Utmana dig med våra PT.

Den 27 april kommer ni kunna ställa frågor till våra PT´s under dagen. Vi har ställt fram en disk i gymmet där ni kan släntra förbi innan eller efter passet och fråga vad som helst. Vad behöver jag? Vad är rimligt mål för mig? Har mina kläder krympt i tvätten? eller vad ni undrar över.

Själv undrar jag över varför kroppen aldrig blir sugen på ett äpple men dagligen kräver äppeljuice. Är jag så lat att jag inte orkar tugga? Är det sockret jag är ute efter?

Fram till den 1 maj har ni sedan chansen att köpa en utmaning till er själva med 25% rabatt. Träna 8 gånger med PT fram till midsommar (vecka 25)

Ni får utöver träningen, en kostmall att följa, invägning innan ni börjar samt en utvägning vid sista träningstillfället.

Ordinarie pris är 3200:- men om ni utmanar er nu blir det 2400:-. 

Målsättningar är alltid bra att ha, vad det än gäller. Utmaningar behövs ibland för att inte fastna i samma mönster. Sen är ju faktiskt fåfängan en bra drivkraft i vissa lägen.

Ha en fortsatt go vecka! /AJ

FamiljeZumba!

I morgon tisdag 17.00 är det dags för vårens Zumba där du kan bjuda med alla barn i grannskapet för att dansa loss ordentligt.  Ni vuxna bokar er som vanligt på nätet.

IMG_20141119_114640

Camilla hälsar välkomna. Hon har laddat med massor av bra musik, härlig energi och roliga steg som alla kan hänga med på.

Så, boka er från 17.00 ikväll och förbered barnen på 45 goa minuter hos oss.

Hoppas vi ses. /AJ

 

Springer ni den 14 maj?

Är ni anmälda till årets SPRINGTIME som går av stapeln den 14 maj? Ni vet då solen står högt, fåglarna sjunger, vinden är varm och lagom mjuk. Då man kan sitta ute med t-shirt och solglasögon och äta glass. Just den dagen springer vi Springtime i vår vackra stad.

Om ni tillhör den skaran tappra som ska springa och gärna vill ha en t-shirt med Aktiverumloggan, har ni till den 10 april på er att beställa en sådan av oss. Maila sara@studioaktiverum.se för storlek och vidare frågor och funderingar. 

Vi kommer finnas på plats och ge lyckosparkar, hejja på alla löpare samt hålla i uppvärmningen vid startfållorna. Vi kommer att stöta på varandra både med och utan löparskor den dagen. Mer info om detta kommer.

Önskar er en fin måndagskväll och fortsättning på veckan. Kram AJ.

 

Vi har intervjuat en Barre Burn Tjej.

Ja, som ni sett kommer vi starta upp en ny Barre Burn kurs i vecka 14 och man är ju alltid nyfiken på hur andra deltagare känt sig som gått kursen.

Jag ringde upp Anja. Anja har skrivit förr, både om kurser men även om livets smått och stort så jag tänkte utnyttja hennes författarådra även denna gång. Så här tyckte hon:

Jag har fått det ärofyllda uppdraget att berätta lite om min upplevelse av Barre Burn. Det var efter jag sett ett inslag på Nyhetsmorgon om den ´hetaste träningstrenden från LA´ som jag bestämde mig för att prova. Kan Tilde de Paula slingra sig runt en balettstång med livet i behåll så kan jag!

Kvalité istället för kvantitet är kursens ledord kände jag och för ett teknikfreak som jag så var detta guld värt. Man lär sig så förbaskat mycket om vikten av en bra hållning. Axlar ner, headlights out och RAAAAAKAAA RYGGGAAAAR som Gudfinna ständigt påminde om. Och Gud nåde om du glömde POINT YOUR TOES i en övning.

Barre Burn handlar om repetitioner. Jättemånga. Alldeles för många .. Det kommer svida, sväras och svettas och du kommer fråga dig gång på gång vad du tänkte på när du anmälde dig till kursen. Den kommer dock inte ta livet av dig och du kommer, sakta men säkert märka av resultaten en efter en.

Jag gillade att mitt arsle skakade av skräck efter ha gjort 100 repetitioner av en övning och att jag inte kunde sitta ner på två dygn efteråt. Jag gillade att man jobbade nära speglarna, för även om jag såg allt annat än graciös ut  när jag gjorde mina pilésquats så kunde jag direkt se om jag tappade kontroll. Jag gillade att den där axeln jag haft problem med i över ett halvår plötsligt hamnade på plats igen. Kanske ser det inte ut så, men det känns som jag fått en hållning likt Gudfinnas. 

