Strålning från datorer

Då var det torsdag igen och dags för mer hudvård. Jag har fått mycket bra respons på mina blogginlägg vilket är jätte kul. Roligt att få en bekräftelse på att ni verkligen läser det jag skriver och att ni dessutom gillar det. Jag utför inte bara hudvård på SPA utan även en hel del massage. Många av mina kunder arbetar på kontor och har på grund av arbetet ont i ryggen. Men det är inte bara ryggen som påverkas vid datorarbete, utan även huden.Strålningen från datorskärmar har en uttorkande effekt på huden och kan påverka vår egna barriärfunktion till att komma i obalans. Det är då viktigt att tillföra en bra fuktkräm som hjälper huden att hålla en god fuktighetseffekt under hela dagen. Dessutom kan vi hjälpa till att skydda huden med hjälp av antioxidantrika krämer som neutraliserar fria radikaler.Fria radikaler är instabila molekyler som för att bli stabila reagerar med t.ex. enzymer, cellmembran och kollagen. Detta orsaker skador som visar sig som ålderstecken på huden. Antioxidanter är essentiella i kampen mot hudens åldrande eftersom de neutraliserar dessa reaktioner. Ett högt antioxidantvärde ger ett högt miljöskydd, dvs. skyddar mot påverkan från yttre faktorer som t.ex. stadsmiljö, stress och dataskärmar.Datorer utsöndrar också UVA-ljus som bryter ner kollagen och elastin i huden vilket också gör att huden åldras i för rask takt Därför är det även viktigt att huden skyddas med ett UV-skydd som inte bara skyddar mot sommarens UVB-strålar utan även mot dessa UVA-strålar, som är lika kraftfulla året runt. Sammanfattningsvis är det alltså viktigt att du tillför huden produkter som ger både långtidsverkande fuktighetseffekt och kraftfulla antioxidanter i kombination med ett dagligt bredspektraskydd.4 Tips för en fräschare hy vid datorn- drick mycket vatten- använd alltid en kräm utifrån ovanstående kriterier- sänk ljusstyrkan på din skärm- ha en fuktspray lättillgänglig bredvid datorn, spraya på ansiktet flera gånger under dagen för extra fukt.
Kram Lina