Manlig hudvård

Hudvård för män är idag inget konstigt, män unnar sig behandlingar och använder produkter, kanske inte riktigt i samma utsträckning som kvinnor än, men vem vet, snart kanske majoriteten av alla skönhetsprodukter är riktade mot män. Fler salonger inriktade på män öppnar också. Intresset ökar hela tiden.Ju mer tillgängligt det blir, desto lättare och mer attraktivt blir det också. Från att ha använt sin tjejs/frus produkter och försiktigt försökt hitta rätt bland rosa tuber och blommiga dofter finns idag något för alla. Då menar jag inte bara produkter för kvinnor eller män utan fler produkter som alla känner sig bekväma att använda. För det är ingen större skillnad på produkter för kvinnor och män. Män, precis som kvinnor har normal, torr, blandad eller fet hud. Med olika hudtillstånd, och bör behandlas och köpas produkter därefter. En skillnad är att en mans hud är ofta något grövre än kvinnors. Män har även fler talgkörtlar än kvinnor vilket för att deras hud kan vara fetare.Precis som för alla, krävs en bra rutin. Vad jag däremot har betraktat när det gäller män och deras hudvård är ju enklare desto bättre. Och man behöver ju inte krångla till det. En grundlig rengöring är basen för all hudvård. Med bra produkter rengör man huden morgon och kväll. (Ska man raka sig gör man det efter rengöringen och låter då bli att torka sig torr, utan lämnar huden lite fuktig, så att vattnet kan mjuka upp skäggstråna lite vilket gör det både lättare och skonsammare att raka av. Man bör också använda sig av är någon orm av raklödder eller rakgele för att underlätta rakningen ytterligare, samt vara så skonsam huden som möjligt. För att vara extra snäll mot huden, kan man försöka att raka medhårs. Skölj sedan ansiktet med ljummet vatten och klappa huden torr – gnugga inte. Avsluta rakningen med en produkt avsedd för ändamålet, helst något lugnande) Slutför sedan hudvårdsrutinen med att återfukta! Använd produkter efter hudtyp/hudtillstånd. Något man också bör använda är en peeling 1-2 ggr i veckan för att huden ska se riktigt fräsch ut! 🙂 Kram Lina