Som en bil. Del 2

Jag fortsätter med ämnet som Andrianna började på för någon vecka sedan där hon beskrev att vi faktiskt kan jämföras med en bil. Tanka rätt och du kommer långt – ät rätt och du kommer långt osv. Hon beskrev det bra.Never-give-up-on-a-dream-just-because-of-the-time-it-will-take-to-accomplish-it.-The-time-will-pass-anyway.I helgen funderade jag över entusiasm och hur långt den sträcker sig. I bland orkar man var entusiastisk länge, andra gånger bara någon minut. Jag tillhör nog den sistnämnda. Förra veckan köpte jag en skruttbil till att ha när jag och hunden kör till skogen. Den stank rök och var full av damm och skit. Fimpar under sätet och fläckar på golvet. Den var med andra ord riktigt skabbig. Min sambo har till yrket att rekonda bilar så jag var eld och lågor över att vi skulle till hans jobb och putsa upp åbäket. ”Den kommer bli så fin!” utbrast jag när vi körde in den i hallen.Jag torkade av lite på instrumentbrädan och sa; ”Sådärja, rent och fint!” Efter 10 minuter undrade jag när vi skulle dricka kaffe och efter 15 min ville jag hem och titta på tv. Min käresta gnuggade och tvättade, damsög och putsade och efter 2.5 timme var bilen klar. Då hade jag sagt ”sådärja, nu är det bra,” i en timme.Säkert förstår ni vart jag vill komma med denna liknelse. Vem får bäst resultat, den som är entusiastisk i 10 min eller den som är det i timtal? SAMMA sak gäller när vi tränar inför något. Du blir ingen bra löpare av att köra en gång i spåret, du blir inte av med sockersuget efter en dags plåga och du får inte snygga baksida lår av att köra höftlyft en gång i månaden. TYVÄRR… Som min sambo sa; ”varför göra något halvhjärtat när vi ändå håller på? Tänk om du visat samma ointresse för din träning?”Ibland när jag ger ut kostrådgivning får jag till baka kommentaren; ”Nu har jag kört i en HEL vecka och det händer INGENTING!” Nä, har du ätit färdigmat med dåligt hästkött i och Mc Donalds chicken nuggets innan så LÄR DET TA TID. Ju skabbigare man är desto mer engagemang och tid får man lägga på att rätta till allt.För visst är det som med en bil. Vi vill vara fulltankade med rätt bränsle, finputsade och lukta gott. Ögonen ska lysa klart och avgasröret ska inte puttra för högt .. 😉 Kram på er! /AJ