Kanske var det mitt ego som växte men jag kände att jag blev ett par centimeter längre under kursens gång. Jag gillade att man varvade pulsträning med kontrollerade övningar UTAN hets. Barre Burn är varken HIIT eller Tabata vilket var perfekt för mig. Jag vill få upp flåset utan att köra fullständigt slut på mig. 

Pulsträningen blev därför inte det jobbiga, utan det var de där Jane Fonda övningarna som jag aldrig skulle få för mig att göra i gymmet som tog allra mest. Övningar som sätter STRÄCK i muskler, muskler du inte ens visste fanns.

ENJOY!  /Anja. <3 

 

 

Målning i damernas omklädningsrum + Nya Les Mills releaser

Nu är det dags för att måla damernas omklädningsrum. Måndag 21/3 och tisdag 22/3, kommer det finnas manliga målare i omklädningsrummet. Vi kommer sätta ett skynke in till vänstra omklädningsrummet för att göra en liten frizon till er 😉  men om man vill duscha får man snabbt kvissla in till duscharna i handduk.

Hoppas att ni har överseende med det!

20160310_114158

Nya Releaser i Les Mills programmen! 

Nu släpper vi hela de nya releaserna. Imorgon, lördag 19/3 kör Magnus och Therese CX Worx teknikklass 8.15-9.00 och kör även Body Pumpen ihop för att leverera den nya releasen på bästa sätt. Kl 11.15- 13.00 kör Sara och Camilla Body Balans teknikklass. Onsdag 23/3 kl 19.15-20.00 kör Josefin och Magnus CX Worx teknikklass. Passa på att lära er de nya releaserna rätt från början, teknik är nyckeln till styrka!

Önskar er en fantastisk helg!! /Jossan

Barre Burn. Ny gruppstart.

Då var det dags igen att känna smärtan och mala fram starka smidiga muskler med hjälp av balettstång och järnvilja.

IMG_1122

Ny grupp startar i vecka 14. Ni tränar måndagar 19.00 och onsdagar 17.30.

IMG_7804

Anmälningarna ligger ute nu så fundera ett varv och återkom. Vi väntar tålmodigt. Kostnad för medlemmar dessa 6 veckor är 1795:- och för icke medlemmar 2395:-.

IMG_1050

Önskar er en skön vecka med massor av härliga vårtecken. Kram AJ

 

Lite av varje – Vasaloppsspinning, Paleo crunch och erbjudande på SPA.

Jag vill börjar med att tacka alla som va med under vår Vasaloppsspinning igår, TACK för en rolig förmiddag med mycket svett och glädje! Och en stor eloge till er som satt på spinningcykeln i 4 h, bra kämpat! Vi är nöjda och laddar redan för nästa år.

20160306_134649

Jag vill även passa på att slå ett slag för våra nya Paleo crunch bars. En energi- och proteinbar som är gjort på 100% ekologiska nötter, frön och frukter. De finns i energibar och proteinbar, proteinet är från ärtprotein som är rikt på essentiella aminosyror. De är även helt gluten fria. Perfekt som mellanmål eller innan – efter träning.

För tillfället har vi 4 olika sorter hemma:

PALEO_CRUNCH_PROTEIN_APPLECINNAMON_BOX_HI
PALEO_CRUNCH_ENERGY_CACAO_HI
PALEO_CRUNCH_PROTEIN_APPLECINNAMON_HI PALEO_CRUNCH_ENERGY_RASPBERRY_HIPALEO_CRUNCH_PROTEIN_LIQUORICE_HI

 

Sist men inte minst har vi fantastiska erbjudande på SPA i mars.117-4-36042

20% rabatt på Correcting Multi-vitamin Day Crème SPF 30 – Denna närande dag crème för alla hudtyper ger ett komplett skydd mot skadliga strålar. Innehåller antioxidanter, vitaminer och växter för att smidiggöra hudens struktur.

20% rabatt på Body Slimming Solution Tighten + Firm Duo – Denna kombination har fokus på resultat. De slimmande produkterna är designade att synligt skapa slätare och fastare hud. Detta behandlingsprogram i två steg ger näring på djupet, återfuktar och minskar uppkomsten av celluliter.

1214-4-slimming_kit_low

 

Önskar er en bra måndag!! /Josefin

Klubb Sverige.

Ja mina vänner. Från Ystad i söder till Boden i norr ligger 228 träningsanläggningar, stora som små som är anslutna till Klubb Sverige. Det finns faktiskt några i Danmark också för er som pendlar över bron.

