha :-)

Oj va långt inlägget blev, fortsättning följer och nästa gång ska jag skriva mer om min egentillverkning av Kefir och Kombucha.

DSC_0068

Önskar er en bra dag!!

/Josefin

 

Källor: Måbra.com, Halsotugg.se, halsosamlivsstil.com, rootskombucha.se

Träning i Klitterbyn och Nya releaser i LesMills-klasserna.

Hej på er!

Nu har barnen slutat skolan och sommaren är här. Men vi slutar inte träna för det och de flesta jobbar ju faktiskt några veckor till. Tänk på att boka er semester hos oss! PT-träning i grupp. HÄR kan ni läsa mer om det.

I helgen åkte några av oss instruktörer till Malmö för att få de nya releaserna i LesMills-klasserna och nu gör vi inget annat än att övar. Denna veckan smyger vi in några låtar och nästa vecka lägger vi på lite till.

Nu på lördag 18/6 kl 8.15 – 9.00 kör jag (Josefin) och Magnus hela nya CxWorx 23 + teknikgenomgång. Därför startar passet 8.15 ist för 8.30. 

På tisdag 21/6 kl 17.30 – 19.00 kör Camilla och Sara hela nya Body Balance 73 + teknikgenomgång.

Under de passen går vi igenom den nya releasen, nya och gamla tekniker och fokus för den nya klassen. Ta chansen att få lite extra teknikgenomgång i lugn och ro. Teknik är grunden till styrka!

_20160615_150213

 

TRÄNINGS HELG! 

En helg som Gudfinna håller i. Ni tränar 2 h på lördagen och 2 h på söndagen. Det blir utmanande och rolig träning i naturen och vad den har att erbjuda. På kvällen blir det grillning och roligheter. Träna och lär känna varandra utanför Aktiverums väggar.

Anmäl er i receptionen och kontakta Gudfinna för mer information och frågor. gudfinna@studioaktiverum.se. OBS! Sista anmälningsdag söndag 19/6.

Klitterbyn träningshelg

/Josefin

Boka din semester hos oss – PT-grupp – mer förklarat

Boka din semeter hos oss

Nu släpper vi sommarens utmaning – Boka din semester hos oss!

Vi kommer erbjuda PT-träning i grupp under 2 eller 3 veckor, 6 tillfällen. Varje personligtränare / grupp har ett tema. Du väljer vilket tema och veckor som passar dig.

Träna i mindre grupp, lär dig mer om din träning, utmana dig själv och få goda resultat. 

Pris 1500 kr / 6 tillfällen i PT-grupp (max 10 personer). Icke medlem + träningsavgift, träna så mycket du vill under dina veckor.

Boka din resa redan i dag, 042 – 16 40 60 eller på plats i receptionen.

Vi önskar dig härlig semester med bra resultat! (land/tema kommer mer förklarat längre ner)

Flight board stor Välj din destination

Jag tänkte förklara eller skriva lite mer om varje land/tema här nedan:

Turkey – All inclusive – Allsidig träning med roliga redskap. Ta din träning till en ny nivå. Peppa varandra och få goda resultat. Ute vid fint väder.

Bali – Body & mind – Yoga inspirerad rörlighetsträning. Anpassar klassen efter individuella behov.

Spain – Summer boost – Håll träningen vid liv under sommaren och förbättra dina resultat. Svettig styrketräning på morgonen för att sen kunna njuta resten av dagen.

Iceland – Strong mama – För alla mammor. Fortsätt utveckla din mammakropp med tuff träning. För dig som har kommit en bit på vägen och vill ha nya utmaningar.

Russia – Raw Strength – Tung styrketräning  med hantlar och viktstänger. Lär dig mer om att träna styrketräning . Rå styrka – tungt! Hälsning från Gudfinna ingen kondition :-)

Thailand – Fighting spirit – Kampsports inspirerad intervallträning som tar dig till nya höjder! Vi kommer att slå på säck, springa i intervaller och dela upp träningen i över/under kropp där övningarna kan variera, med fokus främst på kondition och förbränning.

USA – military camp – Högintensivt, tufft, roligt styrke- och konditionspass. Här kommer ni kämpa i lag, par och själv. Allsidig träning för dig som vill utmanas och utvecklas!

