Nya Les Mills releaser SAMT TÄVLING!

På tisdag, 16 juni 18.00-19.45, kör Camilla och Sara den nya BodyBalance releasen med er i sal 7. Tekniksnack och noga genomgång av alla nya övningar utlovas.

lm-pic

 

Nästa vecka kör vi igång en Les Mills tävling för alla medlemmar med chans att vinna Massage, Personlig Träning och Presentkort på Intersport. Tävlingen håller på i 4 veckor så ni har god tid på er att hänga på.

Det gäller under veckorna 26,27,28 och 29 gå på samtliga Les Mills pass och få en signatur av instruktören att ni faktiskt varit på passet. Tävlingsformulär finns att hämta i receptionen.

Vilka är då våra Les Mills pass? Jo, det är: BodyPump. BodyVive. BodyBalance. BodyAttack. CXworx. Sh´bam och GRIT. För att ha chans på 1:a priserna gäller det alltså att gå på alla 7 minst en gång under dessa veckor. MEN vi har även 2:a och 3:dje priser. För att ha chans på dem måste du deltagit på minst 4 av dem.

Ja vännerna, vi börjar så här i sommar… det kommer mera närmre hösten och det kommer ÄNNU MER i höst. Än är det en hemlighet…. om inte min rumpa spricker innan ….  Det kommer bli stort och superkul.

Jag önskar er en trevlig vecka och en önskan om sol på midsommarafton. Vi öppnar 08.45 och stänger 12. Midsommardagen håller vi stängt för rekreation och sömn. Stor varm kram på er! /AJ

För en god sak.

I helgen var jag på kurs och träffade många spännande människor. Jag fick även nys om en ROSA MC-kortege för tjejer i sommar. Den 29 Augusti i Kristianstad och den 5 september i Malmö. Har vi några MC burna brudar i stan som kanske skulle tycka det var kul att vara med på?

Jag lägger ut infon här nedan. Hoppas ni får en strålande fin dag! Kram AJ

11304470_10152974036948262_2133194237_n

11267137_10152974036033262_1403296660_n

Har du testat Kerstin Florians ekologiska oljor?

Skapa ett eget hemmaspa genom att addera några droppar i badvattnet, i din kroppslotion för extra fukt eller använd som de är som återfuktande kropps- eller massageolja. Det finns tre aromaoljor att välja på:
 
Ginger batch & body oil
Energigivande olja med en härlig doft av ingefära. Stärker sinnena, återfuktar, ger näring och en avslappnande effekt på trötta muskler.

Lavender batch & body oil
Rik på lavendel och E-vitamin. Ger en känsla av baland och lugn samtidigt som den mjukgör huden. Verkar rogivande och främjar en god natts sömn.

Revitalizing batch & body oil
Eterisk olja från enbär, rosmarin, lavendel och fänkål bidrar till att stärka och rena kroppen. Stimulerar blodcirkulationen samtidigt som den mjukgör och ger näring till huden.

 
Hitta din favorit bland Kerstin Florians ekologiska aromaoljor för ansiktet! Applicera några droppar olja på rengjort ansikte eller blanda med din fuktkräm vid behov. Kan också användas som kvällsbehandling istället för nattkräm.

Rejuvenating anti-stress oil
Innerhåller geranium, citronmeliss, lavendel och jojobaolja. Bidrar till att revitalisera normal och torr hud och ge ett föryngrat utseende.

Rehydrating neroli oil
utvunnen ur pomeransblommor. Bidrar till att syresätta, återfukta och lindra torr och känslig hud.

Clarifying lavendel oil
Balanserar huden och reglerar talgproduktion. Skyddar, lugnar och ger näring.

Alla oljor hittar ni inne hos oss på SPA. Vi hjälper dig att hitta den perfekta oljan för just dig och din hud. Kram Lina
Publicerat i SPA

Konditionsövningar utan hopp.

Idag kommer det lite tips på övningar man kan köra för att höja pulsen, som även fungerar utmärkt för er som har problem med att utföra hopp eller stötar för knäna.

Battleropes, att tänka på: Använd kraft för att lyfta upp repen likväl som att slänga ner dom, så ni inte bara lyfter uppåt (rätt vanligt ”fel”). Lägg belastningen bakåt för repen kommer dra er framåt men det upptäcker ni direkt 😉 Sen använd hela kroppen som Daniel gör i videon så de inte bara är armarna som är i rörelse och spänn magen!

Kettlebellswing, att tänka på: Här är teknik A & O, för ländryggen är oftast den som får ta stryk vid felaktig teknik. Så fråga gärna någon instruktör/PT med hjälp om ni är minsta lilla osäkra. Här ska man tänka på att under hela övningen hålla blicken framåt och bröstet uppe, för att få fart på kettlebellen använder ni huvudsakligen kraft från höften. Gör liksom ett ”superjuck” framåt :p Magen ska va spänd och konstant kontakt vid skulderbladen. Ländryggen ska aldrig böjas bakåt i denna övning, viktigt att man stannar när sätet är maxspänt och att man inte fortsätter med höften framåt till en onaturlig hållning. Som sagt en hel del att tänka på, fråga vid osäkerhet, vi hjälper er glädjeligen! 😉

SkiErg, att tänka på: Lite liknande kettlebellswingen så ska man hålla magen spänd, blicken framåt och bröstet uppe. Dra långt uppifrån och använd mage, armar, rygg och ben för att dra neråt. Rätt poppis maskin bland dom som kör Vasan.