Aktiverum är ansluten, vilket betyder att du som medlem får träna på de andra anläggningarna om du reser runt i Sverige. (Detta gäller dig som har minimum 12 månaders avtal.)

Jo, det kostar lite. Ett prisexempel: 20 gånger = 120:-. Alltså 6 kronor gången. Pengar som inte går till oss utan till just Klubb Sverige. Vill du kika på vilka anläggningar som är med och hur det funkar mer praktiskt kan du gå in på ksmobil.se .

Det kostar ingenting att ansluta sig till KS, det kostar bara om du vill besöka ett annat gym och träna. För att ansluta sig behöver man en kod från receptionen så att man kan logga in sig. När du sedan tränar och har betalt får du ett sms som bekräftar din inpassering.

Enkelt och bra om andan faller på efter en shoppingdag i Luleå. Jo, de har IndoorWalking där uppe också. Och spinning.. och en massa annat skoj.

images

Ha en god dag. Hoppas det blir vår snart … Längtar efter att kunna låta jackan hänga kvar i garderoben. /AJ

 

Trygg gravidträning.

Visst hade man önskat en perfekt graviditet för alla. Inga komplikationer eller konstigheter. Bara ett rosa skimmer över den harmoniska kvinnan som strålar mer och mer ju större magen blir. (För visst är det väl bara magen som växer?) Kosten är givetvis perfekt. Inga sug efter livsmedel inte ens kan stava till eller humörsvängningar utan någon som helst anledning …

Vi kan hjälpa dig med vissa grejer både under och efter din graviditet, dock ej alla.

Eller rättare sagt Linda kan. Linda är speciellt utbildad för dig med växande mage och för livet efter med din nya kropp. Hon vet var du behöver stärka och vad du behöver tänka på för att inte skada dig och för att träna upp rätt muskler.

Detta är så härligt att se! En komplikationsfri graviditet där man kan träna hela vägen in i mål. Träning vid graviditet (måttlig) ger en gladare och friskare mamma. En gladare bebis och en lättare förlossning. Återhämtningen efter maratonloppet blir snabbare och förmågan att hitta magmusklerna igen blir effektivare. Du orkar bära på din mage och minskar risken för ryggproblem. Ja listan kan göras lång!

IMG_1618 IMG_1617

Det bästa är att OM du känner för att träna under din graviditet, vill ha personlig rådgivning och ett bra program just för dig, så finns vi här med vår expert.

Nu önskar jag er en trevlig kväll och stundande skön helg. /AJ

 

Mindfulness… vad är det bra för?

Vi startar upp en kurs i Mindfulness den 1 mars med vår yogainstruktör Maria Lyckmark. Hon kommer hålla kursen 6 tisdagar 17.30-19.00 och ge er många praktiska råd och bra övningar.

SONY DSC

Hinner du se allt vackert? 

  • Är du närvarande när du kör bil?
  • Hinner du smaka vad kaffet smakar på morgonen?
  • Hör du fåglarna på din promenad?
  • Lyssnar du?
  • Upplever du vad som händer just nu?
  • Läser du texten och tänker på annat?
  • Tänker du mer negativt än positivt om dig själv?

Varför behöver jag mindfulness? Ja, det kan man ju fråga sig. Listan kan göras lång. Personligen tror jag att alla behöver landa och lära sig reflektera över allt som händer och över hur det påverkar oss, men så här skriver Maria.

Mindfulness översätts ofta till medveten närvaro men det är mycket mer än att bara vara här och nu. Med olika övningar tränar man upp sin förmåga att bli mer medveten om vilka tankar och känslor som styr ens val i livet.

Med ökad medvetenhet blir det lättare att reflektera över om dessa tankar och känslor ska få styra dina val. Många av våra tankar är ofta svarta eller vita och har inte mycket att göra med sunt förnuft. Därför är det lättare att agera efter sina rädslor jämfört med att göra det man egentligen vill.

Det är detta vi ofta kallar dålig självkänsla eller dåligt självförtroende. Ex. man är rädd för att ta sig an en utmaning pga rädslan för att inte klara det, vad andra ska tycka, för att bryta normen Med regelbunden utövning av mindfulness får man mer distans till negativa tankar och känslor, vilket leder till att förnuftet tar större plats jämfört med känslostyrda beteenden.

I kursen varvas mindfulness med psykologi för att du ska förstå hur tankar, känslor och beteende hänger ihop. Du kommer att förstå dig själv bättre. :)

Jag ser framemot att vägleda dig i denna inre resa!

Låter det lockande? Boka er i receptionen eller på 042-16 40 60

Medlemmar betalar 1190:- och icke medlemmar 1390:-

Ha en fin dag! /AJ