Vårvinter .. eller skitvinter.

Man får kalla det vad man vill. Själv är jag exalterad över snödropparna och krokusarna i rabatten och struntar i om det blåser och regnar lite.

I vilket fall kan man glädjas åt att vi startar upp TRX och KB kurs med start den 28 februari. Louise och Gudfinna kommer träna er och lära er allt om dessa fantastiska redskap.

För er som nyss fött barn, startar vi upp en ny Mamma/barnkurs den 6 mars. Linda och Gudfinna är era experter under dessa veckor. Ni tränar två dagar i veckan och målet är att hitta tillbaka till bålstabiliteten och kunna träna säkert.

En annan trevlig sak är ju vårt sedvanliga VASALOPP. Första söndagen i mars är det dags för skidåkarna att färdas mellan Sälen och Mora på två brädebitar och en pinne i varje hand. Själva kör vi från start till den förste går i mål på spinningcyklarna. Vi kommer följa loppet på tv och bjuda på blåbärssoppa, ha kranskullor och en jädrans hålligång som vanligt.

Jag vet inte hur många gånger vi kört detta jippo, men under mina 17 år har vi alltid haft det. Vissa år har vi fått cykla väääldigt länge innan vi nådde en målgång, andra år har vi knappt hunnit starta förrän förste man glidit i mål i Mora. Vi får väl se om det blir rekord i år eller bakhalt. Hoppas ni hänger på! Mer info kommer närmre start..

Vi var i Sälen under vecka 6 och det såg lovande ut i starten tyckte jag. Snökanonerna var igång och det fixades för fullt redan på området. Så tillhör ni den skaran som ska köra på riktigt, önskar vi er ett gott lopp och en fin målgång med alla lemmar och brädor i behåll. 🙂

Med detta önskar jag er en fortsatt skön vårvintervecka. Kram AJ

 

TRX och Kettelbells.

Två träningsredskap som vi nu tänkte ger er kunskap om i en PT-kurs. Tre veckor, (v 9,10 och 11) två dagar i veckan ger vi dig nya övningar och grym träningsvärk att njuta av. Vi tränar tisdagar och torsdagar 17.30. För att ni ska få mycket variation är det två personliga tränare som kommer köra kursen med er. Louise på tisdagar och Gudfinna på torsdagar. (Hittade en GAMMAL bild med TRX..)

TRX är redskap som hänger från taket med två handtag där du kan ha både händer och fötter. Det blir inga cirkuskonster, bara effektiv och bra träning för hela kroppen. Den ger magövningar som är obetalbara och ja, rumpan får sig många bra utmaningar den också.

TRX är ett 90-tals träningsredskap med ursprung från Navy Seals. Grabbarna behövde något att hålla sig i form med medans de väntade på order. Å vips så var TRX uppfunnet med hjälp av fallskärmar och lite annat smått o gott. Det är vad de säger i varje fall .. jag var inte där, så vad vet jag. Jag var i Halmstad och utbildade mig till BodyPumpinstruktör och påbörjade min resa mot Aktiverum där Gudfinna härjade fritt. Louise gick nog i skolan vi den tiden och lärde sig multiplikationstabellen. 🙂

Kettelbells är en kanonkula med handtag som kommer från Ryssland och har tydligen dokumenterats redan på 1700-talet. Kanske var det så att kanonerna gick sönder och de fick order om att kasta kulorna på fienden. Lättast då var att svetsa fast ett handtag så det skulle gå lättare.. Eller var det något helt annat som startade idén. Vad vet jag, min tid var inte kommen än.

I vilket fall är KB ett superredskap att både träna kondition och styrka med samtidigt. Handtaget gör det lätt att svinga tyngden och förflytta tyngden snabbt på, vilket gör att du måste koppla på bålen. Du kan använda KB som en hantel men handtaget gör det möjligt till så mycket mer.

