Välkommen till Aktiv företagsfriskvård

Hälsa är en resurs i arbetet och ohälsa är ett hinder. Idag räcker det inte att vara kompetent inom sitt yrke. Utöver yrkeskunnande baseras ett företags framgång på i vilken utsträckning medarbetare upplever engagemang, kreativitet, trivsel och hälsa. Medarbetarens hälsa är således en strategisk framgångsfaktor. Hälsan på jobbet har betydelse för kvalitet och effektivitet och därmed även för lönsamhet.

Att man mår bättre i både kropp och själ, orkar mer, vill mer och rentav blir gladare av att träna regelbundet, ja det vet du redan. Men varför ska du välja Studio Aktiverum?

Vi har flera svar på den frågan.

 1. Aktiverum är ett komplett SPA- och träningscenter. Det du behöver för att må bra finns hos oss. Allt från fysisk träning i alla former till kropps- och skönhetsvård, kostrådgivning, avslappning, föreläsningar, inspirationsdagar mm.
 2. Vårt program växer och utvecklas ständigt. Utöver den fysiska träningen och Spa finns dessutom ett flertal kurser – Aktiv Form, Mamma/barn-kurs,  Aktiv Shape, Raw Strength m.fl.
 3. Att träna ska vara roligt. Är träningen inte kul, så blir den heller inte av. Och då förlorar du allt du har att vinna. På Aktiverum satsar vi på 100% glädje träningen, vi vill att du ska vilja komma tillbaka till oss och känna dig hörd hos oss.

På Studio Aktiverum har vi över 25 års samlad erfarenhet av främjande insatser för livsstil och hälsa. Vi har styrkan att ta hand om hela processen i era friskvårdskampanjer år efter år för att upprätthålla produktivitet, arbetsglädje och vi-känsla på ert företag med ett brett kunnande och toppmoderna anläggningar.

”Vårt mål är att du som företagskund ska trivas och ha en god upplevd hälsa – med god hälsa ökar din handlingsförmåga och du uppnår snabbare dina mål”.

Aktiv företagskickoff

Hälsokick off och eventdagar

Vi skräddarsyr gärna innehållet på din nästa kick off eller en event dag utefter din önskan och vår kompetens, vi erbjuder föreläsningar, träning, gruppaktivitet och glädje.

Flexibilitet

Vår ambition är att vara flexibla så att vi kan anpassa våra utbildningar, föreläsningar och aktiviteter efter ditt företags förutsättningar och behov, så att det ska passa bra och ge önskade resultat.

Vill du veta mer?

Kontakta någon av våra medlemsrådgivare Annette, Lena  eller receptionen tel 042-164060.

Aktiv konferens

Varför inte ha möte eller konferenser utanför din arbetsplats?

För att få igång kreativiteten hos medarbetarna kanske vi bör starta med ett träningspass och därefter en god, nyttig lunch från vårt kök. Aktiverums SPA har en harmonisk relax med plats för upp till 16 personer. Sätter er ner bland tända ljus, härliga vilostolar och låt idéerna flöda fritt. För visst låter det skönare än att sitta på en kontorsstol?

Aktiverum Spa – ett konferens- eller mötesalternativ.

– välbefinnande och hälsa

Aktiverums grundfilosofi är att ge människor möjlighet att må bra i kropp, själ och tanke. Därför finns det mesta från fysisk träning till kropps- och skönhetsvård hos oss. Aktiverum Spa erbjuder behandlingar som stimulerar och stärker, men som också är avstressande och behagliga.

I vårt utbud finns allt från enstaka behandlingar till kurpaket. Vi skräddarsyr också gruppaket för t ex konferenser eller privata grupper och lägger dessutom upp massageprogram för företag.

”Varför inte lägga ett avstressat ledningsmöte i vår relax?” Bra idéer kommer oftast när vi är avslappnade.

Föreläsningar / utbildning

På Aktiverum erbjuder vi kontinuerligt föreläsningar för våra medlemmar. Vill ni som företag bjuda era anställda på en föreläsning enbart för företaget inom dessa ämne är ni välkomna att boka in dag och tid hos oss.

Förslag på föreläsningar som vi kan erbjuda:

 • LCHF  och varför det är så svårt att gå ner i vikt med enbart träning.
 • Functional food – inte så svårt som det låter. Mat som fungerar i kroppen!
 • Bra mat för hela familjen – I en familj kan inte alla äta lika mycket av allt. Planera så alla får efter sitt behov.
 • När, varför och hur ska vi äta? – Du kan äta allt men inte alltid.
 • Rädd för kolhydrater? Vilka kolhydrater är bra och vilka ska vi akta oss för.

Aktiv friskvårdsworkshop – inspiration för kropp och själ

Friskvård är ett samlingsbegrepp på åtgärder som stimulerar en person till egna aktiva hälsobefrämjande insatser, det vill säga att hålla sig frisk genom sunda levnadsvanor.

Vi träffas i mindre personalgrupper eller hela företaget. Vid varje tillfälle informerar vi om friskvårdens betydelse ur ett främjande perspektiv (träning, kost, stress, sömn).

Ni kommer att få tips och råd i en workshop inspirerad föreläsning med ”prova på” aktiviteter i form av självreflektion, träningspass och djupavslappning.

Varje gruppsammankomst varar i 2,5 timme.

Konferensrum, instruktör, vattenflaska och frukt ingår.

Några punkter som finns med i programmet:

 • Kort information och visning av Aktiverum spa och träningsanläggning
 • Prova på Funktionell träning, Spinning eller Indoorwalking totalt 1 timme (30 min + 30 min)
 • Djupavslappningsövningar – slappa och tappa.

Föreläsning

 • Sans och balans med träning och fysisk aktivitet.
 • Positiv målsättning – nå längre på kortare tid.
 • Vad är stress? – Pressad men inte stressad.
 • Vad äter jag och när?
 • Sömnens betydelse för god hälsa och återhämtning.

Varje deltagare får ett gästpass på 1 veckas gratis provträning.