En liten grej inför sommarens lopp ..

Ni vet hur det är. Man har laddat och tränat hur länge som helst inför ett lopp och vill prestera 110% den stora dagen. Man gör nästan vad som helst för att det ska bli ett världsrekord av sällan skådat slag … Det är då man trycker i sig ALLT som alla andra promotar på den stora dagen. ”Drick detta precis innan start. Ta en sån här och blanda i vattnet! Köp en powerbar att ha i fickan, den behöver du i backarna.” Kroppen ÄR förberedd om du tränat rätt och ätit bra under hela träningsperioden. Det är din hjärna som spökar! Dessa nya grejer du stoppar i dig samma morgon för att få ut det där extra KAN orsaka problem .. Ni vet magen. Den är inte van vid de nya superduperdryckerna och magiska pulver som säljs och delas ut innan diverse lopp. Har ni inte provat ett preparat innan själva tävlingsdagen ska ni INTE stoppa det i er då heller. Det resulterar bara i att alla sitter bakom träd och gömmer sig längs med banan.. Ät och drick det kroppen är van vid. Nervositet i sig gör ju att magen går bananas ändå, utan pulver och piller. Rödbeta är en sådan grej. Rödbeta är F E N O M E N A L T bra att dricka för prestationens skull, MEEEN det är en sådan grej man bör testa innan. Det kan resultera i ”snabb” mage istället för snabba fötter. Likaså Magnesium som enligt mig är ett llivselexir, kan också resultera i ovan. Dessa två tillskott ÄR super när du ska prestera men de bör tas under lång tid för att vänja magen. Min morgondrink varje dag består av äppeljuice med 1 msk ingefära,  2 msk rödbetspulver,  1 msk nässelpulver,  2 tsk gurkmeja och två tabletter magnesium. En god vän till mig skulle ABSOLUT testa detta samma dag som Vätternrundan gick förra året trots mina förmaningar. Vad tror ni hände? För det första räckte det inte med 2 msk rödbeta utan hon öste på. Sen hade hon läst om magnesiumets effekter och drog 5 tabletter istället .. Hon satt på toaletten mer än hon cyklade .. Ordet lagom fick en ny innerbörd för henne. Den enda gång jag kan förespråka så mycket magnesium är om du har mensvärk. Det släpper på studs! Superbra mot sådan värk.   Så mina vänner. Låt magen vänja sig och ät bara det du brukar äta under dagen du ska prestera som bäst. Det är mitt tips till er inför sommarens utmaningar. <3 Lycka till. /AJ