Så mina vänner. Gudfinna och Louise ser fram emot att få träffa er lära er ALLT de kan om dessa roliga redskap som bara väntar på dig.

Anmäl dig i receptionen eller på vår hemsida. Medlemspris för dessa 6 gånger grupp-PT är 900:-

Etikett och lite vett.

Detta är en sån där återkommande grej varje år, men skam den som ger sig. 🙂 Ofta är dessa grejer jag ska ta upp inga problem men ibland behöver vi påminnas.

Vi börjar där ute: Snälla ni, ställ er bara på markerade parkeringsplatser med er bil. Det har skett några incidenter nu i januari pga. att bilar ställs lite konstigt på alla möjliga och omöjliga ställe. Jag VET att Januari är påfrestande för parkeringen men försök hålla er till de vitmarkerade fyrkanterna 🙂

Sen flyttar vi in i receptionen: Där vet ni vad jag ska skriva, så frågan är om jag behöver. 😉 Ytterskor bytes ut mot inneskor eller snygga skoskydd på.

In i salarna, och NU är jag domedagsprofet igen … MEN jag har faktiskt varit på ett pass i BODYPUMP där en person som plockade undan efter sig innan passet var slut, tappade sin 5 kg vikt på en annan deltagares näsa … Det var ingen vacker syn och jag vill inte att det händer på Aktiverum.

Så, tänk på att inte gå över kunder som stretchar med era hantlar och vikter eller brädor. Om du måste gå innan passet är slut är det bra om du ställer dig strategiskt nära materielrummet så du slipper störa de som vill relaxa lite efter passet och stretcha.

I gymmet sköter vi oss va? Det tycker jag faktiskt men ibland ser jag att det ”paxas” maskiner, vilket man givetvis inte kan göra. Har du gått ifrån en maskin eller ett redskap, är det inte ditt längre. Det är precis som med kön på Maxi. Går du ifrån, missar du din plats och får ställa dig sist.

Och om ni har ett viktigt sms på 3500 tecken som du bara MÅSTE skicka just nu, gå ifrån maskinen och gör det på en matta eller i receptionen över en kopp kaffe. Försök att vara fokuserad på träningen när du tränar. Det blir bättre resultat då.

I omklädningsrummen har jag inte mycket koll på vad som händer men jag pratade med en tjej som sa: ”Kan du inte skriva att om de hittar ett linne på en bänk som inte har en ägare betyder inte det att det är ditt.” Det kan vi väl alla hålla med om. <3 Vi tar bara med oss våra egna saker hem.

Ja, som ni vet är ju vett och etikett helt självklara saker som ibland bara behöver lyftas lite. Själv behöver jag påminnas om de blå ”tossorna” i receptionen var och varannan gång jag går in … Det är inte utan att man blir lite trött på sig själv mellan varven. Men vi får hjälpas åt.

För övrigt är vi alla perfekta precis som vi är. Eller hur? Ha en fortsatt trevlig vecka!

Stor varm kram. /AJ

 

 

Ifrågasätt vad ni ifrågasätter.

Tanken om att ifrågasätta mer, kom efter en kund undrat hur hon kan veta, om hon behöver kosttillskott eller ej. En relevant fråga. Hur kan man veta?

Oftast misstänker man bara och får prova sig fram. Är inte tecknen tydliga så får man vara lite detektiv. Äter jag bra saker som innehåller mycket närig eller blir det mycket halvfabrikat, socker och vitt mjöl? Stressar jag mycket? Ger jag kroppen tid att återhämta sig efter skada eller sjukdom? Din vardag spelar stor roll i hur du mår så klart och ibland kan tecken vara diffusa till en början. Ibland är vi för stressade för att upptäcka eller lyssna på kroppen vilket är synd. Den berättar ständigt saker för oss.

I min värld är det aldrig kosttillskottsöverskott som gör oss sjuka eller i obalans, utan allt skit vi stoppar i oss dagligen.