Alla dessa övningar är super både fall man som sagt har problem med hopp eller stötar för knäna, om man vill slimma till överkroppen och viktigast av allt träna sitt hjärta och få mer ork. Ingen fråga är dum om där dyker upp något ni undrar över :) Och stort tack till Daniel från MIIT kursen som fick ställa upp som video offer 😉

Ha en underbar helg! Kärlek/ Louise

Jossan vill säga hej!

Hoppas det är ok för dig Jossan att jag letade upp lite goa bilder på dig. <3 /AJ

Det känns fantastiskt att vara tillbaks!

Efter ett och ett halvt års mammaledighet är det nu dags att börja jobba igen. Det har varit en stor omställning, från att träffa många människor och inspirera andra varje dag, till att amma och låta sig inspireras av ett litet underverk. Min räddning var Aktiverums Mamma/Barn träning där kropp och knopp fick ny energi. Jag träffade mina gamla kollegor, andra mammor och det viktigaste av allt jag byggde upp min kropp från grunden igen. Efter det kände jag mig redo för att ställa mig på podiet med skräckblandad förtjusning. Det var ringrostigt och nervöst men när jag väl fick till ”DET DÄR” passet pumpade adrenalinet och jag förstod hur mycket jag saknat mitt jobb.

IMG_3828

 

Jag har jobbat lite extra under min mammaledighet men from 1 augusti är jag tillbaks ”på riktigt”. Då kommer ni se mig i medlemsrådgivningen, på passen och i receptionen. Jag jobbade tidigare på Aktiverum City som platschef och gruppträningsinstruktör och tycker såklart att det var jättetråkigt att City stängde men hoppas på att se många bekanta ansikten framöver. Jag ska även göra allt jag kan för att plocka med mig den goa stämningen och den härliga energin!

IMG_3029-1

NU är jag redo för Aktiverum Berga och nya utmaningar! Min första utmaning blir utbildning i CX-works i augusti. Så fram till dess kommer ni se mig gå på CX-passen, träna mage som en tok i gymmet  och såklart kommer jag köra lite pass i sommar!

 

bild combat 3

 

Vi ses!/ Josefin

 

 

 

 

 

 

Sommaren är HÄR!

Hos oss i varje fall.. Idag börjar som bekant sommarschemat som varar till den 23 augusti. Vi har som nyhet, UTETRÄNING på måndagar med start idag 17.30-18.15. Peter kommer hålla er varma varenda minut, det lovar jag. Uteträningen håller till på baksidan, på vår stora gräsmatta. VÄLKOMNA!

SONY DSC

 

torsdagar välkomnar vi Sophia Backe till oss som ska köra PILATES här i sommar. 17.45-18.45 i Yogasalen.

Om ni har sommarschemat på papper framför se ser ni att dessa båda passen även är markerade med röda stjärnor. Uteträningen kommer endast finnas under juni månad och Pilates kommer ha uppehåll vecka 27,28 och 29. Bara så ni har koll. :)

OM det nu är så att favoritpasset är borta under sommaren betyder det att det är dags att prova något nytt. Kanske hittar ni ett nytt favoritpass och nya muskler som skriker dagen efter.

Må så gott den första dagen på våra sommarmånader vi har framför oss! Nu kan det bara bli varmare… (Annars har vi isskrapor i receptionen). /AJ

Utomhusträning

Hallojsan!

Nu när våren lockar med värme, frisk luft och grönska så tänkte jag idag ge lite tips på utomhus träning. Går givetvis att ta med sig dessa övningar på semestern (om man nu inte vägrar lyfta något annat än en pina colada) eller att utföra dom inomhus när vädret vägrar va till ert befogande! Givetvis vill vi ju helst att ni kommer och svettas och gosar med oss på Aktiverum men kan va bra att ha alternativ :)

Jag ska faktiskt bjuda på ett MIIT kurs inspirerat pass 😉 Ni kör 4 st övningar om och om igen så många varv ni bara kan under 10 min, sen 4 nya övningar samma tid och sen fyra sista övningar same same tid, enkelt, effektivt och snabbt! Glöm inte att värma upp innan.

