Ett axplock ur havet för vår hud‏

Alger kallas havets sallad, men de innehåller betydligt mer hälsosamma ämnen än ett vanligt salladshuvud. Havet innehåller 118 mineraler och spårämnen, bland annat magnesium, kalium, kalcium, brom, klor, sulfat, kisel, koppar, järn, zink m.m. Algerna suger upp vattnets näring direkt genom cellväggen och använder dem för att utveckla ämnen med extraordinära egenskaper. Därför innehåller algerna en rad näringsämnen som ger unika renande och stärkande effekter på kroppen, men även naturliga antibiotiska ämnen som skyddar mot bakterieinfektioner. Det kan alltså både rena och stärka din kropp. Man skulle kunna säga att havet är ett medicinskt underverk. Varje alg har sina fördelar, de innehåller specifika molekyler, koncentrerade i exklusiva aktiva ingredienser som ger behandlingarna kompromisslös effektivitet.Vid bad/inpackningar har algerna följande effekter:- stimulerar ämnesomsättningen och förbättrar utrensningen av kroppens avfallsämnen- stimulerar de endokrina körtlarna (speciellt sköldkörtelaktiviteten)- verkar remineralisande och återuppbyggande- stimulerar blodgenomströmningen och vidgar blodkärlen- har laxerande egenskaper genom innehållet av mannitol- verkar slankande- renande för lymfan- skyddar mot bakterieinfektioner- stärkande för både hår och hudalger   kram Lina