Hur håller jag mig frisk?

Många som börjar träna börjar oftast för mycket med en gång .. Det är så kul att komma igång att man vill göra det HELA TIDEN. Efter ca tre veckor ligger man sjuk. När jag jobbade som PT hörde jag allt som oftast entusiastiska nybörjare som suckade; ”Jag blir ALLTID sjuk så fort jag börjar träna. Kanske är det inte så bra som alla säger?” JO, det är det! Men börja smått, börja lugnt och ta inte alla pass första veckan. Fyll på med näring, mer näring än tidigare och vila kroppen så den kan återhämta sig efteråt. Annars kommer sjukdomar som ett litet fint brev på posten ..Stress? Ja, stress orsakar att du blir sjuk. Tillhör du den gruppen som alltid blir sjuk när du är ledig några dagar? Jag tillhörde också den innan. Varenda jul, påsk och sommarsemester började med feber. Varför? För hög stressnivå i kroppen. När du slappnar av släpper du ”garden” och kroppen ”bryter ihop”. En homeopat sa en gång till mig; ”Om du låter dig bli sjuk och vilar då, kanske du inte behöver springa runt och vara småkass hela tiden.” Så sant! Tillåt kroppen vila när den ger dig signaler om att det börjar bli för mycket. För hög stress under lång tid är faktiskt riktigt farligt.Kosten? Givetvis spelar kosten roll. Äter du bra med näring och fyller på förråden kan kroppen ta hand om mycket ”skit” själv. Naturen är ett hälsoapotek, det är bara att plocka. Viss mat ökar inflammationer i kroppen, annan mat sänker och hjälper immunsystemet.Frisk luft hjälper bra! Nu börjar det blir trevligare att vistas ute också. Kom ihåg att inte klä av dig för tidigt bara. Solen SER ju så varm ut .. 😉Mentalt? Jo, man kan bli sjuk bara av tanken. Sara brukar skälla på mig när jag stimmar över någon som hostat i min närhet. ”Intala dig att du har ett skydd istället för att tro att alla bakterier anfaller dig!” Ett sinne med bra energi är nog mer skyddad än ett sinne med låg och dålig energi. Eller vad tror ni?Vårt PH värde i kroppen spelar också roll. Är vi för sura har vi lättare att dra på oss sjukdomar. Kosten har betydelse så klart på om vi är sura eller lätt basiska.Dagisbarn? Hur värjer man sig mot dem? Hihihi… ja, enligt mig GÅR DET INTE. De bär på mördarbakterier från yttre rymden som far emot en med ljusets hastighet och klamrar sig fast överallt på kroppen. De letar sig in med sina vassa klor och skarpa huggtänder och har fest i varenda cell. Men men .. de är ju så söta de små liven. <3 (barnen alltså)Hoppas att ni tar hand om era kroppar på bästa sätt så vi kan ses mycket här under våren! Önskar er en härlig dag med positiva vibbar. Sprid lite även till de som inte har, de behöver det. Stor kram på er. /AJ