Från daller och deg …

I dag har jag nöjet att presentera Anja, vår gäst här på bloggen i Juli månad. Varje månad kommer vi lämna ordet till någon av er som har ett mål, en tanke eller en resa, inre eller yttre, ni vill dela med er av. Här kommer Anjas början …..Från daller och deg till fast och fit…En småbarnsmorsas väg till Springtime2014!Medan ni käkar proteinpannkakor med hallon och blåbär stoppar jag flabben full av ballerinakex och svär över det faktum att maken min glömt förbereda den där kannan med kaffe som är så ovärderlig när man varit uppe sen kl 5 och gjort välling och bytat blöjor på inte bara en utan två och försökt få den tredje att somna om. Det senaste tillskottet är blott 11 veckor. Hon har fått smeknamnet Tre. Tvåan är 18 månader. Och Ettan, ja hon fyller fem bast senare i höst.Själv är jag nyss fyllda 30. Medan resten av klassen sprang 100 meter på högstadiet satt jag gömd bakom gymnastiksalen med en cigg i mungipan. På gymnasiet gjorde jag däremot ”kissande hunden” flera gånger i veckan, jag gick på gruppgympa och drömde om en kropp likt systrarna Graafs. 2008 inledde jag min kärleksaffär med Aktiverum och mamma barn kursen. Den har varit krokig och den har gått både upp och ner men såhär 5 år senare så kan jag med handen på hjärtat säga att vårt förhållande är starkare än någonsin. Kroppen min är det däremot inte. Stark alltså. Magen är mjuk och formbar vilket Ettan gärna påminner mig om: -Mamma, du har ingen bebis i magen längre. Nu är där bara muffins. Jo jag tackar ja! Muffins, kex och ett par kg plockgodis. Medan Ettan får fredagsgottis äter hennes mor både måndags, tisdags och onsdagsgottis. På torsdagen har hon ont i magen och lovar sig själv att då aldrig äta sötsaker igen. Men så kommer fredagen och så plötsligt sitter hon där med chipsrester på bröstet och undrar vad i hela friden det var som hände?Jag är en måndagsmänniska. Jag börjar alltid mitt nya liv på en måndag. Både när det gäller träning och ekonomi. Inköpslistor skrivs och jag tar fram agendan och skriver TRÄNA med stora tjocka bokstäver på minst tre av den kommande veckans dagar. Kommer jag iväg? Självklart. Inte. För när barnen är nattade och det är dags för ”egentid” spenderar jag den allra helst i soffan med ungens gottis på armlängds avstånd.Men det ska bli ändring på det. Med start idag. På en helt vanlig tisdag.Jag har nämligen bestämt mig för att komma i form. I superform. Efter 3 ungar och 30 år fyllda så känner jag att its now or never. Jag går till sängs om kvällarna och drömmer om ett arsle som sitter i nacken. Jag vill kunna göra armhävningar. Och jag vill springa Springtime. Varför vet jag inte riktigt? Jag har ju aldrig sprungit. Inte ens de där 100 metrarna på högstadiet. Jag tror helt enkelt jag behöver en utmaning. Något som inte innebär barnafödande. Men i skrivande stund föder jag hellre 3 ungar till än och springer en meter. Jag gillar inte att svettas, mitt  lokalsinne är lika med noll och jag förstår faktiskt inte varför man väljer och springa när man kan gå.  Tillsammans med Linda har jag nu kommit fram till vad jag SKALL uppnå: – Jag SKALL kunna göra armhävningar. På tårna. Tidigare har jag faktiskt aldrig haft styrkan, orken eller ens lusten att göra en enda.-Jag SKALL gå ner gravidkilona. Det rör sig om 10.-Jag SKALL springa Springtime 2014 men hur i hela friden detta ska gå till det vet jag inte än? Jag får helt enkelt lita på Lindas expertis. Och framförallt.. Göra som hon säger!-Jag SKALL komma i mitt livs bästa form. Arslet mitt ska va så välformat så till och med Klara tappar hakan. Och jag börjar idag. På en helt vanlig tisdag.Jag bjuder er på dessa bilder. Jag menar, det kan ju BARA bli bättre 😉IMG_3767IMG_3768 To be continued…Anja