Glutamat, citronsyra, sötningsmedel, färgämnen mm. Medicinerna vi äter pga smärta eller andra sjukdomar som ger biverkningar och påverkar både lever och njurar kraftigt. Mediciner vi kanske inte kan leva utan, vilket gör det ännu viktigare att ge kroppen bästa förutsättningar för att klara påverkan på våra organ.

Vad är det då jag tycker vi bör ifrågasätta? Här kommer mina BIG NO NO;

Glutamat; Lurar hjärnan till att ÄÄLSKA det du äter. Du kommer behöva både mer av det och oftare. Nästa gång du handlar har hjärnan redan bestämt att varan med mest glutamat i, som du handlade sist, är den bästa. Väldigt smart om du vill tjäna pengar på ohälsa. Om en vara innehåller mycket Glutamat kan man säga att det inte lagts så mycket kärlek i den. Glutamat kan ge huvudvärk, svettningar, yrsel och tryck över bröstet mm. Smakförstärkare som Glutamat börjar på E600 – . (Glutamat – E 620-625)

Citronsyra; Kan skapa mycket allergi eftersom man tillsätter svartmögelsvamp i tillverkningen. Tillverkningen är olika men jag misstänker att många företag tar till de billiga metoderna. Det är alltså inte saften från en citron som många tror. Jag har träffat människor som blivit av med huvudvärk och eksem bara genom att sluta köpa mat med citronsyra i. Det används för att hindra fett från att härskna och ex. för att frukt inte ska bli missfärgade. (E 300 – )

Sötningsmedel; E 950-969. Vilket många VRÄKER i sig. Sötningsmedel påverkar den normala floran i våra tarmar och kan ge diabetes. EU har bla godkänt fler sötningsmedel än vad Sverige tillät innan vi gick med. Det ser jag som oroande. Vissa sötningsmedel som är förbjudna i USA godkänns här i EU. DET skrämmer mig!

Färgämnen; Behöver vi det? Javisst, ögat äter, men allvarligt. Äter man inte hellre något ofärgat? Det finns färgämne som var förbjudna innan EU som nu är tillbaka vilka ger allergiska reaktioner och beteendestörningar hos barn. Låter friskt…. (E 100-180)

Besprutningsmedel och ekologiska varor är ett ämne för sig. Det som är ekologiskt här är kanske inte ekologiskt i andra länder. Vissa bönder besprutar ”bara” fram till blomningen och tycker det är miljövänligt och människovänligt. Då får ju inte frukten och bären några gifter. ELLER??!! Jag har ju fått för mig att växten hämtar näring från jorden som tagit STOR del i besprutningen… Eller vad tror ni? 😉

Palmolja; Min själ gråter när jag läser ordet på en vara. Palmoljan utvinns där bla våra kusiner Orangutangen bor. Detta gör att de drivs bort från sina hem och blir  hemlösa. De skövlar och bränner och skadar både djur och natur för att vi ska äta kakor, godis och den förbannade Alladinasken till jul. Det ENDA vi kan göra är att inte handla skiten. Tänk vad underbart det varit som Sverige förbjöd denna slakt.

Gelatin; Utvinns ur nöt eller griskött. Alltså det som blir över efter att vi tagit det vi vill ha till söndagssteken. Detta är enormt läskigt om ni frågar mig. Man äter en godisbit samtidigt som man får i sig en gammal sena från en ko.

Ofta när jag pratar mat med mina kunder får jag; MEEEN, vad ska jag äta dååå??? Rena produkter. Så lite snabbmat och färdiga inplastade rätter som möjligt. Läs på förpackningarna och ta det som innehåller färre ingredienser. Baka själv, gör egen mat så du vet vad du stoppar i dig.

