Varför Zink?

Jag fortsätter prata kosttillskott och bra grejer kroppen behöver. Det är ju viktigt att vi lär oss ta hand om oss själva och få ut maximalt av våra kroppar hela tiden. Så varför behöver vi Zink? Immunförsvaret är ett givet svar. Zink är även bra för sårläkning. Har du ex dålig hy eller känner att sår på din kropp läker lite segt KAN det vara att du behöver mer Zink. Jag vet även att vissa par som har svårt för att skaffa barn blir rekommenderade att äta Zink. Det är nämligen bra för produktionen av spermier. Jag läste i en ”muslektidning” för ett tag sedan att ett extra intag av Zink kan hjälpa dig som vill få ökad muskelmassa. Har ingen aning om varifrån de fått informationen men eftersom Zink är bra för potensen har det säkert ett samband. Eller vad tror ni? Trötthet, långdragna förkylningar och koncentrationssvårigheter kan också bero på Zinkbrist. Långdragna förkylningar kan även bero på inre stress, överträning eller brist på fler vitaminer eller mineraler. Hudterapeuter kan ibland rekommendera Zink om du har mycket Acne, klåda, eksem eller vita fläckar på dina naglar eller håravfall. Även förbränningen är beroende av Zink. Ämnet är även viktigt för hjärnan så det är inte ”bara yta” när man pratar Zink. Bättre koncentration är en grej som Zinket ”utlovar”. Jo, vi har Zink i vårt skafferi på Aktiverum. Annars hade våra hudterapeuter blivit ledsna. 😉 Min ansiktscréme innehåller Zink och jag kommer aldrig byta ut den. Den är även effektiv om djuren här hemma får sår eller liknande. Vips så läker Zink! Var hittar vi Zink i maten? Ostron, nötter, vetegroddar, pumpafrön och vildris är några grejer som innehåller mycket Zink. Pumpafrön är även rikt på Magnesium, så varför inte. Googla gärna själva och se vad Zink kan göra för dig och din hälsoresa. Apropå Magnesium så kan ni tjejer som har kraftig smärta vid mens prova att fylla på med magnesium i kroppen. Magnesiumbrist kan vara en orsak. Tänk på att ta det under en tid innan ni utvärderar effekt. Kosttillskott och andra preparat från naturen verkar inte lika snabbt som en Alvedon MEN de är betydligt bättre för vår kropp. Mer om Magnesium kommer snart.. Ha en go dag! /AJ