Aktiverum Vs Maldiverna.

Jag har vunnit på Postkodlotteriet och tänkte att jag skulle boka en resa till Maldiverna till jul. Jag menar, hur mycket kan det kosta? 15.000:- kanske?! Gick in på nätet och började söka på resor som stämmer överens med mina önskemål…efter en stund kom det upp förslag… 340.000:-!!! Kan det vara så att jag bokade ett privatplan samtidigt?! Kanske en säng med diamantöverkast och guldbeklädda vindruvor i lyxvåningen med marmordörrar… Lyckades få ner det till 129.000:- till slut, då fanns det ett hälsorum med roddmaskin att ytnyttja…waaaoww. Hittade senare en budgetvariant för 40.000:-, men då var det utan säng, handduk och städning på rummet. För 25.000:- fick jag själv simma till ön. Maldiverna la jag ner ganska snabbt.. Kollade vidare på Madagaskar och annat exotiskt men…nej! På en av öarna jag kollade upp stod det att för 10:- fick man en skål ris med kyckling och grönsaker eller liknande.. Vad är liknande?! En ödla?!! Man vill ju inte ha det sämre än när man är hemma! (därav priset på 340.000:- kanske..) Dubai då? Hyfsat billig resa, men jag misstänker att ett päron kostar 75:-!! Suck.. mitt  enda krav till slut var att det i varje fall skulle vara varmt dit jag åkte…. Om inte tar jag Huseby julmarknad igen! Där gjorde jag inte av med en spänn sist….Kom att tänka på att Aktiverum har både värme, vatten och chans till vila.  Nästan gratis! I dag till exempel  hade vi 460 grader i Indoor walking salen.. slå det Maldiverna! Nej men en dag i bubbelpolen med en smultronshake med lite krossad is i, lite bodyscrub i bastun och en avkopplande massage med en undergörande ansiktsbehandling, det kan väl vara semester nog! Tänk att jag har allt här hemma! ”Hälsorummet” är hyfsat stort med ganska många maskiner, hotellrummet är en tvåa på tågaborg och stranden är gröningen eller vikingsstrand. Vill jag ha riktigt strand åker jag till Åhus som bara tar 1.5 timme! Egentligen.. vad ska jag till Maldiverna å göra? Varför ska jag äta något som liknar kyckling när jag kan få Pauls eller Lotties underbara mat här?! Eller våra underbara soppor! Icke att förglömma….Hur mycket jag vann? 1000:-, så jag tror det blir..hmmm fååå seee….en elräkning kanske!Kom ihåg att den äkta berusningen finns inom oss, den äkta avkopplingen sker i vårt sinne och har man bara kärlek runt om sig kan man vara precis var som helst! Njut av stunden där ni är för tillfället. Hitta guldkornen i din vardag. /AJ