Å TUGGA maten så magen får lite hjälp. Alla näringsämne ska ner i minsta beståndsdel om kroppen ska kunna ta upp det. Det börjar i munnen med en extremt viktig sönderdelning. Det räcker inte med tre tuggor… 30 hade varit ultimat. Det blir alltså februaris utmaning. TUGGA.

Dessa fakta är väldigt kortfattiga, så spåna gärna vidare själva och utforska allt ni stoppar i er dagligen. Vi vill ju att ni ska vara friska och starka länge, länge.

Kärlek till er! /AJ

Varför Zink?

Jag fortsätter prata kosttillskott och bra grejer kroppen behöver. Det är ju viktigt att vi lär oss ta hand om oss själva och få ut maximalt av våra kroppar hela tiden.

Så varför behöver vi Zink?

Immunförsvaret är ett givet svar. Zink är även bra för sårläkning. Har du ex dålig hy eller känner att sår på din kropp läker lite segt KAN det vara att du behöver mer Zink. Jag vet även att vissa par som har svårt för att skaffa barn blir rekommenderade att äta Zink. Det är nämligen bra för produktionen av spermier.

Jag läste i en ”muslektidning” för ett tag sedan att ett extra intag av Zink kan hjälpa dig som vill få ökad muskelmassa. Har ingen aning om varifrån de fått informationen men eftersom Zink är bra för potensen har det säkert ett samband. Eller vad tror ni?

Trötthet, långdragna förkylningar och koncentrationssvårigheter kan också bero på Zinkbrist. Långdragna förkylningar kan även bero på inre stress, överträning eller brist på fler vitaminer eller mineraler.

Hudterapeuter kan ibland rekommendera Zink om du har mycket Acne, klåda, eksem eller vita fläckar på dina naglar eller håravfall.

Även förbränningen är beroende av Zink. Ämnet är även viktigt för hjärnan så det är inte ”bara yta” när man pratar Zink. Bättre koncentration är en grej som Zinket ”utlovar”.

Jo, vi har Zink i vårt skafferi på Aktiverum. Annars hade våra hudterapeuter blivit ledsna. 😉 Min ansiktscréme innehåller Zink och jag kommer aldrig byta ut den. Den är även effektiv om djuren här hemma får sår eller liknande. Vips så läker Zink!

Var hittar vi Zink i maten? Ostron, nötter, vetegroddar, pumpafrön och vildris är några grejer som innehåller mycket Zink. Pumpafrön är även rikt på Magnesium, så varför inte. Googla gärna själva och se vad Zink kan göra för dig och din hälsoresa.

Apropå Magnesium så kan ni tjejer som har kraftig smärta vid mens prova att fylla på med magnesium i kroppen. Magnesiumbrist kan vara en orsak. Tänk på att ta det under en tid innan ni utvärderar effekt. Kosttillskott och andra preparat från naturen verkar inte lika snabbt som en Alvedon MEN de är betydligt bättre för vår kropp.

Mer om Magnesium kommer snart..

Ha en go dag! /AJ

Vi är här för dig! Vi är dina PT.

Ja vi är ju en hel drös med PT som bara väntar på att få sätta tänderna i dig och dina mål och hjälpa dig förverkliga de mål som har med kropp, träning, hälsa och välbefinnande att göra. Mental träning, yoga eller styrketräning. Vad föredrar du? Kanske vill du bli en bättre löpare, golfspelare eller bara passa i de där shortsen som satt så grannt förra sommaren.Jag ska försöka beskriva mig och min kollegor så kortfattat och bra jag kan..Håll till godo, här är vi!