Brazil – Butt, abs & thighs – Här fokuserar vi på träning som stärker och formar rumpa, mage och lår. Med en stärk kärna går du med huvudet högt.

 

Jag tycker att allt låter superkul och hade haft svårt att välja. Blir kanske veckorna som får styra?! Kolla schemat och boka idag!

/Jossan

Sommarschemat är här!

Nu är sommarschemat här med start 6 juni. Jag vill förtydliga att vårschemat gäller fram till sommarschemat startar trots att det står tom 160529 på det.

_20160527_105137

Den 6 juni är det Sveriges nationaldag, eftersom det är en röd dag har vi ändrade öppettider (9.45-15.00) och lite mindre pass den dagen. Eftermiddagen är till för att fira och flagga!

 

SPA-dag på Aktiverum

Imorgon har vi SPA-dag eller som vi också har kallat det morsdagkampanj på Aktiverum. Det betyder att SPA flyttar ut i receptionen för DROP-IN behandlingar och rådgivning. Så när du har tränat slink förbi receptionen för att se om där finns en drop-in tid till dig. Drop-in behandlingarna är 15 min och kostar 100 kr. Du kan då välja på hudanalys, färg fransar, färg bryn eller plock bryn. Du kan även få make-up 15 min för 150 kr.

Vi kommer ha kampanjer på SPA-kurer och ansiktsbehandlingar (erbjudanden säljs 25/5-29/5). Se nedan. Det kommer även finnas specialpriser på produkter.

Du har väl inte missat att det är morsdag på söndag. Vi har den perfekta presenten!

Hoppas vi ses imorgon!!

Spa-dag 25 maj 2 Reklam Ansiktsbehandling Reklam Kurer

Hej Hopp!

Oj nu var det längesedan vi uppdaterade bloggen. Lovar att vi ska bli bättre.

Jag vill även här tacka alla som på ett eller annat sätt deltog i Springtime, löpare som hejarklack. Ni är grymma!!

Endorfinerna efter loppet finns fortfarande kvar här i huset och vi börjar redan tagga för Helsingborgs Maraton stafett. Tro det eller ej men jag blev så pass sugen när jag såg alla löpare att jag (nog) faktiskt ska va med :-)  Vi från Aktiverum satsar på att få ihop två personal-lag. Ska ni springa??

Jag bjuder på lite bilder från dagen…

13220869_1149104315140008_5762489063936466429_n - KopiaIMG_0967

13165873_1149104271806679_8993366543438376186_n - Kopia 13178838_1149104395140000_6812124732409037573_n - Kopia 13179386_1149104348473338_1443809614147184389_n

 

/Jossan

Utmana dig med våra PT.

Den 27 april kommer ni kunna ställa frågor till våra PT´s under dagen. Vi har ställt fram en disk i gymmet där ni kan släntra förbi innan eller efter passet och fråga vad som helst. Vad behöver jag? Vad är rimligt mål för mig? Har mina kläder krympt i tvätten? eller vad ni undrar över.

Själv undrar jag över varför kroppen aldrig blir sugen på ett äpple men dagligen kräver äppeljuice. Är jag så lat att jag inte orkar tugga? Är det sockret jag är ute efter?

Fram till den 1 maj har ni sedan chansen att köpa en utmaning till er själva med 25% rabatt. Träna 8 gånger med PT fram till midsommar (vecka 25)

Ni får utöver träningen, en kostmall att följa, invägning innan ni börjar samt en utvägning vid sista träningstillfället.

Ordinarie pris är 3200:- men om ni utmanar er nu blir det 2400:-. 

Målsättningar är alltid bra att ha, vad det än gäller. Utmaningar behövs ibland för att inte fastna i samma mönster. Sen är ju faktiskt fåfängan en bra drivkraft i vissa lägen.

Ha en fortsatt go vecka! /AJ

FamiljeZumba!

I morgon tisdag 17.00 är det dags för vårens Zumba där du kan bjuda med alla barn i grannskapet för att dansa loss ordentligt.  Ni vuxna bokar er som vanligt på nätet.

IMG_20141119_114640

Camilla hälsar välkomna. Hon har laddat med massor av bra musik, härlig energi och roliga steg som alla kan hänga med på.

Så, boka er från 17.00 ikväll och förbered barnen på 45 goa minuter hos oss.

Hoppas vi ses. /AJ