En klassisk resa.

De småländska gårdarna bland djup snö och höga granar susar förbi i hög fart när jag sitter och tjuvlyssnar på tre damer i 50 års ålder. De pratar träning och starttider. Jag tittar på dem och försöker lista ut vilken sport de ska starta i. Schack? Skytte? \nDe smuttar på kaffet och tar en medhavd macka ur ryggsäcken. \n”Jag är inte ens nervös,” utropar en av dem och de andra håller med. \n”Hade jag inte anmält mig till detta hade jag nog inte tränat speciellt mycket.” \nDe börjar prata om hur de tränat med cykling, löpning, gym och zumba och jag är fortfarande frågande. \n\nJag tittar upp på hyllan ovanför dem och får syn på 3 långa fodral. ”Joggningen var nog jobbigast, fast man kunde ju gå när man blev trött. Cyklingen var skön! Jag slog mitt eget rekord med tio minuter.” \nJag förstår att de inte träffats innan mötet på perrongen, ändå pratar de lätt och ledigt och i munnen på varandra. \n\nSnön blir djupare utanför fönstret och vi har precis passerat Nässjö. \nJag har fattat! De kör en svensk klassiker. Dessa helt vanliga damer, utan rutor på magen och slimmade armar upplever Sverige med hjälp av träning och de kör efter egen förmåga utan press. \nDe njuter av sin målsättning och av resan dit. Jag får ett lyckorus i kroppen när jag ser dem! Upplev Sverige, träffa nya vänner och gör det i hälsans tecken. Vilken resa! \n\nJag ville bara dela med mig. /AJ