 

Camilla Åkesson kör sedvanlig PT med dig men är även expert på Yoga i PTform. Att hitta din kropp på ett lugnare sätt och få tillgång till alla sinnen och delar som kräver för att kroppen ska må som bäst. Yin Yoga i PT är något jag verkligen rekommenderar. Camilla och  jag (Annika J) kör även ”delad vårdnad” med många kunder. Camilla kör yogan och jag kör i gymmet. It´s a Win Win.camilla@studioaktiverum.se

 

Olle är superb med sin 3D-träning och biomekaniken som han lägger mycket krut på. Alla belastar vi lite tokigt ibland och oftast enformigt. Detta kan ge skador eller märkliga smärtor som behöver analyseras och ses över. Behöver du en besiktning av din kropp är det till Olle du ska gå. Han testar och analyserar tills det blir rätt igen.olle@studioaktiverum.se           Insta; @olindstrm

 

Louise kör PT med ett enormt fokus. Hennes lugn och beslutsamhet gör att du varken vill eller vågar omförhandla när det blir jobbigt. Om du vill bli pressad till det yttersta har du henne engagerad och lycklig. Louise hittar ni även i SPA med massage som gör (ont) gott .. Finns bara en som kan få sådana rader med sina adeptrar och det är Louise .. 😉louise@studioaktiverum.se      Insta; @ptlojs

 

Matilda. Gruppens solstråle och även hon en baddare på 3D-träning. Hon brinner för nya saker och är ständigt på jakt efter bättre övningar. Inga redskap är för henne okänt, hon provar på allt. En oerhört energisk tjej med hjärtat precis där det ska vara.matilda@studioaktiverum.se      Insta; @abergmatilda

 

Andrej är vår yngsta tränare, men med lång utbildning inom yrket. Jag går i god för honom då det är jag bla som utbildat killen … 🙂 Andrej är även grymt duktig på kampsport, så känner du att du vill utveckla slag eller sparkar inom det området så är det honom du ska anlita. Killen ÄR ödmjuk.. jag hittade inga bilder som visar det bara.. 😉andrej@studioaktiverum.se     Insta; @yartyarty

 

Magnus är funktionell träning kär. Vill du bara tärna bicepscurl är det inte till honom du ska gå.. 😉 Vill du däremot variera dig och hitta nya vägar har du hans långa erfarenhet till hjälp. Har du ett mål släpper han inte taget om dig förrän du är där.magnus@studioaktiverum.se      Insta; @magnusjonatan

 

Gudfinna är väldigt rutinerad vad gällande PT. Från att träna hemmafruar i Dubai till Aktiverums svettiga lokaler var steget inte så långt som man kan tro. Vi är väldigt glada att hon ville komma och inspirera Sverige med nya idéer och förslag. Gudfinna är även ansvarig för alla PT-kurser vi har här på Aktiverum. Ni träffar även henne på SPA där hon gör underverk med sin massage.gudfinna@studioaktiverum.se

 

Linda har lagt sin expertis på mammor. Hon är utomordentligt duktig på träning under och efter graviditet och vet hur din kropp mår efter förlossningen. Givetvis är hon grym även med de som inte ska skaffa barn.. och män.. 🙂 Linda är väldigt noggrann och petig när det gäller teknik så du kommer inte undan.. 🙂linda@studioaktiverum.se

 

Annika J. Jag intresserar mig väldigt mycket för helheten hos en människa. Kroppen är ingenting om inte knopp och själ är med. Mental coachning är något jag brinner för i samband med effektiv träning som passa din kropps behov. Skriker kroppen efter något så lyssnar vi noga. Har ”delad vårdnad” av kunder med Camilla. Vill du även ha en hög rumpa har jag alla knep..annika@studioaktiverum.se    Insta: @annikajohnpt

 

Camilla Denkert är ett nytt tillskott som ni träffar på olika funktionella pass, Spinning och  IndoorWalking. Hon har precis börjat köra PT och är supertaggad på kunder som vill förändra och förbättra sin träning. En spännande fortsättning följer med denna energiska tjej.camilla.d@studioaktiverum.se

 

Thessan är också en PT som kört länge med allt från löpträning till rå muskelstyrka. En tjej med mycket vilja som lätt smittar av sig på kunderna. Bli inte förvånad om din målsättning höjs efter en träff med henne. Du hittar även henne på SPA där hon kör massage som ett komplement till hård träning.therese@studioaktiverum.se      Insta: @thereseaktiverum

