Mer kärlek!

Sitter och tittar på nyheterna och givetvis är Norge på tapeten idag med tragedin från igår. Tänk att en människa med så mycket hat kan orsaka så stor förödelse i ett land. Samtidigt som jag tittar på tv sitter min kille i soffan och tittar på en film från Facebook. Någon av hans vänner har filmat Malmösupportrar som går längs gator röda och blå och skriker: ”hata, hata, hata Helsingborg!” Känns extra jobbigt att se en dag som denna. Jag hoppas Helsingborgs huliganpatrull fått några hjärnceller extra i bröstmjölken så de kan tagga ner lite men jag hoppas nog förgäves… \n\nTänk om alla ICA Maxi supportrar stått utanför Coop Forum och gapat; ”Hata, hata, hata Coop Forum” och kastat Ica’s egna kesella på fasaden.. Hur skulle det se ut?! \nOm jag är röd eller blå, handlar på Coop eller Maxi, tränar på Aktiverum eller Actic, dricker Cola eller Pepsi, vad spelar det för roll egentligen? \n\nNågonstans föds hatet, någonstans försvinner kärleken till oliktänkande, någonstans förlorar vi respekten för andra levande individer. Vad hände? Slutade ni umgås med kärleksfulla, omtänksamma och förstående människor? Slutade ni bara bry er eller?\nVad ska vi göra? Ska vi bjuda in alla stackars hatiska människor till Aktiverum och krama ilskan ur dem och pussa kärleken tillbaka till deras hjärtan eller? Ge dem en skivstång med mycket vikt så de kan lyfta bort sin energi istället för att slå bort den? För vem vet var deras hat slutar… Se på Norge. Önskar ALLA en fortsatt skön lördag, även ni som gapar på gator röda och blå…. /AJ