Är du nöjd?

Sitter du i soffan och är missnöjd med din situation, med maten du stoppar i dig eller med umgänget du valt eller ligger du bland kuddarna med ett leende på läpparna och känner dig helnöjd? Jag hoppas på det sista. Ok, man kan inte vara helnöjd med exakt allt men förhoppningsvis med det mesta i livet. Faktum är ju att du själv tagit dig dit där du sitter … Där vi befinner oss är oftast ett resultat av val vi gjort tidigare i livet och det kan ju både svida och glädja men alla val har givit oss en lärdom att ta med i livet. Å lärdomar är ju bra, eller hur?!Det jag vill skriva om idag är vikten av att vara nöjd med det vi gör, att vara nöjd med sig själv och att berömma o belöna sig själv när vi gjort något gott. Vi kommer alltid göra saker vi ångrar men det viktiga är att vi låter kroppen och själen komma ihåg allt det vi lyckas med och mår bra av för det är just det som tar oss vidare i livet. Jag har rotat bland gamla pappar idag och hittade lite texter i en pärm där det stod: Den som är nöjd med sig själv talar ofta väl om andra. Den meningen tyckte jag sa allt! Fundera på den när ni hör skitsnack nästa gång. Den andra meningen löd: Det gör ont i kroppen när själen ropar på hjälp. Tänk så många gånger vi hört att vi måste lyssna på kroppen. Bara ni inte blandra ihop den smärtan med träningsvärk … det är INTE samma sak ;)Ja, jag säger inte mer idag. Fundera på vad du är nöjd med, vad du vill förändra och om själen är glad eller ledsen. Hoppas vi ses i veckan då det är dags att göra nya val och glädjas åt vår situation. /AJ