 

Emelie är en nygammal favorit som körde mycket PT i City när det begav sig. Emelie är vid första anblicken snäll och mild men när det gäller träning och målsättning är hon väldigt tuff. Hon kör även pass hos oss så vill ni kika närmre på henne är ni välkomna på en klass. <3 Jag är väldigt glad att Emelie beslöt sig för att börja köra igen. Hon kompletterar gänget.emelie@studioaktiverum.se

Raw Strength – årets första temakurs

Tisdag 31/1 startar vi årets första temakurs – Raw Strength.En kurs för dig som vill utmana och utveckla din styrketräning. Du lär dig rätt teknik, med rätt teknik kan du lägga på vikt och med rätt teknik och mycket vikt får du resultat. En rolig och tuff kurs att starta året med!Så här säger förra årets deltagare om kursen:– Mycket bra upplägg med superbra instruktörer. Först mycket fokus på tekniken därefter bra peppning så man vågade lasta på mer vikter, vilket gav starkare muskler. /Christina-En rolig och utmanande kurs, som gav givande kunskap om styrketräningens teknik. Kursen gav en styrka som inte fanns tidigare och numera vågar jag ta tyngre vikter, vilket inte bara har tagit styrketräningen till en ny nivå, utan den har också blivit mycket roligare. /Linnea-Jag begav mig utanför min comfort zone, lastade på rejält med vikter och upptäckte att det gick! Nybörjare som erfaren, alla behöver vi rättas i tekniken. Sen blir det en skön gemenskap i gruppen som vi har tagit oss vidare med in på olika pass efteråt. /LinaOch så här såg det ut under förra kursen:ANMÄL ER IDAG! 

BodyPump 100 har kommit! Les Mills genom åren.

För mig började det med ett grönt kassettband i en lokal i Halmstad. Vi skulle få gå utbildning i BodyPump för Les Mills. Två namn jag inte alls förstod. BodyPump fanns inte på kartan .. än.Redan där på det kalla golvet i gymmet blev jag riktigt kär. Jag spelade mitt gröna band härs o tvärs tills jag kunde köra passet även i drömmarna helt felfritt.Året var 1998 och BodyPump 23 hade kommit till Sverige. Jag körde sedan med glädje i 13 år innan jag la stången för gott. Vilken härlig resa!Kassettbandet förvandlades snabbt till Cd-skiva och nu kommer det via mailen för att spara in på miljön och posten..  Les Mills har verkligen exploderat i hela världen, inte bara med den förstfödde BodyPumpen, utan med alla sina träningskoncept.NU mina vänner har vi kommit fram till nummer 100 i BODYPUMP. Instruktörerna kommer efter den 14 januari köra detta historiska program med er. Det MÅSTE ni bara gå på! :)Vi har ju fler koncept än PB´n i huset och jag hoppas ju givetvis att ni ska prova alla så ni hittar er absoluta favorit.BodyCombat kom, precis som BP, ganska tidigt till Aktiverum men försvann och återuppstod under en kort period med Thessan, Jossan, Annie och Andrianna.Men nästa stora grej som kom för att stanna var i december 2010. BODYBALANCE. Jag, Camilla och Annika Lilja åkte upp till Göteborg för att bli rörliga. Jag minns hur jag låg på golvet i korridoren på hotellet och grät medan Camilla visade upp en perfekt stående hund för mig.Här står Camilla i hotellsängen och glänser innan läggdags. Själv sitter jag på golvet och har precis upptäckt hur stel min rygg är.. (fortfarande i tårar).. 😉BODYBALANCE blev stor direkt. Nästan som en sekt som Olle uttryckte en dag. Minns ni att även han körde pass i BB under en period? (Sektkänslan blev tyvärr för stor för honom 😉 ) Vi fick istället tillskott av Jossan och Sara som även de blev frälsta av sekten BB. BodyBalance började vi med på City när det begav sig, sen blev Aktiverum Berga avundsjuka och ville vara med. I dagsläget har vi Jossan, Sara, Camilla och Maria som kör med er.CX och SH´BAM kom ungefär samtidigt 2012 och även dessa program är här för att stanna. Kommer ihåg Saras energi när hon kom hem från utbildningen.  Hon rusade in på kontoret och utropade: ”JAG ÄÄÄÄLSKAR SH`BAM!!” Hon har inte slutat dansa än här inne.. 🙂 Det är verkligen glädje om något.CXutbildningen var tuff. 5 minuter planka kändes som ett krav för att klara utbildningen. Magen var som pansarplåt när vi åkte hem efter två dagars intensiv bålträning. Oj oj! Det syns verkligen på klasserna att ni också gillar konceptet starkt. <3

