Snobbgym!

Träffade en dam igår som just börjat träna hos oss. ”Ja, jag drog mig länge för att komma hit. Jag trodde detta var värsta snobbgymmet med bara pinnsmala människor och bara de modernaste kläderna.”  Ha ha! Ja vi är verkligen ett snobbgym ut i fingerspetsarna .. 😉 Hon fortsatte prata glatt och pekade ut mot löpbanden, ”men här är ju bara normala människor!”  (ja, det får vi verkligen hoppas.) Det är skoj att höra när en fördom faller till marken. Det är inte första gången jag hör ryktet om Aktiverum som ett snobbgym, men det blir längre å längre mellan gångerna och jag hoppas att det snart helt ska tyna bort. Konstig klädsmak (Sandra och Sara) kan man ju ha, men att gå hit i byxor för 3000:- från något coolt märke finns nog inte inom dessa väggar.Jag har aldrig förstått det här med coola kläder som kostar mer än matkontot för hela månaden. Vad är meningen? Blir du en bättre människa? Mer accepterad eller får den ytliga uppmärksamheten du så innerligt kräver? Kvalité! .. utropar vissa för att försvara sig, och i många fall kan jag hålla med, dock ej i alla. I somras var jag och Fina i Göteborg och shoppade kläder och kollade Madonna, å jag blev stum av förvåning. Hittade en klänning (vitt tyg med en rand spets och två smala axelband) som såg ut att komma från mormors lakansskåp och kollade prislappen. 250:- kan den nog kosta, tänkte jag i mitt omoderna sinne. Klänningen var fin, men den var inget speciellt. 1600:-!!!!! För ett tygstycke!!!. Jag vände mig mot Fina och gapade .. ”är detta priset eller tillverkningsnummret?!” Hon skrattade och förklade något om design. Någon modebloggare blir jag aldrig, för detta är löjligt! Jag kan rabbla upp X-antal fler klädesplagg jag flög i taket för denna dag, men jag tror ni fattar poängen. Om klänningen kostat 250:- som den nog var värd hade köparen kunnat skänka 1150:- till barncancerfonden på lördag och bidragit till bra icke-ytliga grejer och varit snygg i både kropp och själ. Men det är ju viktigt att alla våra stackars designers oxå överlever …. eller.. ?! /AJ