10 st burpees
10 st smala armhävningar
10 st hopp med knäslag
10 st superman planka (sträck ut arm + motsatt ben)

VILA

20 st sumo hopp
20 st plankan rodd med vridning av arm uppåt
20 st jämfota hopp över föremål (ca 1/2 meter brett)
20 st sidoplanka höftlyft

VILA

30 st höga knän
30 st prisoner squats (händerna bakom nacken/huvudet)
30 st runners start
30 st crunch med armbåge till motsatt knä

FÄRDIG! Och förhoppningsvis slutkörd 😀

Ha en skön veckan <3 Kram/Louise

SOL – på gott och ont

De flesta av oss längtar efter solens värmande strålar på olika sätt. Många av oss tycker om att solbada och bli bruna, andra vill bara ha ljuset och värmen men håller sig gärna i skuggan. Oavsett hur vi nyttjar solens närvaro har den sina positiva och negativa egenskaper.

D-vitamin – en viktig faktor som solen bjuder på! 15 minuter om dagen i direkt solljus räcker för att få vårt dagsbehov av D-vitamin. Huden är fullt medveten om vilken mängd som är tillräcklig så när den är mättad tar den inte tillvara på mer. De 15 minuterna gäller på sommarmånaderna i Sverige och mitt på dagen när solen är högt upp för att UVB-strålarna ska nå fram och ge effektiv tillverkning. Brist på D-vitamin kan ge nedstämdhet, irritabilitet, koncentrationssvårigheter och värk.

Fler dör i Malignt Melanom än i trafiken! Mer än 40 000 drabbas i Sverige av någon form av hudcancer varje år. Ca 2800 av dessa är den allvaliga formen malignt melanom och den siffran ökar ständigt. Därför uppmanar jag mina kunder mer och mer till att använda hög solskyddsfaktor.

Åldrad hud! Uv-strålarna är den största bidragande faktorn till vår huds åldrande. UVA strålarna är de som går ner djupast i huden och bryter ner den underliggande strukturen. Proteinet kollagen bryts ner och så även elastinet vilket ger oss linjer och rynkor och gör huden oelastisk och slapp. Den vattenbildande förmågan i hornlagret försämras, fibroblaster och fett minskar, huden torkar ut och fria radikaler bildas som i sin tur påskyndar hudens åldrande. Solen bidrar även till ojämn pigmentering, ytliga kärl och förstorade porer.

Positiv effekt mot hjärtinfarkt och diabetes. Att man i sydligare breddgrader löper lägre risk för hjärinfarkt tror man nu beror på solens intensitet. Solljuset bidrar till att kärlen vidgas samtidigt som blodtrycket sjunker. Man kan även se en förbättring hos diabetespatienter på sommaren jämfört med att fler insjunknar under våra mörjkare månader. Detta b.la. av D-vitaminet. Men också av att ljusets inverkan på vårt immunförsvar och man tror att en störd dygnsrytm påverkar vår ämnesomsättning mer än vad man idag vet. Ljuset som når ögats näthinna påverkar de hormoner som bidrar till vår sömn och vakenhet och hjälper oss till god dygnsrytm.

Så solen och dess ljus har även många fördelar som vi inte får glömma för ett friskare liv. Men glöm inte att skydda er i sommar! Vi har nu 20% rabatt på våra solprodukter inne på SPA.

Kram/Lina

Publicerat i SPA

Body Attack

God eftermiddag!

På torsdag 21 maj kör vi igång Body Attacken igen efter ett kortare uppehåll.

Hanna är laddad och väntar  på er kl 18.10 i sal 4.

Body Attack är en konditionsträning utan redskap. Gamla hederliga aerobicsteg kombineras med styrke och stabilitetsövningar för hela kroppen. Motiverande musik gör passet komplett och alla tar ut sig efter sin egen förmåga. Har du inte testat så är det dags helt enkelt.

Önskar er en härlig måndag

/Sara

 

Sommarkortet börjar säljas 1 juni.

Vi kommer ha tre olika kort i sommar. 30, 60 och 90 dagar. Alla kort börjar säljas den 1 juni. Vi erbjuder 25% på korten bara för att vi tycker om er! (Vi gillar alltså inte när ni ligger på stranden istället för att träna..) 😉

90 dagars sommarkort köper ni med rabatten för 1496:-  Den måste ni köpa under juni månad för att ni ska hinna utnyttja alla dagarna.

60 dagars sommarkort kostar 1121:-  Den kan ni köpa under hela juli för att hinna.

30 dagars kortet kan ni OM NI MÅSTE, vänta med att köpa augusti ut, för 596:-

Sommarkorten gäller till den 30 september. (Men det har ni säkert redan räknat ut)

Jag väntar med spänning på den där sommarvärmen… cykeln känns lite kall i vinden faktiskt.

En annan sak som var lite kall (eller kanske varm) var förra veckan när jag cyklade till jobbet i motvind. Jag kom ifatt en man på sin cykel och när jag var på lagom härligt avstånd snyter gubb*** sig rakt ut i luften ….  VARFÖR GÖÖR NI DET GUBBAR???? Här kommer jag, nysminkad och fräsch på min nya cykel, glad för att få lite frisk luft i lungorna. Tur min mun var stängd…

Ja, jag.. sommaren bär med sig många trevliga minnen. Hoppas ni får några riktigt bra hos oss i år! Kram på er. /AJ