SONY DSC

BodyAttack har varit på tapeten i omgångar hos oss men i ärlighetens namn så är det inte många instruktörer som velat gå utbildningen. Det är ju galet jobbig konditionsträning.. hahaha 😉 NU har vi Michael som glänser och som verkligen älskar sitt BA pass. Ni har provat det va? Det verkar vara superkul. Avsluta veckan med Attack vet jag. Michael kör på fredagar 17.30BodyVive är ett smart pass. Endast City hade Viven från början men det är ett superkomplement till våra pass även här uppe. Just nu är det bara Maria som kör. Man kan säga att det är en snällare form av CX och en supersnällare form av Attack. En bra mix om man både vill ha styrka, kondition och balansträning. Välkomna tisdagar 08.35 samt Lördagar 10.00Vad har vi kvar? GRIT. Ett 30 minuters intervallträning med skivstång, vikter och gott tempo. Peter brinner för detta och vill du ha styrketräning på 30 minuter är detta perfekt! Han kör ett pass i veckan – Torsdagar 18.15-18.45. Gillar du korta pass är detta och CX perfekt för att få en bra träning.JA, det här är minsann INGEN bild på GRIT men det är inte lätt att fånga Peter med kameran. Upp för kärnantrapporna gick det hyfsat långsamt så då fick vi chansen..Innan SH`BAM… ja ni ser vilken glädje det är.. :)Hoppas ni hittar er Les Millsfavorit av alla vi har. Själv älskar jag fortfarande BodyBalance fastän vi fick en chockartad start tillsammans. <3MEN, först koncentrerar vi oss på BODYPUMP 100. Kram AJ 

Hon har DET.

Igår träffade jag en ny instruktör som ska börja köra SH´BAM och Zumba hos oss med start nästa vecka.  När jag frågade Camilla om henne svarade hon: ”Du Annika, hon har DET.”Lollo Fält är tjejen som har DET.Här har ni henne. En väldigt varm och jordnära tjej med hjärtat på exakt rätt ställe. Jag måste erkänna att jag smygkollade på hennes Facebooksida och lyssnade till en låt hon skrivit och lagt upp. Efter 3 sekunder satt jag i tårar. Hon har förmågan att nå fram på många plan och jag är helt övertygad att passen, både Zumban och SH´bam,  kommer visa er vad jag menar.Lollo är grundligt utbildad i dans. Hon har gått på balettakademin och har arbetat i 12 år med sång och låtskrivande, men även med dans och musikaler. Körsångerska och dansare till folkkära artister som Markoolio, Sarah Dawn Finer, Shirley Clamp, Velvet, Måns Z – som Sara ÄÄLSKAR samt Alcazaar. Hon har även dansat för koreograferna i Bounce, och nu vill hon vara hos oss och dansa. Är inte det kul så säg!Många stjärnor har vi på vår Aktiverumhimmel och här kommer minsann en till. Gillar ni Sara och Camilla så kommer denna dam falla er i smaken. Hon har samma själsliga djup och glädje till dansen som dem. Jag blir inte förvånad om vi i framtiden även får träffa henne på BodyBalance eller Yogan. Vi väntar på det ..Ni träffar henne på Måndagar 17.30 då hon kör Zumba med er, samt på Lördagar 09.00 SH´bam.Åhhh, jag ser SÅÅÅ mycket fram emot detta. Välkommen till oss Lollo! /AJ

