Den läkande musiken.

Vår kära fröken Kristina Lindberg och vår rara Frida Möller, även kallade våra sångpedagoger, förespråkar alltid sångens och musikena läkande kraft. Speciellt nu när vissa fått det på recept oxå. När jag och Sara var i Spanien och allt gick snett märkte jag vad de menar. Det är som om själen får luft när den hör musik eller man nynnar på något. Ju mer som gick snett desto mer nynnade jag på olika melodier, hittad på nya texter eller bara satte I-poden i örat för att försvinna tillsammans med Bruce Springsteen för ett tag. Sara sjöng på sin Zumbamusik och sjöng på Hif´s låt som faktiskt är riktigt bra och får en att VERKLIGEN längta hem till ”gator röda och blå”. Har ni hört den?!Vid ett tillfälle på flygplatsen då magkatarren, stressen och besvikelsen låg som ett tungt täcke över min kropp kände jag att jag höll på att tappa greppet totalt. Flyget var 6 timmar försenat, vi hade haft 4 dåliga daga och ville bara hem. Det enda jag kände att kroppen skulle må bra av var att sjunga. Flygplats + falsksång = dålig idé, jag tog till Zumbadansen istället och GUD vad det hjälpte! Tyst, tyst sjöng jag samtidigt som jag dansade rundor på det stora tomma golvet. I soffan hörde jag Sara sjunga och köra Zumbastegen liggandes, hon hade redan varit uppe på golvet en halvtimme med danssteg och sång och chockat övriga passagerare som satt och väntade.Ja mina vännen. Utan musiken, dansen och ”sången” hade vi kommit hem i tvångströjor och det är inget skämt, jag blev rädd för min kropps reaktion. Det blev bara för mycket. Detta bevisar verkligen att träning, dans och sång hjälper kroppen i balans. Med eller utan recept, musik läker oss! /AJ