Vi skapar den värld vi lever i

Vi skapar den värld vi lever i hela tiden, det fick jag höra på tv´n idag och givetvis började hjärnan sväva iväg. För visst är det så att vi lever i den värld vi skapar också, eller är det samma sak .. ?! Ordet idag är SKAPA.Det är viktigt att vi bryr oss om varandra och visar medkänsla varje dag, inte bara de dagar som passar bra in i schemat. Det ska märkas när man skapat gott och det ska märkas när man skapat ont, bannemej. Eftersom vi dagligen måste leva i den värld vi skapar samt ANDRA skapar runt om oss är det viktigt att omge sig med goda människor eller få de onda att bli goda runt om sig. PUST! Vilket jobb va!? Vi måste skapa för vår egen del och för andras del också … klarar vi det?Jag har två tjejer (vuxna) i min närhet som tvingats byta jobb för att de omgett sig med elaka människor som stött ut dem. Snacka om att skapa en ogästvänlig värld för dina medmänniskor!. Två underbara, ärliga och supertrevliga (kanske för ärliga och trevliga) tjejer som mått fruktansvärt dåligt på sina resp jobb. De har blivit utfrysta, inte fått följa med på luncherna, inte fått rättvist schema och absolut inte fått vara med på lördagskvällen då samtliga går på fest. Kan ni tänka er hur det känns?! Tänk er den tomhet och sorg de måste känt varje morgon när klockan ringt. Ingen vill prata med mig, ingen skrattar åt mina skämt och på lunchen sitter jag själv medan de andra åker och äter tillsammans.Jag är så glad över hur min värld blivit på Aktiverum med mina underbara vänner och arbetskamrater. Pratade med Frida just nu som sa: ”Gud vad tacksam man blir över sin egen situation när man läser sånt här.”  Hon fortsatte: ”Hur kan detta förekomma bland vuxna människor och vad sa chefen?”  Ja, hur kan det förekomma och vad händer med mobbarna? En av tjejerna fick rådet av chefen att inte prata högt om detta för att rädda företaget … VASA?! Rädda skinnet på de elaka då eller?! Ja, nu är jag lika arg som när jag skrev om Jesus på Fredriksdal .. MINST! Man gör inte så här! Ibland måste vi hjälpas åt att skapa en bra värld till andra också, inte bara för vår egen del eller för vårt företag.Ja, vi skapar den värld vi lever i men kom ihåg att vi skapar även andras världar genom vårt beteende. Vi kan förändra världen genom att skapa godhet dagligen. Som grädde på moset har jag varit hos en underbar coach idag som heter Jessica Johansson och driver företaget Livets 3M. Hit borde både mobbarna, de som blivit mobbade och vi som inte vet åt vilket håll vi ska vända oss åt gå. Under Oktober har Jessica givit oss medlemmar en chans att få gratis coachning under 4 gånger mot en slant i bössan och idag är sista dagen ni kan vara med i den utlottningen. Känner ni att en coach kan vara något för er både gällande arbetssituation, relationer eller livsmål har ni chans. Beskriv dig själv och maila Jessica på; jessica@livets3m.se . Jag måste säga att hon fick mig att öppna lite ögon och förstå mig på ett djupt plan. Mitt mål med en coach? Ja ni .. att acceptera att jag inte kan göra det jag alltid brunnit för i hela mitt liv. Att se andra vägar, andra möjligheter  och framför allt värdera mig själv på ett nytt sätt. Kanske kan jag SKAPA en ny värld åt mig själv …. dagens ord; Skapa .. 😉