Vårschema 2017

Vi vill tacka för ett fantastiskt nyårsmaraton! Alltid lika roligt att avsluta året med er <3 Nu kör vi igång det nya året!!Vårschemat är ute och startar måndag 9/1. Sara har skrivit lite om ändringar i det nya schemat:

Vinter och vårschema 2017.
Vi har inte många ändringar detta schemat men några små.
Förändringar kan vara glädjande för vissa och mindre glädjande för andra.
Kanske leder det till att du hittar ett nytt favoritpass? En ny favoritinstruktör?
Jag hoppas att alla hittar rätt i schemat och ser förändringarna som något positivt. Hoppas också att alla förstår att vi gör vårt bästa för att tillgodose allas önskemål.
 
Yogaklasserna:
På måndagar har vi efter önskemål lagt till en Yogaklass kl 10.20 med Lotta.
På kvällen finns nu en Yoga Flow kl 18.00 och en Yin Yoga kl 19.15.
Lenas onsdagskväll ser lite annorlunda ut med en Yin/yangklass kl 17.00-18.15 därefter en Yin yoga kl 18.30-19.45.
På torsdagen kl 18.00-19.00 kommer Lotta att köra yoga för nybörjare.
Lördagens morgonklass försvinner istället kör vi en vanlig yoga  90 minuter kl 09.15-10.45.
Alla yogaklasser som inte nämns ovan ligger kvar som vanligt.
 
På måndagslunchen hittar ni nu en Body Balance 45 min med Josefin. Step och styrka utgår.
Måndagens zumba 17.30-18.15 kommer köras av en ny tjej som heter Louise men kallas Lollo. Hon har en bakgrund inom dans och artisteri och hon kommer bjuda på massor av glädje.
På kvällen hittar ni nu en SPIN20/Tabata20 kl 19.15-20.00 med Emelie. En perfekt kombination av kondition och effektiv styrketräning.
 
På onsdagens lunch utgår Indoorwalkingen och ersätts av en CX med Josefin.
På onsdagskvällen körs den funktionella träningen med Therese kl 17.30, och Intervallträningen kl 18.30 med Louise.
 
På torsdagen försvinner Indoorwalkingen kl 09.45 och ersätts med en CX kl 09.40. Magnus tar hand om er.
 
På fredagen försvinner kvällstabatan. Vill ni träffa Michael så kör han Body Attack 17.30-18.15.
 
På lördagen så utgår tyvärr stepen då Siri flyttar till Malmö.
Istället kan ni dansa Sh´bam kl 09.05 med vår nya dansstjärna som vi kallar Lollo, eller så kan ni köra Body Vive kl 10.00 med Maria.
Lite senare, för er som vill ha sovmorgon kör Michael en Intervallträning kl 12.00.
 
Detta är de största ändringarna, titta gärna i schemat en gång extra så du inte missar ett pass med 5 minuter eller går till fel sal.
Alla förklaringar om vad passen är hittar ni också i schemat eller på nätet.
 
Den 10  januari startar vi en löpkurs för nybörjare. Tisdagar kl 18.00 med Linda. Fritt för aktiva medlemmar.
Den 28 februari startar vi nästa löpkurs där vi lägger fokus på att springa milen på Springtime den 6 maj.
Boka din kursplats på 042164060.
 
Vi önskar er alla ett underbart 2017 och hoppas det blir ett magiskt träningsår för er.